Az MTK átvette a vezetést

2007. július. 28., 21:54   |    

Az MTK átvette a vezetést

Az NB I második fordulójának mindhárom szombati találkozóján a vendégek szerezték meg a három pontot. Az MTK 4-1-re győzött Pakson - s ezzel a tabella élére állt -, a Nyíregyháza 1-0-ra nyert Tatabányán, a Siófok pedig 3-0-ra diadalmaskodott Diósgyőrben.

Remekül hajráztak a vendégek

A Paks gyorsan vezetést szerzett: Márkus Tibor egy 12 méteres lövéssel már a 2. percben bevette Végh Zoltán kapuját (1-0). A hazaiak boldogsága azonban nem tartott sokáig, a 9. minutumban ugyanis Pátkai Máté tíz méterről a hálóba fejelt (1-1). A vendégek a 75. percben szereztek vezetést, ekkor Kanta József 18 méteres bombája után a labda a felső lécről vágódott a hálóba (1-2). A 82. percben növelte előnyét a fővárosi gárda, Zsidai László lövése után Molnár Zoltánon megpattant a labda, majd a kapuba került (1-3). És ezzel még nem volt vége, Hrepka Ádám a 92. percben 12 méterről lőtt a kapuba, háromgólossá téve az MTK győzelmét (1-4).

Bemutatkozás győzelemmel

Tatabányán a találkozó 32. percében született meg az egyetlen gól. Montvai Tibort buktatták a hazai védők csapatuk tizenhatosán belül, s a megítélt büntetőt Montvai értékesítette: a kapu bal alsó sarkába lőtt (0-1). Az újonc Nyíregyháza tehát győzelemmel mutatkozott be az élvonalban, míg a Tatabánya második idei bajnoki találkozóján is vereséget szenvedett.

Fülöp Zoltán duplázott

A vendégek a 7. percben szereztek vezetést, ekkor Kanta Szabolcs szöglete után Kuttor Attila helyezett két méterről a kapuba (0-1). A 48. percben megduplázta előnyét a Siófok: Homonyik Gábriel indítása után Fülöp Zoltán 10 méterről bombázott a hálóba (0-2). A 65. minutumban ismét Fülöp volt eredményes, a siófoki támadó ezúttal 8 méterről lőtt a hálóba (0-3). Az újonc második mérkőzésén megszerezte első győzelmét, a Diósgyőr pedig ezúttal sem tudott pontot szerezni.


Paks - MTK Budapest 1-4 (1-1)
Gólszerző: Márkus a 2. illetve Pátkai a 9., Kanta J. a 75., Zsidai a 82., Hrepka a 92. percben

Tatabánya - Nyíregyháza 0-1 (0-1)
Gólszerző: Montvai (11-esből) a 32. percben

Diósgyőr - Siófok 0-3 (0-1)
Gólszerző: Kuttor a 7., Fülöp a 48., Fülöp a 65. percben

(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)


(Fotó: NB1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS