Az MTK nyert, de a Fradi ünnepelt a Groupama Arénában

2022. május. 07., 22:12   |    

Az MTK nyert, de a Fradi ünnepelt a Groupama Arénában

A kiesés ellen küzdő MTK 3-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a Groupama Arénában, de ez nem szegte a zöld-fehérek kedvét, akik a lefújás után ünnepelték meg történetük 33. bajnoki címét. Az OTP Bank Liga 32. fordulójának másik két szombati mérkőzése döntetlennel ért véget.

Debreceni VSC-Puskás Akadémia 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Bódi (34.), illetve Favorov (63.)
DVSC: Gróf - Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 66.) - Baráth, Bényei (Varga J., 66.) - Bévárdi (Soltész, 89.), Da. Babunski (Dzsudzsák, 76.), Bódi - Do. Babunski (Rácz, 76.)
Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. (Deutsch, 88.),  - Favorov, Urblik (Corbu, a szünetben), Van Niegóff - Slagveer (Skribek, a szünetben), Zahedi (Kozák, 42.), Baluta (Komáromi, 80.)

Az első negyedóra végéhez közeledve nagy gólszerzési lehetőséget hagyott ki a Puskás Akadémia: Zahedi közelről tiszta helyzetben nem találta el a kaput. Nem sokkal később csúsztatott fejessel is veszélyeztetett a vendégcsapat, amely célratörőbben futballozott ellenfelénél, ugyanakkor nem tudta kontrollálni a középpályát. Ha a DVSC támadott, a PAFC fegyelmezetten zárt vissza, így a hazaiak alig jutottak el a vendégek kapujáig, de ez egyben azt is magával vonta, hogy a Puskás Akadémia a pálya középső harmadában nem szerzett labdát. Félóra elteltével némileg váratlanul az addig kapura teljesen veszélytelen hazaiak kerültek előnybe: egy sikertelen csel után Bódi elé került a labda, aki a 16-os bal sarkától két-három lépést téve jobbal a hosszú alsóba tekert úgy, hogy a labda a kapufáról pattant be. Nem volt nagy a tempó, és ez az esőben kezdődő második félidőre sem változott. A Debrecen a vezetés birtokában egy darabig kontrollálta a mérkőzést, a vendégek a támadások szervezésben nem voltak pontosak, de egy szöglet után így is egyenlíteni tudtak. A folytatásban viszont már a PAFC birtokolta többet a labdát, többször ígéretes helyzetben el is jutott a hazaiak kapujáig, újabb gólt azonban nem sikerült szereznie, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Budapest Honvéd FC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
piros lap: Machach (38.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Petkovic, Batik, Lovric - Doka (Jónsson, 94.), Hidi (Nagy G., 93.), Pantelic, Tamás K. - Bőle (Zsótér, 57.), Traoré (D. Drazic, 69.), Machach
Mezőkövesd: Piscitelli - Farkas, Pillár, Karnyicki, Vadnai, Vajda - Qaka (Besirovic, 63.), Cseke, Cseri (Kocsis, 80.) - S. Drazic (Csurko, 80.), Jurina (Kis, 60.)
 
A gyenge iramú első félidőben a kispestiek némi mezőnyfölényét veszélyes kontráival ellensúlyozta a Mezőkövesd, amíg a hazaiak előtt csak lehetőségek adódtak, addig kapusuk, Szappanos két alkalommal bravúrral hárított. A Honvéd a 38. percben létszámban megfogyatkozott, Machach 13 perc alatt gyűjtött be két sárga lapot. A szünet után a Mezőkövesd kihasználva létszámfölényét irányított, de a saját tizenhatosának előterébe szorult Honvéd szívósan és hiba nélkül védekezett. A felvonás felétől aztán a hazaiak is bátrabb játékra váltottak, kimerészkedtek a térfelükről, akciókat vezettek és helyzeteket is kidolgoztak. A végén ők álltak közelebb a gólszerzéshez, de közben kinyílt a védelmük, így a Mezőkövesd előtt is adódott lehetőség, az eredmény azonban nem változott. A Honvéd immár hét forduló óta nyeretlen a pontvadászatban: három vereség mellett negyedszer ért el döntetlent. A kispestieket irányító Nebojsa Vignjevic, valamint a mezőkövesdiek szakvezetője, Supka Attila aktuális csapatával hatodszor mérkőzött meg egymással, és hatodszor végeztek döntetlenre, ezeken ötödször nem esett találat.

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Futács (59., 92.), Miovski (84.)
Ferencvárosi TC: Bogdán - Botka, Blazic (Marin, 67.), Vécsei, Civic (Pászka, 67.) - Esiti (Auzqui, 60.), Besic - Nguen, Laidouni, Gavric (Zachariassen, 60.) - Bassey (Boli, 60.)
MTK Budapest: Mijatovic - Varju, Nagy Zs., Rajkovic, Sluka (Herrera, 90.) - Ramadani, Kata (Horváth A., 71.), Mezei (Spirovski, 71.) - Miknyóczki (Miovski, 58.), Futács, Kovács M. (Vancsa, 58.)

Bár az MTK-nak nyernie kellett bennmaradási reményeinek életben tartásához, mégis elsősorban a biztonságra helyezte a hangsúlyt, így egyértelműen a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros irányította a játékot. Az iram nem volt túl nagy, a kék-fehérek pedig szervezetten védekeztek, így kevés lehetőséget hozott az első játékrész, a vendégeknek például egyetlen kaput eltaláló kísérlete volt. A második félidő váratlanul MTK-helyzettel kezdődött, ekkor még a keresztléc kisegítette Bogdánt, azonban az egyre bátrabban futballozó vendégek a harmadik lehetőségüket már gólra váltották. Hátrányban újra aktívabb lett a Ferencváros, de továbbra is sok pontatlanság csúszott a játékába, így nem tudott egyenlíteni a lefújásig, sőt, a hajrában az MTK egy második találattal bebiztosította a számára létfontosságú győzelmet, majd a hosszabbításban, Futács Márkó második találatával, a kegyelemdöfést is megadta. 

Az MTK a sikerével két pontra csökkentette hátrányát az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvéddal szemben az utolsó forduló előtt. A kék-fehérek közel húsz év, 2002 szeptembere után tudták begyűjteni a három pontot a fővárosi rivális otthonában, míg a szerdai kupadöntőre készülő zöld-fehéreknek megszakadt 16 tét- és 12 bajnoki mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata. Mindez azonban nem szegte kedvét a klub 33. bajnoki címét ünneplő ferencvárosi szurkolóknak, akik a meccs után a pályán tekinthették meg a díjátadó ceremóniát, melynek során a Ferencváros játékosai és szakmai stábjának vezetői dr. Csányi Sándor MLSZ-elnöktől, Bánki Erik elnökségi tagtól és Vági Márton MLSZ-főtitkártól átvették a klub történetének 33. bajnoki címéért járó aranyérmeiket, valamint a bajnoki trófeát. Ezt megelőzően, a hagyományoknak megfelelően, a csapatkapitány, Dibusz Dénes Fradi-sálat kötött Albert Flórián szobrának nyakába, amihez a csapat tagjai 33-as számmal ellátott zöld egyenpólóban vonultak. 

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS