Az idegenben veszélyes PMFC érkezik a Ferencvároshoz

2014. október. 18., 12:48   |    

Az idegenben veszélyes PMFC érkezik a Ferencvároshoz

Öt mérkőzéssel folytatódik szombaton az OTP bank Liga 11. fordulója.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Október 18., szombat, 14.00)

A pápaiak augusztus 9-én, a Kecskemét ellen nyertek legutóbb bajnoki mérkőzést, még Mátyus János irányításával. Azóta hét mérkőzésből négyet elveszítettek, hármon döntetlent játszottak. Az eleinte fényes hazai mérleg is romlott, a legutóbbi három, pályaválasztóként játszott meccsén nem tudott gólt szerezni a sárga-kék alakulat. A Diósgyőr eddig csak a Videoton FC-től kapott ki az OTP Bank Liga 2014–2015-ös idényében, vendégként ugyanakkor a legutóbbi öt fellépésén csak egyetlen győzelmet aratott. Ellenben dicséri Tomiszlav Szivics alakulatát, hogy a legutóbbi hét idegenbeli bajnokija mindegyikén szerzett gólt. A Lombard Pápa 2009 óta nem nyert hazai bajnokit a borsodi piros-fehérek ellen.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Október 18., szombat, 16.00)

A mostani szezon egyik újonca az előző idény egyik debütánsával találkozik. Ellentétes előjelű a két gárda formája. A szabolcsiak a legutóbbi három mérkőzésüket elveszítették, a Puskás Akadémia a legutóbbi hármat megnyerte. Ugyanakkor a mérleg kicsit csalóka, ugyanis a felcsútiak mindhárom találkozójukat a Pancho Arénában nyerték meg, ott, ahol egészen a Dunaújváros-PASE elleni sikerig nyeretlenek voltak. Benczés Miklós együttese a 2014–2015-ös bajnoki idényben vendégként mind az öt eddigi mérkőzését elveszítette, két szerzett gól mellett tízet kapott. A Csábi József által irányított Nyíregyháza pályaválasztóként hat meccsen öt pontot gyűjtött, a gólkülönbsége negatív.

KECSKEMÉTI TE–MTK BUDAPEST
(Október 18., szombat, 18.00)

Nincs rossz formában egyik csapat sem. Az idényt vereségekkel kezdő kecskemétiek öt fordulóban veretlenek maradtak, két döntetlen mellett háromszor nyertek. Hazai pályán ugyanakkor négy meccsből csak egyet tudtak megnyerni. Az MTK a legutóbbi 18 bajnoki mérkőzéséből csak hármat (!) nem nyert meg, de azok mindegyikén, idegenben, háromgólos, vagy annál súlyosabb vereséget szenvedett. A három vereség közül az egyik éppen Kecskeméten érte Garami József együttesét. Az MTK legutóbb 2009-ben (!) nyert bajnoki mérkőzést a lila-fehérek ellen a Széktói Stadionban. (Igaz, azóta Magyar Kupa-mérkőzésen is győzött ott már egyszer.)

BUDAPEST HONVÉD–MVM-PAKS
(Október 18., szombat, 18.00)

A kispestieknél a válogatott mérkőzések miatti szünet kezdetén edzőváltásra határozta el magát a tulajdonos, ez már önmagában jelzi, nincs jó passzban a csapat. Pietro Vierchowoddal 10 mérkőzésen csak 10 pontot szerzett, s ezzel a 11. helyen szerénykedik. A gyenge idegenbeli mérleget valamelyest javítja a közepes hazai. A Bozsik Stadionban szerzett kilenc pontot eddig a csapat, három győzelem mellett két vereség szerepel a mérlegben. A Paks a legutóbbi fordulóban meglepő vereségbe szaladt bele hazai pályán a KTE ellen. Egyébként is úgy tűnik, mintha kicsit megtört volna a tolnai zöld-fehérek lendülete, Csertői Aurél együttese (a kupasorozatokat is beszámítva) a legutóbbi tizenegy mérkőzéséből csak hármat nyert meg. A paksiak 2011-ben nyertek legutóbb bajnoki meccset a Honvéd ellen a Bozsik Stadionban, egyébként a két együttes legutóbbi négy egymás elleni bajnokijából hármon döntetlen született.

FERENCVÁROS–PMFC-MATIAS
(Október 18., szombat, 20.00)

A Fradi elrontotta a Haladás elleni, legutóbbi hazai bajnokiján az új stadionbeli hibátlan mérlegét, viszont még veretlen a Groupama Arénában. (Érdekes, hogy az utóbbi egy évben, pályaválasztóként, csak kétszer nem szerzett gólt a Ferencváros, mindkétszer a Haladás ellen!) Négy bajnokijából hármat megnyert, egyen döntetlent játszott. Hazai mérlege sokkal jobb, mint az idegenbeli. Ezzel szemben a Pécs éppen vendégként eredményesebb, a piros-feketék a mostani szezonban vendégként csak szerdán, a Puskás FC elleni Ligakupa-meccsen kaptak ki. Egyébként kilenc fellépésükből, beleértve az MK-t és a ligakupát is, hatot megnyertek! Tavaly ősszel is úgy hozta a sorsolás, hogy a Haladás, majd Pécs elleni hazai bajnokija egymást követte a Ferencvárosnak. Egyiket sem tudta megnyerni (akkor még Ricardo Moniz irányításával), a Haladás elleni fiaskó után kikapott a PMFC-től is.

A további program

Vasárnap:
Videoton FC–DVSC-TEVA 16.30
Győri ETO FC–Újpest FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS