Az FTC nyerte az örökrangadót

2010. október. 01., 19:09   |    

Az FTC nyerte az örökrangadót

Az NB I 9. fordulójának pénteki játéknapján a Ferencvárosi TC 3-0-ra győzte le hazai pályán az MTK Budapestet. A másik találkozón a Videoton FC 2-1-re nyert a Lombard Pápa Termál FC otthonában, a fehérváriak megerősítették vezető helyüket a tabellán.

A Videoton növelte előnyét

Lombard Pápa Termál FC - Videoton FC 1-2 (0-2)

Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Tóth István)
Gólszerző: Heffler az 55., illetve Elek a 18., Alves a 45. percben
Kiállítva: Elek a 92. percben

A 8. percben a hazaiak közel kerültek a vezetés megszerzéséhez, egy megpattanó lövés után bizonytalankodott Mladen Bozovic a kapuban, a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 18. percben, egy jobb oldali beadás után Elek Ákos fejelt hat méterről a pápai kapuba (0-1). Az első játékrész utolsó percében megduplázta előnyét a Videoton, egy labdaszerzés után Nagy Dániel a jobb szélről passzolt középre Andre Alveshez, aki tisztán kapta a labdát, majd 10 méterről a kapuba lőtt (0-2). A második félidő 10. percében a Lombard szépített, Heffler Norbert fejes gólja újra nyílttá tette az ütközetet (1-2). A szépítő találat után nagy csata alakult ki, amely során néha elszabadultak az indulatok. A 72. percben Takács János játékvezető elküldte a kispad mellől Mezey Györgyöt, míg a hosszabbításban Elek Ákos kapott piros lapot.


A Fradié az örökrangadó három pontja

Ferencvárosi TC - MTK Budapest 3-0 (2-0)

Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Ring György)
Gólszerző: Sütő (öngól) a 7., Sütő (öngól) a 26., Csizmadia a 84. percben

A 7. percben öngóllal került előnybe a Ferencváros: Andrezinho lőtt a tizenhatoson belülről, a labda az ötösnél menteni igyekvő Sütő László lábán megpattanva került a bal felsőbe (1-0). Az első negyedóra végén cserére kényszerült Prukner László, Rósa Dénes combján nyílt fel a bőr egy ütközés után, helyére Józsi György állt. A 26. percben újabb öngóllal duplázta meg előnyét a Fradi, Srdan Stanic jobb oldalról érkező beadásánál Sütő próbálta megelőzni az érkező hazai támadót, ám lábáról ismét saját kapujába került a labda (2-0). Az MTK háromszor is eltalálta a kapufát, de a szépítés nem jött össze a vendégeknek. A hajrában az FTC végleg eldöntötte a meccset, a 84. percben Csizmadia Csaba fejes góljával alakult ki a 3-0-ás végeredmény.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS