Az MLSZ benyújtotta pályázatát a 2020-as Eb-rendezésre

2014. április. 24., 14:55   |    

Az MLSZ benyújtotta pályázatát a 2020-as Eb-rendezésre

A pénteki határidő előtt, csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalosan benyújtotta pályázatát a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseinek rendezésére. Az UEFA 2014 szeptember 19-én hozza meg végső döntését a kontinensviadal helyszíneiről.

Mint ismert, az UEFA 2012-ben meghozott döntése értelmében 2020-ban rendhagyó módon nem egyetlen ország rendezi meg a labdarúgó Európa-bajnokságot, hanem városok nyerhetik el a mérkőzések rendezésének jogát. Az új rendszer kihirdetését követően harminckét város - köztük Budapest - jelezte, hogy érdekli a lehetőség.

A Magyar Labdarúgó Szövetség jelentős előkészítő munkát követően, az április 25-i határidő előtt, csütörtökön benyújtotta pályázatát, és az ehhez szükséges dokumentumokat az UEFA-hoz. Az MLSZ három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntő, vagy negyeddöntő rendezésére pályázott, a mérkőzéseknek a 2018-ig megépülő új, 65 ezres befogadóképességű Puskás-stadion adna otthont.

Az UEFA 2014 szeptember 19-én dönt a helyszínekről, összesen tizenhárom város kaphat rendezési jogot a kontinensviadalra.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS