Az MTK bejutott a bajnoki döntőbe

2014. április. 28., 14:16   |    

Az MTK bejutott a bajnoki döntőbe

A címvédő MTK egy hajrában szerzett találattal győzött az Astra ellen a Jet-Sol Liga hétvégi rangadóján.

Nem ok nélkül mondják a szurkolók, hogy a Jet-Sol Liga 2013-14-es szezonja az utóbbi évtized legizgalmasabb bajnoksága! A rájátszás közepén járnak a csapatok, de teljesen nyílt tulajdonképpen valamennyi kérdés – tippelni sem könnyű a bajnokra, a bronzérmesre, vagy a kiesőre, esetleg kiesőkre.

A felsőházban bármilyen párosításban játszanak a csapatok, kiélezett, szoros küzdelem várható. Az eddig remekül szereplő, a bajnok elleni döntetlennel és az Astra legyőzésével rajtoló Ferencváros a Viktóriát fogadta – olyan meccsen, amelyen „papíron” esélyesebbnek számított ellenfelénél. Az újonc zöld-fehérek fölényét hozta az első félidő, annak ellenére, hogy Diószegi lövése után az első ziccert Nagy Dóra, a szombathelyiek támadója lábában volt. Gólt viszont ebben a játékrészben csak a Ferencváros, pontosabban Zeller Dóra szerzett, de aki azt hitte a szünetben, hogy eldőlt a meccs, tévedett. Kevéssel a fordulás után, a téli szünetben éppen a Fraditól hazaköltözött Magyarics Zoé masírozott végig – a védők díszkíséretében – a hazaiak védelmén, és egyenlített. A folytatásban mindkét oldalon akadtak még lehetőségek, de maradt a döntetlen, amivel igazából egyik edző sem volt elégedett.

A bajnoki döntőért vívott – és így az aranyérem lehetőségét kínáló – harcban már csak két pont a Ferencváros hátránya következő ellenfele, az Astra mögött, de ha az újonc Fradi nem tud nyerni szombaton délután Csepelen, az utolsó két meccsre roppant nehéz leckét kap.

Azért, hogy az Astra előnye „csak” két pont és nem három üldözője előtt, az MTK válogatott játékosa, Demeter Réka a „felelős”. A tabella első és második helyezettje kiegyenlített, küzdelmes meccset vívott Csepelen, amely még a 90. percben is gól nélküli döntetlenre állt. A hosszabbítás perceiben azonban Pádár Anita kapott labdát a leshatáron, ő Demetert hozta játékba, aki győztes góljával – matematikailag is – a bajnoki döntőbe juttatta az MTK-t. A hazai szurkolók közül többen úgy látták, a gólpasszt lesállás előzte meg, a vendéghívek szerint Kakuszi Adrienn, a rózsaszín mezesek védője beragadt – igazságot kizárólag a játékvezető tehet, aki szabályosnak ítélte az akciót.

Az alsóházban óriási csatát vívott az 1. FC Femina és az Újpest. Ez a meccs sem hozott gólt az első kilencven percben, akkor viszont Horváth Hanna átrobogott a vendégek térfelén, és megszerezte a Femina győztes gólját. Bár a meccs egyetlen gólja a 91. percben született, az Újpestnek volt még esélye az egyenlítésre, Mátyás Noémi azonban kapu fölé rúgta óriási helyzetét. Elismerésre méltó, hogy a Femina a rájátszás mindhárom meccsén a 90. perc után szerzett a pontok elosztását befolyásoló gólt – ez összesen öt pont „többletet” jelent Szeitléknek. Érdekesség, hogy a két edző a lefújás utáni szokásos nyilatkozatában (amely egyébként a hagyományokhoz híven a mérkőzések összefoglalójának részeként megtekinthető az MLSZ TV-ben) mennyire másként látta a meccset. Herczku István, a Femina trénere szerint csapata akár 10-0-ra is nyerhetett volna, míg Oroszi Sándor, a lilák mestere szerint a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

A forduló legnagyobb különbségű győzelmét a sereghajtó Budapest Honvéd aratta – méghozzá idegenben, Szegeden. A végig fölényben futballozó piros-feketék első gólját albán válogatott középpályásuk, Aurora Seranaj szerezte, majd a második félidőben Staar Gabriella és a macedón Naki Krivanjeva találatai tették egyértelművé a kispestiek sikerét. A bajnokság második szakaszát az utolsó helyen, tetemes hátránnyal kezdő Honvéd a rájátszás első három meccsén hét pontot gyűjtött – ennél többel senki sem büszkélkedhet a nyolccsapatos mezőnyben.

Jet-Sol Liga Női Labdarúgó NB I

Felsőház
Astra HFC – MTK Hungária 0-1 (0-0)
Ferencváros – Viktória-Trend Optika FC 1-1 (1-0)

Alsóház
1. FC Femina – Újpesti TE 1-0 (0-0)
Szegedi AK-Boszorkányok – Budapest Honvéd 0-3 (0-1)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS