Az MTK lesz a Fradi ellenfele a BL-harcban

2020. május. 28., 22:09   |    

Az MTK lesz a Fradi ellenfele a BL-harcban
Fotó: MTK Hungária FC/Facebook, Zádor Péter

A 13. fordulóból elmaradt bajnoki mérkőzéssel tért vissza a Simple Női Liga. A hazai pályán szereplő MTK-t a középhátvédje duplája is hozzásegítette a 5-1-es sikerhez a DVTK ellen.

Pontazonossággal, 28-28 ponttal állt a tabella második és harmadik helyén az MTK és a DVTK, a csütörtöki találkozó előtt csak gólkülönbséggel vezetett a budapesti együttes. Az már  a találkozó előtt biztos volt, hogy a győztes ellenfele a Ferencváros lesz a Bajnokok Ligája-indulásért folyó harcban. A nemzetközi szereplést a bajnoki döntő forgatókönyve szerint két győztes mérkőzéssel vívhatja majd ki az egyik csapat.

A hosszú kihagyás után most álltak először pályára a két csapat játékosai a bajnokságban, az MTK és a DVTK a tavaszi szezonban még nem játszott bajnoki mérkőzést, a téli szünet utáni első fordulóból e találkozó elmaradt.

Az MTK kezdőcsapatát javában felnőtt vagy korosztályos válogatott labdarúgók alkották, míg a DVTK leginkább légiósaira épített, kezdőcsapatában az U19-es válogatott Nagy Fanni mellett Vachter Fanni, és Oláh Adrienn, Schildkrait Fruzsina, illetve az erdélyi származású, román válogatott Balázs Csilla kapott helyet a kezdő tizenegyben.


Simple Női Liga, 13. forduló
MTK Hungária FC–DVTK 5–1 (3–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zártkapus, v.: Káprály Mihály
Gólok: Turányi Lilla (6., 36.), Nagy Ágnes (35.), Magyarics Zoé (77.), Németh Loretta (81.), illetve Hanna Barker (10.)

MTK: Szőcs Réka – Nagy Lilla (Mayer Zsófia, 80.), Demeter Réka, Turányi Lilla, Pinczi Anita – Nagy Ágnes (Legendás Lora, 83.), Farádi-Szabó Edina (Stefán Bernadett, 83.), Csányi Diána (Bokor Blanka, 83.) – Magyarics Zoé, Németh Loretta, Pápai Emőke (Tóth Barbara, 70.)
DVTK: Schildkraut Fruzsina – Eirini Nefrou (Boros Kinga, 46), Lilyana Ivanova Kostova (Balogh Dominika, 87.), Bianca Sandu, Danae Kaldaridou – Biljana Bradić, Vachter Fanni, Oláh Adrienn – Nagy Fanni, Balázs Csilla (Vígh Klaudia, 77.), Hanna Barker

Már a 6.. percben előnybe került az MTK: Csányi Diána sarokrúgására a középhátvéd Turányi Lilla érkezett remek ütemben és fejelte be a vezető találatot (1–0). De nem kellett sokat várni a válaszra sem: a 10. percben már a DVTK támadott a jobb oldalon a Nagy Ágnes ápolása miatt emberhátrányban lévő MTK térfelén, Vachter Fanni laposan gurított Hanna Barkerhez, aki elpasszolta a labdát Szőcs Réka mellett (1–1).

Az egyenlítés felrázta a vendégeket, a csapatok mindkét oldalon igyekeztek helyzetekig jutni. A félidő derekán előbb Nagy Lilla lőtt jó 20 méterről a kapu fölé, majd Turányi Lilla találta el a keresztlécet, a kipattanóra Pápai Emőke ment, akivel szemben szabálytalankodtak, a megítélt büntetőt Nagy Ágnes vállalta el. A próbálkozást először Schildkrait Fruzsina védte, a kipattanót viszont már bepofozta Nagy Ágnes a 35. percben (2–1). A gyorsan elvégzett középkezdés után a DVTK elveszítette a labdát, Csányi Diána oldalról érkező szabadrúgását pedig ismét Turányi Lilla pörgette a kapuba (3–1).

Nagy Ágnes tizenegyesét először kivédte Schildkraut Fruzsina, de a kipattanóra lecsapott az MTK-játékos és már nem hibázott, megszerezte csapata második gólját. FOTÓ: MTK Hungária FC/Facebook, Zádor Péter

A második félidő az elsőhöz hasonlón kezdődött, nagyobb helyzetet viszont nem tudtak kialakítani az együttesek. 

A 77. percben aztán le is zárta a párharcot az MTK: Pinczi Anita és Nagy Ágnes játszott össze, a támadás végén pedig a csapatkapitány Pinczi Anita továbbított Magyarics Zoéhoz, aki nem hibázott a kapuval szemben (4–1). A középkezdés után Hanna Barker passzolt Oláh Adriennhez, aki nem tudott betalálni volt csapata ellen.

A végén Németh Loretta is eredményes volt, a 81. percben az öt és feles sarkától, a kapufa segítségével szerezte meg az ötödik MTK-gólt. A hajrára Varga Attila vezetőedző a fiataloknak is lehetőséget adott, pályára lépett az MTK-ban Mayer Zsófia (15 éves), majd Bokor Blanka (16), Legendás Lora (17) is Stefán Bernadett (17) is.

A találkozó végéig újabb gólt már nem láthattunk, ami azt jelenti, hogy a Ferencváros mellett az MTK is 31 pontos és – rosszabb gólkülönbsége miatt – a második helyen áll a Simple Női Liga záró táblázatán, tehát megküzdhet a Fradival a BL-indulás jogáért. A párarc első felvonását június 4-én játssza e két csapat.

OTP Bank Liga NB I. 13. forduló

Sorsolás
2023. 11. 10. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 11. 11. 14:15
DVTK Stadion
2023. 11. 11. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 11. 12. 13:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 12. 16:00
Groupama Aréna
2023. 11. 12. 18:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

– Sokkal több egyéni jó teljesítmény hiányzott a győzelemhez. A csapat mindent megpróbált, de nagyon kevesen játszottak jól. Az MTK ma jobb teljesítményt nyújtott, gratulálok nekik a győzelemhez– nyilatkozta a lefújást követően Fórizs Sándor, a DVTK vezetőedzője.

Három gól után már sokat kellett volna kapnunk és ez ránk nem jellemző. Az első félidőben nem működött semmi, ez pedig az én hibám, mert egy olyan játékot kértem a csapattól, amiben nem voltam biztos. A második félidő minőségi futball volt, ott már azt csináltunk, amit a felkészülés alatt gyakoroltunk – fogalmazott Varga Attila, a bajnokságban debütáló MTK-edző.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS