Az örökrangadót is megnyerte a Ferencváros, gödörben a DVTK

2015. augusztus. 15., 22:52   |    

Az örökrangadót is megnyerte a Ferencváros, gödörben a DVTK

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában a fővárosi zöld-fehérek ötödik győzelmüket aratták. Első sikerét szerezte meg a Békéscsaba, ismét kikapott a bajnoki címvédő Videoton FC.

Vasas-Videoton FC 2-1 (0-1)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Novák a 48., Remili a 76., ill. Kovács a 45. percben

Az első félidőben kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, a címvédő valamivel veszélyesebbnek tűnt, de néhány lehetősége a Vasasnak is volt. A játékrész hosszabbításában aztán Kovács István góljával váratlanul megszerezte a vezetést a Videoton FC, a középpályás 12 méterről, estében lőtte a labdát a kapu jobb oldalába (0-1). Fordulás után csak három percnek kellett eltelnie, hogy egyenlítsen a Vasas, Vida Máté tette be a labdát az alapvonal közeléből Novák Csanádnak, aki egy lépésről az üres kapuba passzolt (1-1). A 60. percben a vendégek "elveszítették" vezetőedzőjüket, a játékvezető ugyanis piros lappal elküldte a kispadról a hevesen reklamáló Bernard Casonit. Bő negyedórával később Remili Mohamed egyéni akciója révén fordítottak a hazaiak (2-1), a székesfehérvári együttes pedig a hátralévő időben már nem tudott újítani.

DVTK-DVSC-Teva 0-2 (0-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: Máté a 48., Balogh a 62. percben

Az első félidőben mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba a keleti rangadón, a többnyire hosszan előreívelt labdákkal operáló együttesek nagyobb helyzet nélkül hozták le az első 45 percet, így gólnélküli döntetlennel mentek a játékosok a szünetre. A második félidő viszont már lendületesebben kezdődött, a hajdúságiak a 48. percben vezetést szereztek: egy szögletet követően Zsidai László továbbcsúsztatott labdáját Máté Péter fejelte közelről a borsodiak hálójába (0-1). Ezt követően sem lankadt a DVSC lelkesedése, ami a 62. percben egy védelmi hibát kihasználva újabb góllá érett: Szécsi Márk jobb oldali beadása után Balogh Norbert lőtt a bal alsó sarokba a becsúszó Liptákot megelőzve (0-2). Bár voltak lehetőségei a hazaiaknak a szépítésre, nem tudtak élni vele, így az immár sereghajtó DVTK rossz sorozata tovább folytatódik.

Puskás Akadémia-Békéscsaba 1-2 (1-0)
Vezette: Németh Ádám
Gólszerző: Márkvárt a 10., ill. Szilágyi az 53., Bényei az 57. percben

A hazai csapat kezdett aktívabban, előbb Lencse bombázott mellé ziccerben, aztán Márkvárt Dávid megszerezte a vezetést, miután a védők egyedül hagyták, és senkitől sem zavartatva lőhetett a tizenhatoson belülről a jobb alsó sarokba (1-0). A vezetés birtokában sem állt le a Puskás Akadémia, Lencse egy kiugratás után újra a kapu mellé helyezett, negyedórával később pedig a kapusba lőtte harmadik ziccerét. Az első félidő végére még maradt egy szép Pekár-, majd egy Korudzsiev-szabadrúgás, de az eredmény nem változott. Fordulást követően kezdeményezőbb lett a Békéscsaba, és sikerült is fordítaniuk: először Szilágyi Péter fejelt a hazai kapuba (1-1), négy perccel később pedig Punosevac centerezését követően Bényei lőtt a kapuba (1-2). A hátrányba kerülő Puskás Akadémia görcsösen küzdött az egyenlítésért, de a vendégcsapat magabiztosan őrizte előnyét és végül megérdemelten megnyerte a mérkőzést.

Újpest FC - Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Tóth P. a 88., ill. Youla a 63. percben

Az első félidőben az Újpest birtokolta többet a labdát, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A kispestiek elsősorban Youla gyorsaságában bízva hosszan előre vágott labdákkal próbálkoztak, eredménytelenül. A játék képe a fordulást követően sem változott, végül a 63. percben Youla egy bedobás utáni kavarodást kihasználva szerzett vezetést a vendégeknek (0-1). A gól után megélénkült a játék, a Honvéd átadta a területet az Újpestnek, ez pedig megbosszulta magát, ugyanis a 88. percben a hazaiak egy szöglet után egyenlítettek, a csereként beállt Tóth Patrik talált a védők lábai között a hálóba (1-1). A lila-fehérek ezzel tizenkét mérkőzés óta veretlenek, míg a kispestiek 2012 áprilisa óta nem kaptak ki bajnokin a Szusza Ferenc Stadionban.

Szombathelyi Haladás - Paksi FC 1-0
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Németh a 29. percben

Az első perctől kezdve fölényben futballozott a Haladás, amelyben különösen Martínez játszott veszélyesen. A vendégek egyáltalán nem jutottak el Király kapujáig. A szombathelyiek bő félóra elteltével a vezetést is megszerezték, Németh Márió kapott labdát, majd egy csel után lőtt a léc alá (1-0). Ezt követően még jobban beszorították ellenfelüket a hazaiak, de a szünetig nem sikerült növelniük az előnyüket. A folytatásban is a Haladás birtokolta többet labdát, de már korántsem játszott olyan veszélyesen, mint az első játékrészben. Kifejezetten sok volt a játékmegszakítás, ami annyiban a Haladásnak kedvezett, hogy számára megfelelt az eredmény.

Ferencváros - MTK Budapest 2-0 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Gera az 52., Böde a 60. percben

Ferencvárosi helyzetekkel kezdődött az örökrangadó, Gera Zoltán a 7. percig kétszer is gólt szerezhetett volna, de vagy rosszul célzott, vagy Hegedűs kapus akadályozta meg a találat elérésében. Az első félidőben a Ferencváros további nagy helyzeteket is kialakított, a legnagyobbat Varga Roland hagyta ki. Az MTK Torghelle révén veszélyeztetett a félidő végén, de gól nem született a szünetig. Az 52. percben Leandro ívelte középre a labdát a balösszekötő helyéről, Gera Zoltán szép mozdulattal megszelídítette azt, majd 4 méterről, balról a léc alá bombázott (1-0). A 60. percben Radó passzolt a 16-os vonalánál helyezkedő Böde Dánielhez, aki háttal állva kapta a labdát, de Bese mellett könnyedén kapura fordult, majd ballal a jobb felső sarokba bombázott (2-0). A hátralévő időben a Ferencváros magabiztosan őrizte meg az előnyét, és nyerte meg ötödik idénybeli bajnokiját is.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS