Az MTK megszerezte a bajnoki címet

2008. május. 26., 20:36   |    

Az MTK megszerezte a bajnoki címet

A Soproni Liga 29. fordulójában a REAC - MTK Budapest mérkőzés maradt hétfőre. A kék-fehérek 3-0-ra győztek, így egy fordulóval a bajnokság vége előtt megszerezték az aranyérmet. A csapat öt esztendő után végzett ismét az első helyen az élvonalban, megszerezve a klub 23. bajnoki címét.

Lambulic fejesei aranyat értek

REAC - MTK Budapest 0-3 (0-0)
Vezette: Bede Ferenc (Kispál Róbert, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Lambulic a 48., Urbán a 67., Lambulic a 90. percben

Az MTK Sopronban, a REAC ellen játszotta utolsó meccsét a bajnokságban (a 30. fordulóban a Sopron lenne a kék-fehérek ellenfele, így a három pont biztosan az övék), s győznie kellett ahhoz, hogy már most bebiztosítsa bajnoki címét. Ennek ellenére a meccs első időszakában a rákospalotai gárda volt valamivel aktívabb, a kék-sárgák azonban nem tudtak vezetést szerezni. A 48. percben aztán megszületett az első gól, de azt a vendégek szerezték: Kanta József beadása után Szántai Levente rosszul mozdult ki kapujából, Mladen Lambulic pedig közelről az üres kapuba fejelt (0-1). A kékek ezután magabiztossá váltak, s a 67. percben kettőre növelték előnyüket, Kanta ezúttal Urbán Gábort hozta játékba, s a csatár 12 méterről a léc alá bombázott (0-2). A meccs lefújása előtt aztán Lambulic minden kérdést eldöntött: a montenegrói védő egy jobb oldali szöglet után hat méterről fejelt a kapu jobb oldalába (0-3).

A Garami József által irányított MTK Budapest tehát egy fordulóval az idény befejezése előtt megszerzte az MLSZ által 106. alkalommal kiosztott bajnoki aranyérmet.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS