Az MTK győzött Kispesten

2009. május. 05., 21:13   |    

Az MTK győzött Kispesten

Kedden két mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 17., február végéről elhalasztott fordulójából. Az MTK 3-0-ás győzelmet aratott a Budapest Honvéd vendégeként, így megelőzte a tabellán a Fehérvárt, amely Szombathelyen szenvedett 2-1-es vereséget. A Haladás győzelmével előrelépett a harmadik helyre.


A második félidőben fordított a Haladás

Szombathelyi Haladás - Fehérvár FC 2-1 (0-1)

Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Kenesei a 49., Vörös a 70. illetve Horváth G. a 15. percben

A mérkőzést a házigazdák kezdték aktívabban, a vezetést azonban a Fehérvár szerezte meg, a 15. percben Nagy Dániel jobb oldali szöglete után Horváth Gábor öt méterről csúsztatott a jobb alsó sarokba (0-1). A Haladás ezután is támadásban maradt, a vendégek kontráikra építettek, de az első játékrészben már nem született gól. A szünet után aztán gyorsan egyenlítettek a zöld-fehérek, a 49. percben Schimmer Szabolcs jobb oldali beadását követően Kenesei Krisztián nyolc méterről fejelt a jobb alsó sarokba (1-1). A hazaiak a második játékrészben is folytatták a támadást, s a 70. percben ismét feltörték a leginkább az egy pont megtartására törekvő fehérváriak védelmét: Kenesei ugratta ki Vörös Pétert, aki 18 méterről talált a kapu jobb oldalába (2-1).


Remekül hajrázott az MTK


Budapest Honvéd - MTK Budapest 0-3 (0-0)

Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Urbán a 77., Zsidai a 82., Urbán a 94. percben

A meccs első felében az MTK birtokolta többet a labdát, de a kék-fehérek támadásai többnyire már a középpályán elakadtak, a kevesebbet támadó Honvéd veszélyesebb helyzeteket alakított ki, mint ellenfele. A második félidőben is az MTK uralta a játékot, de a kék-fehérek ekkor már jóval több veszélyt is okoztak, mint a szünet előtt. A fölény aztán a 77. percben érett góllá, ekkor Könyves Norbert átadása után Urbán Gábor 14 méterről lőtt a bal alsó sarokba (0-1). A gól megfogta a kispestieket, míg az MTK játékosait felszabadulttá tette, s a vendégek a 82. percben meg is duplázták előnyüket, Zsidai László hat méterről helyezett a hálóba (0-2). Ezzel azonban még nem volt vége, a hosszabbítás negyedik percében Urbán Gábor 12 méterről lőtt a kapuba, beállítva a mérkőzés végeredményét (0-3).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS