Az NB I leggólerősebb csapata és a címvédő csap össze a 8. fordulóban

2021. október. 01., 10:43   |    

Az NB I leggólerősebb csapata és a címvédő csap össze a 8. fordulóban
Fotó: Paksi FC

Ismét három nap alatt bonyolítják le az OTP Bank Liga hétvégi fordulóját, a listavezető Kisvárda az első, a második helyezett Ferencváros pedig az utolsó mérkőzést játssza. A címvédő ellenfele az eddig a legtöbb gólt termelő csapat, a Paks lesz.

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, Bozsik Aréna, 20.00)

A Honvéd a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat is megnyert, ennek köszönhetően a rossz rajt ellenére már a negyedik helyen áll. Pályaválasztóként viszont a legutóbbi nyolc bajnokijából csupán egyen tudott győzni. A stadionavatón kikapott a DVSC-től, aztán legyőzte a Paksot, de vereséget szenvedett a Ferencvárostól is. A Kisvárda élvonalbeli története legjobb szereplését produkálja, hét bajnoki meccséből hatot megnyert, csak a MOL Fehérvártól kapott ki, idegenben. Az Új Bozsik Arénában még nem játszott, de a Honvéd vendégeként a legutóbbi négy találkozóján százszázalékos maradt.

ÚJPEST FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 14.45)

A kiesőhelyeken álló két csapat találkozik, mindkettő három pontot szerzett csak eddig. Egyik sem győzött még, mindkettő három döntetlen mellett már négy vereségénél tart. Még a kapott góljaik száma (14) is azonos, az Újpest ellenben többet szerzett. A lila-fehérek a Szusza Ferenc Stadionban négy mérkőzésen két pontot gyűjtöttek eddig a bajnoki idényben, a Honvéd kivételével minden riválistól két gólt kaptak. A Gyirmót 1–7-es gólkülönbséggel zárta az idény első három idegenbeli bajnokiját.

PUSKÁS AKADÉMIA–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

A Puskás Akadémia a hatodik helyen áll, van egy elhalasztott mérkőzése, a Ferencváros ellen. A legutóbbi hét fordulóban csak egy pontot tudott gyűjteni. Pályaválasztóként mindkét eddigi 2021-es őszi bajnokiját elveszítette, az elsőt a Paks, a másodikat a Kisvárda ellen. A Mezőkövesd jól kezdte a 2021–2022-es évadot, de a legutóbbi öt bajnoki találkozóján nyeretlen maradt, így visszaesett a kilencedik helyre. E két csapat bajnoki párharcában 2018 óta nem született vendéggyőzelem.

DEBRECENI VASUTAS SC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19.30)

A magyar labdarúgás XXI. századi történetének legeredményesebb két vidéki csapata egyelőre az OTP Bank Liga táblázatának középmezőnyében foglal helyet, a MOL Fehérvár két ponttal előzi meg az újonc Lokit. A DVSC pályaválasztóként egy döntetlen és egy vereség után nagy különbséggel nyert a Gyirmót ellen. A Vidi az első hét fordulóban már négyszer is döntetlenre végzett, mindhárom idegenbeli bajnokijáról egy ponttal tért haza.

ZTE FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 14.15)

A ZTE nincs könnyű helyzetben, a tizedik helyen áll, egyetlen mérkőzését tudta megnyerni az eddigi hétből. Pályaválasztóként még nyeretlen, sőt, az első döntetlent követően háromszor is kikapott, sok gólt kapva (1–3, 1–3, 2–5). Az MTK nagyon fontos három pontot szerzett legutóbb a Mezőkövesd ellen, s ezzel fellépett az ötödik helyre. Idegenben a legutóbbi két bajnokiján pont nélkül maradt.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Paks, 17.00)

A második helyezett látogat a harmadikhoz. A Paks a legtöbb gólt szerezte eddig, s második legtöbbet kapta (csak a ZTE előzi meg ez utóbbi tekintetben). Április 17. óta minden hazai bajnokiján legalább két gólt szerzett, a legutóbbi öt mindegyikén született legalább három gól, a legutóbbi ötből négyen legalább öt gól. A Ferencváros, amely csütörtök este Európa-liga-mérkőzést játszott a Betisszel, az első fordulóban, a Kisvárda ellen elszenvedett meglepő hazai vereség óta minden bajnoki meccsét megnyerte, ebből következően idegenben még százszázalékos. A Paks 2017 áprilisában győzött legutóbb pályaválasztóként a Ferencváros ellen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS