Az FTC nyerte a fővárosi rangadót

2011. október. 22., 16:03   |    

Az FTC nyerte a fővárosi rangadót

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján a Ferencváros 3-0-ra nyerte az Újpest elleni fővárosi rangadót.

Sima zöld-fehér győzelem a rangadón

Ferencvárosi TC - Újpest FC 3-0 (2-0)
Vezette:
Kassai Viktor (Kispál Róbert, Ring György)
Gólszerző: Pölöskey a 7., Somália a 37., Lisztes a 92. percben

Már a 7. percben vezetést szerzett a Ferencváros: Somalia és Pölöskey Péter játszott össze, végül előbbi a bal oldalról középre adott, utóbbi pedig estében az újpestiek kapujába lőtt (1-0). A 12. percben Tajthy Tamás szabálytalankodott a tizenhatos sarkánál Józsi György ellen, Kassai Viktor játékvezető pedig tizenegyest ítélt, a büntetőt azonban Juha Hakola kihagyta. Bár az Újpest játéka feljavult a félidő közepén, a zöld-fehérek így is növelték előnyüket: a 37. percben Hakola indította Aleksandar Jovanovicot, aki a jobbszélről passzolt középre, a labdát Somalia továbbította a vendégek kapujába (2-0). A szünet után több hiba csúszott a játékba, így kevesebb helyzet adódott a csapatok előtt. A 3-0-s végeredmény a 92. percben alakult ki: Liban Abdi tört előre az Újpest térfelén, majd a tizenhatos sarkához érve remekül ívelt a középen érkező Lisztes Krisztián felé, aki a kapu bal oldalába fejelt.

Kiegyenlített meccsen nyert a Vasas

Vasas-Híd - MVM Paks 1-0 (0-0)
Vezette:
Takács János (dr. Varga Zsolt, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Simic a 86. percben
Kiállítva: Beliczky a 87. percben

A meccs első helyzetét a Paks hagyta ki, a 9. percben Böde Dániel remekül alakított ki lehetőséget a hazai tizenhatoson belül, ám a befejezésnél elbizonytalanodott. Bár az első félidő elején a vendégek voltak aktívabbak, nem bírtak az angyalföldiek biztos védekezésével. A 30. percben Lubos Ilizi néhány másodperc alatt kétszer védett, a harmadik lövésnél már a kapus is verve volt, de a gólvonal előtt álló védő megmentette a Vasast a kapott góltól. A 86. percben Juszuf Dajics passzolt remekül a csereként beállt Marko Simic elé, aki tisztán vehette be a tizenhatoson belülről a paksiak kapuját, a hazaiak ezzel a góllal megnyerték a találkozót (1-0). A Vasasból a 87. percben egy rossz ütemű becsúszás után Beliczky Gergőt kiállították.

A hajrában mentett pontot a sereghajtó

ZTE FC - FGSZ Siófok 1-1 (0-1)
Vezette:
Németh Ádám (Vámos Tibor, Huszár Balázs)
Gólszerző: Meye (11-esből) a 86., ill. Szabó a 45. percben

A Siófok kezdte jobban a mérkőzést, Haraszti Zsolt és Fehér Zsolt lövései okoztak némi veszélyt a hazai kapu előtt. Az első ZTE-helyzetre a 26. percig kellett várni, ekkor Kocsárdi Gergely távoli lövése után suhant el nem sokkal a kapu mellett a labda. Az első játékrész utolsó percében a Siófok került előnybe: Haraszti ívelt középre a jobb oldalról Szabó János elé, aki higgadtan lőtte ki a jobb alsó sarkot a 45. percben (0-1). A második félidő elején elvégzett siófoki szöglet után Nyári Tibor fejelt kapura, Kovács Gergő a gólvonalról mentett. A vendégek ugyan több helyzetet alakítottak ki, ám végül a ZTE egy pontot meg tudott menteni: a 86. percben Fehér szabálytalankodott Djordje Kamber ellen a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Roguy Meye váltotta gólra (1-1).

Döntetlent játszott Szombathelyen a Rákóczi

Haladás Sopron Bank - Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-0)
Vezette:
Berger József (Viszokai László, Forgács Attila)
Gólszerző: Vujovics a 44., ill. Peric a 83. percben

Halmosi Péter előtt adódott a meccs első helyzete, a hazaiak játékosa azonban Lubos Hajduch kapusba lőtt az ötös közeléből. Ezek után inkább a kaposváriak voltak veszélyesek, a vezetést azonban nem tudták megszerezni. A félidő hajrájában a Haladás mégis bevette a Rákóczi kapuját, a 44. percben Kovács István játszott össze Oross Mártonnal, utóbbi passzolt Goran Vujovicshoz, aki 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A szünet után csak pontrúgásokkal tudtak veszélyt kialakítani a csapatok, majd Pedro és Horváth András távoli lövése kerülte el a kapukat. A 83. percben Milan Peric szabadrúgást végezhetett el 22 méterről, lövését nem tudta hárítani Rózsa Dániel, a meccs vége ezzel 1-1-es döntetlen lett.

A Kecskemét simán verte a Lombardot

Kecskeméti TE - Lombard Pápa Termál FC 3-0 (2-0)
Vezette:
Iványi Zoltán (Erős Gábor, Medovarszki János)
Gólszerző: Stokic a 18., Bori a 33., Szavics (11-esből) a 65. percben

A Pápa kezdte fölényben az összecsapást, ám a hazaiak előtt is adódott lehetőség a vezetés megszerzésére az első negyedórában. A 18. percben a Kecskemét került előnybe, miután Vladan Csukics remekül tálalt Jovica Stokic elé, aki a tizenhatoson belülre érve a bal sarokba passzolt (1-0). A 33 percben a hazai gárda megduplázta előnyét: Bori Gábort rántották le nem sokkal a tizenhatos előtt, a megítélt szabadrúgásbók a sértett remekül csavart a vendégek kapujának bal sarkába, Szűcs Lajos mozdulni sem tudott (2-0). A 65. percben eldőlt az összecsapás, a KTE megszerezte harmadik gólját: Lencse László indította Gyurcsó Ádámot, akit Rodenbücher István akasztott a tizenhatoson belül, a tizenegyest Vladan Szavics értékesítette (3-0).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS