Az Új Hidegkutiban vendégesedik a Budafok

2019. október. 20., 08:58   |    

Az Új Hidegkutiban vendégesedik a Budafok

A Merkantil Bank Liga tizenharmadik fordulójában az első fogadja a másodikat, a Budafoki MTE gárdája az MTK-hoz látogat. Az utóbbi hetekben kitűnően szereplő újonc, az Ajka a legutóbbi négy mérkőzésén százszázalékos Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadja. Mind a kilenc mérkőzést vasárnap rendezik.

SOROKSÁR SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Soroksár, 14.30)

A Soroksár a kilencedik helyen áll, a legutóbbi fordulóban győzött ugyan, de az utóbbi három mérkőzésén mindenféle eredménytípus előfordult. Pályaválasztóként április végétől sokáig veretlen volt, de legutóbb súlyos vereséget szenvedett a Gyirmót ellen. A Csákvár harmadik, de a vesztett pontokat tekintve az MTK-val és a Siófokkal együtt az első. Vendégként nagyszerűen kezdett, de augusztus 7. óta két vereséget szenvedett, ráadásul sok gólt kapva. A szegedi stadionavatón 5–3-ra, előtte Gyirmóton 3–0-ra kapott ki.

DOROGI FC–BUDAÖRS FC
(Dorog, 14.30)

Mind a két csapat gyengébben szerepel idény előtti reményeinél. A Dorog kiváló rajtot vett, majd visszaesett, a legutóbbi három mérkőzésén nem szerzett pontot, csak tizenhatodik. Otthon a legutóbbi négy bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtött. Még így is megelőzi a tizennyolcadik helyezett Budaörsöt, amely a legutóbbi fordulóban legalább egy döntetlennel megtörte vereségszériáját. Idegenben a legutóbbi három találkozóján szerzett gól nélkül kikapott.

KAZINCBARCIKA BSC–GYIRMÓT FC
(Putnok, 14.30)

A Kazincbarcika a tizedik, egy igazi középcsapatra jellemző mérleget produkál. A putnoki albérletben vereséggel kezdett a Békéscsaba ellen, majd három veretlen meccs után legutóbb alulmaradt a Haladással szemben. A Gyirmót rosszul kezdett, de az utóbbi hetekben sok gólt szerezve javított, a legutóbbi öt meccséből négyet megnyerve már hatodik. A legutóbbi két idegenbeli bajnokiját 7–0-s össz-gólkülönbséggel nyerte meg.

FC AJKA-SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Ajka, 17.00)

Az ajkaiaknak kellett néhány forduló, ameddig megszokják a Merkantil Bank Liga tempóját, de az utóbbi hetekben rengeteget léptek előre. A legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtöttek, feljöttek a középmezőnybe. Mindazonáltal az idegenbeli mérlegük sokkal jobb, mint a hazai. A Szeged-Csanád a legutóbbi négy fordulóban csak nyert, s ezzel a „veszélyeztetettek” zónájából az élmezőny mögé, a hetedik helyre lépett elő. Idegenben legutóbbi mérkőzésén, a Budaörs ellen, lezárta hosszú nyeretlenségi szériáját.

BÉKÉSCSABA 1913 ELŐRE–SZOLNOKI MÁV FC
(Békéscsaba, 17.00)

A Békéscsaba nagyon visszaesett, a legutóbbi négy bajnokiján mindössze egy pontot szerzett, így tizennegyedik. A korábban a vendégek számára félelmetes Kórház utcai pályán április vége óta mindössze egyszer tudott nyerni. A Szolnok a tizenhetedik helyen áll, két győzelem után legutóbb ismét kikapott. Idegenben legutóbb nagy bravúrral legyőzte a Csákvárt.

VASAS FC–SZOMBATHELYI HALADÁS FC
(Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)

A két patinás egyesület közül a Vasas csapata a nyolcadik, a Haladás a tizenkettedik helyen áll. A piros-kékek két ponttal gyűjtöttek csak többet, de már voltak szabadnaposak. Otthon a legutóbbi három fordulóban mindössze két pontot szereztek. A Haladás az eddigi hat idegenbeli mérkőzéséből csak egyet nyert meg, igaz, csak egyet is veszített el.

DUNA ASZFALT TLC–BFC SIÓFOK
(Tiszakécske, 17.00)

A tiszakécskeiek a tizenötödik helyen állnak, a legutóbbi négy bajnoki meccsükön egy pontot szereztek. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésüket, igaz, az MTK, a Budafok és a Vasas ellen, elveszítették. A Siófoknál a vesztett pontokat tekintve nincsen jobb (az MTK és a Csákvár mérlege is ugyanolyan), a szerzett pontok alapján ötödik. Idegenben az utóbbi hetekben csak a Csákvár tudta legyőzni. Az előző idényben a két csapat mindkét egymás elleni mérkőzése döntetlenre végződött.

WKW ETO FC GYŐR–VÁC FC
(Győr, 17.00)

Óriási a különbség a két egykori bajnokcsapat mostani szereplése között. Az ETO a negyedik, s még jobb helyen is állhatna, ha a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén nem veszít öt pontot. Pályaválasztóként április 28. óta, a Kazincbarcika elleni döntetlenen kívül, csak nyert. A Vác ezzel szemben a tizenkilencedik, mindössze négy ponttal. Március 3. óta minden idegenbeli bajnoki meccsét elveszítette.

MTK BUDAPEST FC-BUDAFOKI MTE
(Hidegkuti Nándor Stadion, 18.00)

A forduló rangadóján az első fogadja a másodikat. Az MTK a legutóbbi öt bajnokiját megnyerte, augusztus 4. óta veretlen. Pályaválasztóként döntetlennel kezdett, majd négy mérkőzésen tíz pontot szerzett, de még nem akadt egygólosnál fölényesebb sikere. A Budafok az eddigi 11 mérkőzéséből hetet megnyert, vendégként a legutóbbi három találkozóján diadalmaskodott.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS