Az MTK tartja a lépést a Honvéddal

2007. november. 03., 18:53   |    

Az MTK tartja a lépést a Honvéddal

Szombaton hat találkozót játszottak le a Soproni Liga 13. fordulójából. Az MTK 3-1-re nyert Tatabányán, azaz tovább üldözi a pénteki győzelmével az éllovas DVSC-TEVÁ-t megelőző Honvédot - a Debrecen hétfőn Székesfehérváron lép pályára.

Győzelem emberhátrányban

Győrben már a nyolcadik percben előnybe kerültek a házigazdák. Völgyi Dániel kapott labdát a 16-os bal sarkánál, s a védő félfordulatból a bal felső sarokba lőtt (1-0). A 37. percben egyenlített az Újpest: Sándor György 16 méterről, kapásból bombázott a jobb felső sarokba (1-1). A 43. percben létszámhátrányba került az ETO, Nikolov Balázs buktatta Haman Sadjót, s a sportszerűtlenségért a hazai védő piros lapot kapott. A második játékrész elején megint vezetést szerzett a Győr. A 49. percben Bajzát Péter tíz méterről leadott lövését ugyan védeni tudta Balajcza Szabolcs, de a kipattanó labda ismét Bajzát elé került, s a csatár másodszor már nem hibázott (2-1). Négy perccel később azonban ismét egyenlő volt az állás: Kovács Zoltán kilenc méterről helyezett a bal alsó sarokba (2-2). A győriek azonban tovább rohamoztak, s a 67. percben Bajzát nyolc méteres fejesét követően már ismét vezettek (3-2). Sőt, a 90. percben még növelték is előnyüket, Bajzát indította Tokody Tibort, aki 12 méterről a kapu bal sarkába küldte a labdát (4-2).

Alves duplája döntött

Nyíregyházán a mérkőzés első időszaka kiegyenlített játékot hozott, a 30. percben azonban a vendégek szereztek vezetést. Andre Alves egy csel után tíz méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (0-1). Nyolc perccel később Alves megszerezte második találatát is – ezúttal 15 méterről bombázott a háló bal oldalába (0-2). A második negyvenöt percben is több helyzetet dolgoztak ki a kaposváriak, de már nem tudták növelni előnyüket. A szépítés érdekében nagy energiát mozgósító házigazdáknak sem sikerült a kapuba találniuk, így maradt a 0-2-es eredmény, azaz a Kaposvár elvitte Nyíregyházáról a három bajnoki pontot.

A finisben mentett pontot a Paks

A Diósgyőr nagy lendülettel kezdett Pakson, s mivel a házigazdák is győzni akartak, élvezetes meccset láthattak a nézők. Kiegyenlített volt a játék, de a 42. percben a vendégek kerültek előnybe: Simon Attila 12 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (0-1). A vendégek a 65. percben megduplázták előnyüket: Rassou Abass lövése után Kovács Attila ugyan védett, de a kipattanó labdát Sipeki István közelről a hálóba küldte (0-2). A 79. percben szépített a hazai együttes: Tököli Attila 12 méterről lőtt a kapu bal alsó sarkába (1-2). A nagy hajrát produkáló vendéglátóknak a 90. percben sikerült egyenlíteniük is, Kiss Tamás közelről emelt a keresztléc alá (2-2).

Hiába szerzett előnyt a REAC

Rákospalotán a nyolcadik percben született meg az első találat, ekkor Pusztai Olivér 12 méterről lőtt a zalaegerszegiek kapujának bal alsó sarkába (1-0). Csak tíz percig vezettek a vendéglátók, a 18. percben ugyanis Tóth Zoltán 22 méterről a kapuba bombázott (1-1). A második félidőben mindkét csapat próbált vezetést szerezni, s ez végül a többet, és veszélyesebben támadó kék-fehéreknek sikerült. A 76. percben Horváth Gábor a 16-oson belül lerántotta Máté Pétert, s a megítélt büntetőből Roguy Meye a jobb alsó sarokba lőtt (1-2). A REAC már nem tudott változtatni az eredményen, a három pontot a zalaegerszegiek szerezték meg.

Az MTK bírta jobban a hajrát

Tatabányán csak tíz percre volt szüksége az MTK-nak ahhoz, hogy vezetést szerezzen, ekkor Kulcsár Tamás átadása után Pátkai Máté 13 méterről a kapu bal oldalába továbbította a labdát (0-1). Ezután is a vendégek futballoztak fölényben, de az eredmény a szünetig már nem változott. A második félidőben aktívabbá vált a Tatabánya, s a 64. percben egyenlített is: Sándor István beadása után a labda Ryan Caugherty elé került, s a középpályás három méterről a kapu közepébe lőtt (1-1). A gól után magasabb sebességfokozatba kapcsolt az MTK, és a 80. percben már újra vezetett: Pintér Ádám 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-2). Sőt, három perccel később már két gól volt a különbség – a 82. minutumban Urbán Gábor 12 méterről helyezett a háló bal oldalába (1-3).

Gólnélküli kilencven perc

Sopronban az első félidőben a hazai gárda tagjai voltak aktívabbak, több veszélyes támadást vezetettek, mint a szervezetten futballozó, de leginkább a védelemre ügyelő siófokiak, de nem sikerült vezetést szerezniük. Az 58. percben tíz főre olvadt a hazai csapat: Danilo Belic megrúgta Hegedűs Lajost, a Siófok kapusát. A soproni támadó tettéért sárga lapot kapott, s mivel ez már a második volt neki, el kellett hagynia a pályát. A Siófok nem tudta kamatoztatni létszámbeli előnyét, a mérkőzésen nem született gól, mindkét csapat egy-egy pontot kapott.

A Borsodi Liga 13. fordulójának szombati eredményei:

Győri ETO FC – Újpest FC 4-2 (1-1)
Gólszerző: Völgyi a 8., Bajzát a 49., Bajzát a 67., Tokody a 90. illetve Sándor Gy. a 37., Kovács Z. az 53. percben
Kiállítva: Nikolov a 43. percben

Nyíregyháza Spartacus FC – Gabona Trans-Kaposvár 0-2 (0-2)
Gólszerző: Alves a 30., Alves a 38. percben

Paksi FC - Diósgyőr FC 2-2 (0-1)
Gólszerző: Tököli a 79., Kiss T. a 90. illetve Simon A. a 42., Sipeki a 65. percben

REAC – ZTE FC 1-2 (1-1)
Gólszerző: Pusztai a 8. illetve Tóth Z. a 18., Meye (11-esből) a 76. percben

FC Tatabánya – MTK Budapest 1-3 (0-1)
Gólszerző: Caugherty a 64. illetve Pátkai a 10., Pintér a 80., Urbán a 82. percben

FC Sopron – BFC Siófok 0-0
Kiállítva: Belic az 58. percben


(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS