Az idényben negyedszer: derbi!

2014. április. 02., 11:11   |    

Az idényben negyedszer: derbi!

Két mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Ligában. Az előbb a Puskás Akadémia fogadja a Haladást, majd a Megyeri úton következik a telt házas derbi: Újpest–Ferencváros.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Április 4., péntek, 17.00)

A felcsútiak nagyszerűen szerepelnek az utóbbi időben, a második körben eddig csak a DVSC-Teva és a Győri ETO szerzett náluk több pontot. A Lencse, Tischler kettősnek köszönhetően gólerőssé vált a játék, az őszi két mérkőzéssel együtt számított tavaszi idényben egyetlen csapat sem szerzett több gólt, mint a Puskás Akadémia (ugyancsak 13-nál tart a DVSC és az Újpest is). Ugyanakkor ebben a szakaszban viszonylag sok gólt is kapott (10) Benczés Miklós együttese, ellentétben a Haladással, amelynél csak a KTE kapott a legutóbbi hét fordulóban kevesebb gólt. Hazai pályán (a székesfehérvári Sóstói Stadionban) eddig 5-ször nyert, 3-szor szenvedett vereséget, kétszer játszott döntetlent az újonc. Artner Tamás együttese vendégként 4-szer nyert, 4-szer kikapott, háromszor játszott döntetlent. A Haladás eddig egyszer kapott ki tavasszal, Debrecenben. Legutóbbi idegenbeli sikerét a Puskás Ferenc Stadionban, a Ferencváros ellen aratta november 10-én. A Puskás Akadémia a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet veszített el, de azt nagyon: a Honvéd 4-0-ra nyert ellene Székesfehérváron. A Haladás–Puskás Akadémia mérkőzés ősszel 2-1-es hazai győzelmet hozott.

ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Április 4., péntek, 19.00)

A két együttes 212. bajnoki mérkőzése következik, a bajnoki párharc 109 éves múltra tekinthet már vissza. Nincs még egy olyan párosítás a magyar futball történetében, amely hasonló mérkőzésszámmal bírna. A 2013–2014-es idényben negyedszer találkozik a két csaat, a Puskás Stadionban rendezett bajnokit a Ferencváros nyerte 3-1-re, a két csapat kupamérkőzése 0-0-ra végződött ugyanott, majd az Újpest a Megyeri úton 1-0-ra megnyerte az MK-visszavágót. Érdekes, hogy Thomas Doll az ötödik olyan edző, aki meccsel a mostani idényben a két csapat egymás elleni mérkőzésén. A szeptember végi bajnokin még Kozma István és Ricardo Moniz volt a két vezetőedző, a kupamérkőzéseken már Nebojsa Vignjevics vezette a lilákat, a Megyeri úton pedig már Máté Csaba irányította a Ferencvárost. Az Újpest a mostani bajnoki idényben csak a 11. a hazai bajnoki eredmények alapján, de rendre gólgazdag mérkőzéseket vív. A szerzett gólok alapján csak a DVSC-Teva és a Videoton FC előzi meg. Ugyanakkor sokat is kap, csak a KTE kapott eddig hazai pályán több gólt. A Ferencváros idegenben 18 pontot gyűjtött eddig, a DVSC-Teva, a Győri ETO és a PMFC-Matias mögött ilyen tekintetben negyedik. Az Újpest hét, a Ferencváros hat pontot szerzett eddig tavasszal. A lilák hat góljából hármat, a zöld-fehérek nyolc góljából egyet szerzett magyar játékos.

A további program

Szombat:

Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK 14.00
Lombard Pápa Termál FC– PMFC-Matias 16.00
MVM Paks–MTK Budapest 16.00
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Videoton FC 18.00
DVSC-TEVA–Győri ETO FC 20.00

Hétfő:

Kaposvári Rákóczi– Mezőkövesd-Zsóry FC 20.45

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS