Az MTK nyerte a női Magyar Kupát

2010. április. 28., 15:08   |    

Az MTK nyerte a női Magyar Kupát

Szerdán délután Kecskeméten rendezték meg a női Magyar Kupa döntőjét, amelyet a bajnoki éllovas MTK Hungária és a tabellán a harmadik helyen álló Ferencváros vívott egymással. A találkozó a kék-fehérek fölényét és megérdemelt győzelmét hozta, Turtóczky Sándor együttese Vágó Fanny két góljával 2-0-ra győzött. Az MTK női együttese története során másodszor hódította el a Magyar Kupát.

Az első félidő az MTK fölényét hozta, de a kék-fehérek sokáig nem tudtak nagyobb helyzeteket kialakítani. A Ferencváros szórványos akciói még ennyire sem voltak veszélyesek, a zöld-fehérek erejéből szinte kizárólag a védekezésre futotta. A 34. percben góllá érett az MTK fölénye: egy bal oldali akció végén Németh Júlia, a Ferencváros kapusa rosszul jött ki a labdára, az üresen érkező Vágó Fanny pedig két lépésről az üres kapuba passzolt.

A Ferencváros a folytatásban sem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, Turtóczky Sándor együttese támadásban maradt és sorra vezette akcióit. A mindent eldöntő második gól a 68. percben született meg: egy tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanság után büntetőhöz jutott az MTK, a megítélt tizenegyest Vágó Fanny magabiztosan értékesítette. A hajrában kiegyenlítődtek az erőviszonyok, már a Ferencváros előtt is adódtak lehetőségek, de ezekkel nem tudott élni Hevesi Tamás gárdája. Az eredmény a lefújásig már nem változott, az MTK 2-0-ra győzött és elhódította a kupát.

- Kiélezett hangulatú mérkőzésen jól játszottak a lányok és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A labdabirtoklási arány nagy különbséget mutatott a javunkra, ez alapján is jogos volt a sikerünk.Sokáig nem lehettünk nyugodtak, hiszen az 1-0 mindig kicsit veszélyes eredmény, de a második találat végleg eldöntötte a találkozót. Sokat dolgoztunk azért, hogy miénk legyen a kupa - nyilatkozta Turtóczky Sándor, az MTK vezetőedzője.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS