Az Újpest 6-0-ra verte a Ferencvárost

2010. szeptember. 11., 17:12   |    

Az Újpest 6-0-ra verte a Ferencvárost

Az NB I 6. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést játszottak le, két találkozó a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt, s későbbi időpontban kerül megrendezésre. A Honvéd 1-0-ra nyert a ZTE ellen, az Újpest 6-0-ra győzte le a Ferencvárost, míg a Siófok és az MTK gólnélküli döntetlent játszott egymással.

Zsinórban negyedszer nyert a Honvéd

Budapest Honvéd - ZTE FC 1-0 (1-0)
Vezette: Vad II István (Ring György, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Abass a 22. percben
Kiállítva: Szalai a 37. percben

Kiegyenlített küzdelemmel kezdődött a mérkőzés, egyik csapat sem tudott jelentős fölényre szert tenni az első negyedórában. A 22. percig kellett várni a vezető találatra, a hazaiak jutottak előnyhöz Abass révén: nagy kavarodás után a Honvéd légiósa az ötös sarkánál csapott le a labdára, kapura lőtt, Vlaszák Géza pedig már csak a gólvonal mögül tudott tisztázni (1-0). Még az első félidőben emberhátrányba került a ZTE, Szalai Tamás rántotta le a kiugró Karim Rouanit, a játékvezető pedig kiállította a vendégek játékosát. Csank János már az első félidőben reagált, és cserével változtatott a ZTE felállásán. A folytatásban kicsit visszaesett az iram, a hazaiak őrizték előnyüket, amelyet akár növelhettek is volna. A 76. percben Rouani került ziccerbe, de a kapusba lőtt, így maradt az 1-0.


Az Újpest kiütéssel nyerte a rangadót

Újpest FC – Ferencvárosi TC 6-0 (2-0)

Vezette: Solymosi Péter (Szpisják Zsolt, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Simon a 27., Tisza a 43., Rajczi az 55., Mitrovic a 61., Rajczi a 72., Tisza a 92. percben
Kiállítva: Heinz a 39. percben

A fővárosi rangadón az Újpest szerzett vezetést, a 27. percben a bal oldalon Pollák Zoltán viharzott el, majd a tizenhatoson belülre ívelt, a hosszú oldalon érkező Simon Krisztián pedig a jobb alsóba fejelt (1-0). A gól után néhány percre megállt a játék, a hazai szurkolók pirotechnikai eszközökkel ünnepeltek, a pályát pedig füst lepte el. A 39. percben emberhátrányba is került a Ferencváros, Marek Heinz talpaló mozdulatot tett ellenfele irányába, a játékvezető pedig piros lapot mutatott fel a vendégek játékosának. A félidő hajrájában megduplázta előnyét az Újpest, Böőr Zoltán beadására a kapu előtt Tisza Tibor érkezett, és közelről a hálóba helyezett (2-0). A szünet után előbb Jimmy Jump zavarta meg a kezdést, a katalán szurkoló beszaladt a pályára, majd az újabb füstfelhő miatt kellett várni a folytatásra. A második félidőben az Újpest végleg eldöntötte a három pont sorsát, az 55. percben Rajczi Péter (3-0), majd hat perccel később Nikola Mitrovic is bevette a Fradi kapuját (4-0). Rajczi a 72. percben is eredményes volt (5-0), az ötödik gól után a játékvezető újra kénytelen volt megszakítani a mérkőzést, miután a ferencvárosi szurkolók szektorukban randalírozni kezdtek. A hosszabbítás perceiben Tiszának is összejött a duplázás, a 92. percben egy kapufáról kipattanót sodort a kapuba közelről, góljával alakult ki a 6-0-ás végeredmény.


Nem bírtak egymással


BFC Siófok – MTK Budapest 0-0
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Farkas Balázs)

A Siófok együttese az MTK-t fogadta, a két csapat az első félidőben nem kápráztatta el a nézőket. Egyik gárda sem tudott állandó fölényre szert tenni, a sok hiba megakadályozta a folyamatos játékot. Az első negyvenöt perc komoly lehetőség nélkül telt, a csapatok gólnélküli állással térhettek a félidei pihenőre. A második játékrész legelején a hazaiak helyzeteket dolgoztak ki, amelyek azonban mind kimaradtak. A mérkőzés hajrájában kicsit megélénkült a játék, de a csapatok csak lehetőségekig jutottak, egyik fél sem tudta megszerezni a győzelemhez szükséges találatot, így megosztoztak a pontokon.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS