Az Újpest a harmadik helyre lépett elő

2007. április. 09., 18:44   |    

Az Újpest a harmadik helyre lépett elő

A Borsodi Liga 23. fordulójának utolsó találkozóját hétfőn játszották. Az Újpest FC a Paksot fogadta, s a lila-fehérek nagy csatában 3-2-re győztek. A találkozón az újpesti Vaskó Tamás és a paksi Heffler Tibor is két gólt szerzett. Győzelmével az Újpest megelőzte a Zalaegerszeget, s a tabella harmadik helyére lépett elő.

Érdekességek a 23. fordulóból

Nagy csata a REAC - Pécs meccsen
A játéknapon négy hazai győzelem, egy döntetlen és három vendégsiker született. Összesen 23 gólt láthattak a nézők, ez 2.88-as meccsátlagot jelent. A legtöbb gól - öt - az Újpest - Paks találkozón esett. A Tatabánya, a Pécs, a Győr, a Fehérvár és a Vác labdarúgói egy gólt sem tudtak rúgni a játéknapon. A Honvéd - Tatabánya bajnokin az első félidőben nem esett gól, viszont három mérkőzésen (a REAC - Pécs, a Győr - Vasas és a Diósgyőr - Kaposvár összecsapáson) már az első félidőben kialakult a végeredmény.

A leggyorsabb gól az első percben esett - az MTK-s Pál András szerezte -, a legkésőbb pedig a Honvéd játékosa, Igor Bogdanovics talált a kapuba - ő a 92. percben volt eredményes. A fordulóban öt labdarúgó is két-két találatot ért el: a debreceni Dzsudzsák Balázs, az újpesti Vaskó Tamás - ő egyébiránt az előző fordulójában szerezte első találatát. Heffler Tibor, a paksiak labdarúgója is duplázott (mindkét gólját 11-esből szerezte), Feczesin Róbert, a Sopron csatára (szintén két büntetőt használt ki), valamint az MTK középpályása, Kanta József (aki egyik gólját ugyancsak 11-esből lőtte). Egy öngól is született: a fehérvári Lattenstein Norbert talált saját csapata kapujába.


Honvéd - Tatabánya
A fordulóban 20 sárga lap került kiosztásra. Az MTK, a ZTE, a Győr és a Fehérvár labdarúgói voltak a legsportszerűbbek, ők egyetlen sárga lapot sem kaptak. A legtöbb sárgát (ötöt) a Honvéd - Tatabánya meccsen osztott ki a játékvezető. A honvédos Mico Szmiljanics kettőt is kapott, ami kiállítást jelentett. A Vác védőjének, Balogh Richárdnak szabálytalansága a mérkőzés 54. percében rögtön piros lapot ért.

A fordulóban a diósgyőriek mestere, a jubiláló, azaz 500. bajnoki mérkőzésén a kispadon ülő Csank János csak egyetlen játékost cserélt a csapat bajnokiján, Tornyi Barnabás, a tatabányaiak trénere pedig kettőt. A többi találkozón a vezetőedzők éltek a 3-3 játékos lecserélésének lehetőségével.


A Borsodi Liga 23. fordulójának hétfői eredménye

Újpest FC - Paks 3-2 (1-0)

A mérkőzés jegyzőkönyve és rövid összefoglalója az eredményre kattintva olvasható.

Az eddigi eredmények, a sorsolás, a csapatok grafikonjai, a kereszttabella, és a statisztikák a Bajnokságok menüpontban, a Borsodi Liga alpontban, az Eredmények címszó alatt találhatók.

(Fotó: www.nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS