Az MTK elbúcsúzott az UEFA-kupától

2007. augusztus. 02., 18:50   |    

Az MTK elbúcsúzott az UEFA-kupától

Két héttel ezelőtt, az UEFA-kupa selejtező első fordulójának első meccsén az MTK Budapest 2-1-re győzött az örmény Mika Asztarah ellen. A jereváni visszavágón a házigazdák 1-0-ra nyertek, s így 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal ők jutottak tovább.

A találkozó első időszakában a hazaiak játszottak enyhe fölényben, de az MTK kapujára jó ideig nem jelentettek igaz veszélyt. A 26. percben aztán megszerezték a vezetést: egy beadás után Végh Zoltán megfogta ugyan a labdát, de ki is ejtette, s Adamjan közelről az üres kapuba passzolt (1-0). A félidő finisében egyenlíthetett volna a magyar együttes, de Kanta József hat méterről a jobb kapufát találta telibe.

Az 51. majdnem megszületett a magyar gól, Pál András több mint tíz méterről a kapuba lőtt, de Constantin játékvezető lest ítélt, s nem adta meg a találatot. A kék-fehérek becsülettel hajtottak az egalizáló - s továbbjutást jelentő - gól megszerzéséért, de nem jártak sikerrel, az eredmény később már nem változott.

Így a Mika 2-2-es összesítéssel, idegenbeli találattal jutott tovább a következő körbe, az MTK pedig elbúcsúzott az UEFA-kupától.


Mika Asztarah - MTK Budapest 1-0 (1-0)
Gólszerző: Adamjan a 26. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS