Az OTP Bank Liga leghatékonyabb lövői

2022. szeptember. 13., 22:10   |    

Az OTP Bank Liga leghatékonyabb lövői

Az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában Ryan Mmaee és Kenan Kodro is duplázott, ráadásul mindketten két lövésből rúgták a két góljukat. Megnéztük, hogy az eddig lejátszott meccseken a legalább két gólt szerző játékosok közül kinek hány lövésre volt szüksége egy gólhoz.

A listát Kristoffer Zachariassen (Ferencváros) és egy középpályás, Windecker József (Paks) vezeti, akik az eddigi három góljukat öt lövésből rúgták, vagyis ők kerekítve 1,7 lövésenként szereztek gólt. Őket három ferencvárosi, Carlos Auzqui (2,0), Ryan Mmaee (2,0) és Adama Traoré (2,2) követi. A Kisvárdából ketten, Bogdan Melnyk (2,3) és Driton Camaj (2,8), a Mezőkövesdből Marin Jurina (3,0), a Zalaegerszegből a bal oldali védőt játszó Gergényi Bence (3,0), a Vasasból Holender Filip (3,0) fért még be a top tízbe.

Érdemes kiemelni a bajnokságban ötgólos zalaegerszegi Eduvie Ikobát és a paksi Varga Barnabást, akik szintén három lövésenként szereznek gólt, viszont nekik eddig tizenöt-tizenöt lövésük volt, Jurinának, Gergényinek és Holendernek ennél kevesebb, ezért kerültek ők a top tízbe.

A már említett, a Mezőkövesd elleni hétvégi bajnokin duplázó Kenan négy góllal áll a bajnokságban, amit tizenhat lövésből ért el, vagyis neki átlagosan négy lövésre van szüksége egy gólhoz.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS