Az UEFA bemutatta a budapesti Európa-liga-döntő arculatát

2022. szeptember. 05., 14:24   |    

Az UEFA bemutatta a budapesti Európa-liga-döntő arculatát

A 2020-as UEFA Szuperkupa és a 2021-ben rendezett Európa-bajnokság után újabb rangos sporteseménynek ad otthont a magyar főváros. A májusi mérkőzés arculati elemein a magyar főváros jellegzetességei is felismerhetők.

Az UEFA küldöttsége augusztus közepén már járt a fővárosban, a szervezet most pedig bemutatta a május 31-én rendezendő finálé arculatát.

A dizájn fő motívuma az ún. „energiahullám-koncepció”, amely a sorozat kiélezett és dinamikus természetét hivatott szimbolizálni. Az arculat – a magyar főváros leghíresebb látványosságaival kiegészülve – Budapest szimbolikus helyszíneit eleveníti fel.

A megjelenés középpontjában az UEFA Európa Liga kupa áll, míg a hátteret középen a Parlament biztosítja. Két oldalt a Széchenyi lánchíd legendás oroszlánjai, valamint a Budavári Palota és a Halászbástya foglalnak helyet.

A 2023-as UEFA Európa Liga fináléja a második olyan UEFA döntő lesz, amelynek a Puskás Aréna ad otthont. Korábban a 2020-as UEFA Szuperkupát is a létesítményben rendezték, valamint a 2020-as Európa-bajnokságon négy mérkőzésre is itt került sor.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS