Az MTK nyerte a rangadót

2006. december. 08., 20:56   |    

Az MTK nyerte a rangadót

Pénteken két találkozót játszottak le a Borsodi Liga 17. fordulójából. A Budapest Honvéd idegenben győzte le a Kaposvári Rákóczit, a forduló rangadóján, az MTK Budapest - Zalaegerszegi TE találkozón pedig a hazai gárda nyert a második helyezett zalai együttes ellen, s ezzel tovább növelte előnyét a tabella élén.


Kaposvári Rákóczi - Budapest Honvéd 1-2 (1-1)
Kaposvár, 2000 néző
Vezette: Bede Ferenc (Márton Zsolt, Farkas Balázs)
Gólszerző: Alves a 45. illetve Disztl a 10., Koós az 57. percben
Sárga lap: Suljics a 6., Andruskó a 28., Szakály D. a 66., Zahorecz a 75. illetve Zana a 60., Disztl a 81. percben

Bátran és lendületesen kezdett a vendégcsapat, és a piros-feketék lelkesedése gyorsan gólt is eredményezett. A találat után a házigazdák is nekiveselkedtek, átvették a játék irányítását, és a félidő utolsó percében sikerült is egyenlíteniük. A második játékrészt is jól kezdte a Kaposvár, ám a vendégek újabb gólt szereztek. Ez már kissé kedvét szegte a zöld-fehéreknek, akik ugyan ezután is igyekeztek, de játékuk már nem volt olyan látványos, mint a második kapott gól előtt. A helyzeteit jobban kihasználó Honvéd megszerezte a három bajnoki pontot.


MTK Budapest - Zalaegerszegi TE 2-0 (0-0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 700 néző
Vezette: Szabó Zsolt (Hegyi Péter, Tompos Zoltán)
Gólszerző: Czvitkovics a 49., Pál A. a 88. percben percben
Sárga lap: Molnár B. a 45., Botis a 74. percben

A csapatok komótos iramban futballoztak az első játékrészben, az MTK ugyan aktívabb és kezdeményezőbb volt, mint a vendégcsapat, de így sem okozott sok veszélyt a kapu előtt. A zalaiak talán túlzottan is tisztelték a listavezetőt, ezért alig tudtak a házigazdák kapuja elé kerülni. A második félidőben aztán gyorsan előnyt szerzett a fővárosi együttes, s ekkor a játék is lüktetőbbé vált. A ZTE próbált egyenlíteni, de továbbra is az MTK futballozott fölényben, a tabella éllovasa kézben tartotta a találkozót, sőt, a finisben újabb gólt is szerzett és ezzel bebiztosította győzelmét. A kék-fehérek hat ponttal vezetnek a ZTE előtt, s ha a Debrecen győz is vasárnap, az MTK akkor is öt pont előnnyel várhatja a tavaszt.



A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS