Az MTK nyerte a Jet-Sol Ligát

2014. június. 01., 20:24   |    

Az MTK nyerte a Jet-Sol Ligát

A kék-fehérek magabiztos győzelmet arattak az Astra otthonában a bajnoki döntő második meccsén.

A Jet-Sol Liga, a női labdarúgó NB I idén kipróbált lebonyolítási rendjében a hagyományos, ligarendszerű bajnokságot helyosztókkal (a legjobb két csapat esetében bajnoki döntővel) is megfejelik a csapatot. Az MTK szinte valamennyi bajnoki forduló után az élen állt, az I-re a pontot azonban csak úgy tehette fel, ha a kétszereplős párviadalban jobbnak bizonyul az Astránál. A döntő első mérkőzésén ez csak a legminimálisabb különbséggel, 11-esekkel sikerült, okkal izgult hát mindenki, sikerül-e már a második mérkőzésen bezsebelni a klub történetének hatodik női NB I-es aranyérmét, vagy várni kell a "döntő döntőjére".

Az első félidő nem hozott jó játékot. Mindkét csapat szervezetten, de főként óvatosan futballozott, vigyázva arra, nehogy hátrányba kerüljön. Pádár Anitának volt két ígéretes próbálkozása ugyan, de az sem áll távol az igazságtól, hogy az első félidőt roppant izgalommentesen tudták le a felek.

A fordulás után az Astra szerkezetet váltott, nyíltabb, sőt bátrabb lett a játéka, Rózsa Cecília, majd Sebestyén Györgyi lábában ott volt a vezetőgól – ott is maradt.

Ahogy azután ez lenni szokott, szűk negyedórával a mérkőzés vége előtt az MTK, pontosabban a nem sokkal korábban beállt Méry Rita “megbüntette” az Astrát, amiért az kihagyta a helyzeteit. Egy baloldali szöglet után szép gólt lőtt, sőt az MTK még fokozni is tudta szurkolói boldogságát: a 86. percben, büntetőből Pádár Anita (a sorozatban 16. gólkirályi címét szerző válogatottsági rekorder 600. NB I-es gólját lőtte!) is betalált, majd egy szabadrúgás után lecsorgó labdából Méry rúgott még egyet – ami az eredményt illeti, fölényesen nyerte a meccset és a bajnoki címet az MTK, senki sem vitathatja, hogy a legjobbak nyakába kerültek az aranyérmek. "Kötelező" azonban említeni, hogy az izgalmas bajnoki döntőben az Astra HFC felnőtt ellenfele szintjére, és méltó partnere, nemes ellenfele volt az aranycsatában.

A bronzéremért folyó csatában az újonc Ferencváros a hajrára beállt brazil Giovanna góljával legyőzte a Viktória-Trend Optika FC-t, és ezzel a zöld-fehérek nagyon fiatal játékosai a Női Magyar Kupa ezüstje mellé bajnoki bronzot is nyertek első "felnőtt" évükben. Az sem mellékes, hogy valamennyi, már befejeződött korosztályos bajnokságban a Ferencváros bizonyult a legjobbnak.

A Feminát fogadó Újpest korábban mindig szoros, kis különbségű meccset vívott a rákospalotaiakkal – az utolsó meccs lett a kivétel. A szünet utáni jobb teljesítménnyel magabiztosan győzött a Femina (5-2), amely ezzel természetesen nem csak a bajnokság ötödik helyét, de az ezért járó pénzjutalmat is begyűjtötte.

A kiesés elkerüléséért vívott párbajban a Szegedi AK a Bozsik Stadionban is győzni tudott – ezzel a Honvéd kiesett, míg a Boszorkányok megmérkőznek majd az NB I-es tagságért a másodosztály bajnokcsapatai párviadalának vesztesével.

Bajnoki döntő:
Astra Persecutor FC - MTK Budapest 0-3 (0-0)
Gólszerző: Méry a 76., Pádár a 88., Méry a 92. percben

A 3. helyért:
Viktória FC - Ferencváros 0-1 (0-0)
Gólszerző: Giovanna de Oliveira a 73. percben

Az 5. helyért:
UTE-Profisport - 1. FC Femina 2-5
Gólszerző: Durkó a 36., Kakuk a 62., ill. Zólyomi a 18., Balogh a 46., Bernhardt a 49., Szeitl a 72., Tasnádi a 86. percben

A 7. helyért:
Budapest Honvéd - Szegedi AK Boszorkányok
Gólszerző: Staar a 42., ill. Zimányi-Kovács a 48. és az 52. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS