Az MTK kikapott Angyalföldön

2009. szeptember. 26., 21:32   |    

Az MTK kikapott Angyalföldön

Szombaton öt mérkőzést rendeztek a Soproni Liga kilencedik fordulójában. Hazai pályán a Vasas 2-0-ra győzött az MTK, a ZTE 3-2-re a Kecskemét, a Haladás pedig 2-1-re a Diósgyőr ellen. A Győr 3-1-ra nyert a Nyíregyháza, a Lombard 3-1-re a Honvéd otthonában - az újonc ezzel a tabella második helyére lépett elő.


Az MTK 11-esből sem talált a kapuba

Vasas - MTK Budapest 2-0 (1-0)

Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Mrdjanin a 19., Szilágyi a 84. percben
Kiállítva: Rodenbücher a 67. percben

Veszélyesen kezdett a Vasas és az angyalföldiek a 19. percben vezetést is szereztek, Piller József jobb oldali szöglete után Djordje Mrdjanin öt méterről fejelt a kapuba (1-0). A 26. percben egyenlíthetett volna az MTK, Kovács Gábor rántotta le Lencse Lászlót, ám a megítélt büntetőt - amelyet a sértett végzett el - Végh Zoltán védte. A 67. percben Rodenbücher István könyökölte le Bakos Szabolcsot, s ezért a kék-fehérek játékosa piros lapot kapott. A Vasas élt is az emberelőnnyel: a 84. percben Szilágyi Péter 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, beállítva a 2-0-ás végeredményt.


Hátrányból győzött az ETO


Nyíregyháza Spartacus FC - Győri ETO 1-3 (1-1)

Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Demeter János)
Gólszerző: Pákolicz a 23. illetve Kink a 30., Kink a 74., Aleksidze a 94. percben
Kiállítva: Cornaci a 89. percben

A győriek kezdtek veszélyesebben, mégis a házigazdák kerültek előnybe, a 23. percben Pákolicz Dávid fejelt közelről a hálóba (1-0). A győriek már a 25. percben kiegyenlíthették volna az állást, Onisor-Mihai Nicorecet rántották le a 16-oson belül, de a tizenegyes végrehajtásánál Rati Aleksidze hibázott, a bal kapufa mellé lőtt. A 30. percben azonban már a kapuba találtak a győriek, Tarmo Kink kilenc méterről a léc alá helyezett (1-1). A továbbra is harcosan futballozó ETO a 74. percben aztán a vezetést is megszerezte, Kink ezúttal 14 méterről emelt a hálóba (1-2). A 89. percben játékost vesztett a Nyíregyháza, Claudiu Mircea Cornaci reklamálásért megkapta második sárga lapját, azaz a pirosat is. A 94. percben dőlt el végképp a meccs, ekkor Aleksidze 12 méterről lőtt a jobb felső sarokba (1-3), bebiztosítva csapat számára a három pontot.


Vezetett, de kikapott a KTE


ZTE FC - Kecskeméti TE-Ereco 3-2 (0-0)
Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Huszár Balázs)
Gólszerző: Pavicevic a 64., Magaföldi a 65., Mijatovic a 74. illetve Csordás a 49., Koller a 73. percben

A meccs első félidejében nem esett gól, de a másodikban gyorsan előnybe került a Kecskemét: a 49. percben Csordás Csaba 12 méterről helyezett a jobb alsó sarokba (0-1). A 64. percben már ismét egyenlő volt az állás, Máté Péter jobb oldali beadása után Darko Pavicevic fejelt a kapu jobb oldalába (1-1). Egy perccel ezután már a ZTE volt előnyben, Magasföldi József tíz méterről talált a háló jobb oldalába (2-1). A 73. percben egyenlített a KTE, Csordás szöglete után Koller Ákos fejelt a kapuba (2-2). Gyorsan jött az újabb találat, a 74. percben Matej Mijatovic Magasföldi beadása után bombázott közelről a léc alá, kialakítva ezzel a végeredményt (3-2).


Eredményesebbek voltak a szombathelyiek


Szombathelyi Haladás - DVTK 2-1 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor, Vámos Tibor, Márton Zsolt)
Gólszerző: Oross a 30., Irhás a 88. illetve Lipusz az 53. percben

Az aktívabban futballozó Haladás a 30. percben előnyre tett szert, Lattenstein Norbert jobb oldali beívelése után Oross Márton 15 méterről talált a kapu jobb alsó sarkába (1-0). A diósgyőriek ezután nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, és az 53. percben el is érték céljukat, ekkor Lipusz Norbert 25 méterről, szabadrúgásból talált a hálóba (1-1). A szombathelyiek azonban a finisben megszerezték a győztes gólt, a 88. percben Schimmer Szabolcs adott Irhás Ignáchoz, aki kilenc méterről a kapu közepébe emelt (2-1).


Tovább remekel az újonc

Budapest Honvéd - Lombard Pápa Termál FC 1-3 (0-1)
Vezette: Veizer Roland (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Hajdú a 90. illetve Bárányos a 15., Orosz a 48., Orosz a 82. percben

A bátran futballozó vendégek a 15. percben gólt szereztek, Bárányos Zsolt 18 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (0-1). A Honvéd ezután sem találta meg a pápaiak játékának ellenszerét, s a Lombard a 48. percben növelte előnyét, Orosz Péter öt méterről fejelt a keresztléc alá (0-2). A 82. percben Orosz megszerezte második gólját is, ekkor közelről pöckölt a hálóba (0-3). A 90. percben Hajdú Norbert szépített (1-3), de a meccset természetesen így is az újonc nyerte, s győzelmével feljött a tabella második helyére.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS