Csak egy gólig jutott a Paks, a Fradié lett a három pont

2021. október. 03., 20:26   |    

Csak egy gólig jutott a Paks, a Fradié lett a három pont

A Zalaegerszeg hazai pályán 2-0-ra legyőzte az MTK-t, a ZTE ezzel első győzelmét aratta hazai pályán az OTP Bank Liga jelenlegi kiírásába. A Ferencváros nyert Pakson vasárnap, ezzel élre állt a tabellán.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
ZTE FC–MTK Budapest 2–0 (1–0)
Zalaegerszeg, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Koszta (11., 85.)
sárga lap: Babati (92.), illetve Halilovic (79.), Miovski (92.)

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Bedi – Skribek (Ubochioma, 68.), Halilovic (Zimonyi, 91.), Spoljaric (Tajti, 68.), Sankovic, Koszta (Bakary, 91.) – Borukov (Babati, 58.)

MTK Budapest: Mijatovic – Alho, Varju, Ferreira, Herrera – Kosznovszky, Weir, Dimitrov (Mezei, a szünetben) – Kovácsréti (Vancsa, 59.), Miovski, Grozav (Osei, 83.)

Korán, már a 11. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat egy szép akció végén, ezt követően pedig inkább az MTK irányította a játékot, viszont igazi nagy helyzeteket nem tudott kialakítani. Sőt, egy szöglet után kis híján növelte előnyét a ZTE a félidő hajrájában.

Hasonlóképpen alakult a játék képe a fordulást követően, az MTK inkább csak támadgatott, de hiányzott belőle az átütő erő, míg a ZTE leginkább a három pont megtartására koncentrált. A 79. percben nagy lehetőséghez jutott a fővárosi gárda, ám Grozav büntetőjét a hazaiak MTK-nevelésű kapusa, Demjén hárította. A hiba megbosszulta magát, hiszen a duplázó Koszta egy szép csukafejessel a hajrában eldöntötte az összecsapást.

Paksi FC–Ferencvárosi TC 1–3 (0–1)
Paks, v: Bognár
gólszerzők: Kinyik (63.), illetve R. Mmaee (45+6. - 11-esből, 65.), Laidouni (74.)
sárga lap: Lenzsér (41.), Szélpál (45+5., 73.), Kinyik (73.), illetve Besic (16.), Wingo (71.), R. Mmaee (89.)
kiállítva: Szélpál (73.)

Paks: Nagy G. – Kinyik, Szélpál, Lenzsér (Tamás, 59.) – Sajbán, Papp, Bognár, Balogh B. (Windecker, 70.), Szabó J. (Medgyes, 59.),  – Ádám (Nagy R., 70.), Böde

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic (Wingo, 68.) – Laidouni, Besic (Vécsei, 64.) – Nguen (Kovacevic, 90.) – Zachariassen (Marin, 90.), R. Mmaee, Uzuni

Tokmac Nguen már a 3. percben a hazaiak kapujába talált, de a gól les miatt érvénytelen volt. Mozgalmasan alakult az első negyedóra, a Ferencváros veszélyes támadásokat vezetett, és az első néhány perc után a paksiak is többször eljutottak a vendégek kapujáig. Egy jobb oldali kis szöglet után össze is jött a hazai találat, de utóbb ezt sem adta meg a játékvezető les miatt.

Továbbra is lendületben maradt, szép akciókat vezetett mindkét csapat, így végig eseménydús, élvezetes volt az első félidő, amelynek ráadásában a játékvezető videós elemzés után büntetőt ítélt, melyet Ryan Mmaee értékesített.

A pihenőt követően is maradt a nagy iram, a támadó futball. A Ferencvárosnak volt ebben a szakaszban több ígéretes akciója, de a Paks is veszélyesen támadott, és egy bal oldali szöglet után egyenlített. Csakhogy Mmaee két perccel később egyéni akció végén megint eredményes volt, majd szűk tíz perc múlva Laidouni szabadrúgásból növelte a vendégek előnyét. Utóbbi gólt megelőzően Szélpál megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került a Paks, amely a folytatásban így is többször került nagy gólhelyzetbe, de nem tudta csökkenteni hátrányát.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS