Az Újpest a tabella élére állt

2009. március. 14., 18:10   |    

Az Újpest a tabella élére állt

Pénteken a Szombathelyi Haladás - Újpest FC mérkőzéssel kezdődött meg a Soproni Liga 19. fordulója, a meccset Tisza és Foxi góljával a vendégek nyerték 2-0-ra. A találkozót a helyszínen tekintette meg Erwin Koeman szövetségi kapitány is, aki a Duna TV-nek nyilatkozva elmondta: optimista a soron következő két világbajnoki selejtező előtt, s bízik abban, hogy az újonnan meghívott játékosok válogatottunk hasznára lesznek majd.

A Haladás túlzottan tisztelte a vendégeket

Szombathelyi Haladás - Újpest FC 0-2 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt (Ring György, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Tisza a 8., Foxi az 58. percben
Kiállítva: Simek a 87. percben

Lendületesen kezdtek a csapatok, s az Újpest az első helyzetéből gólt is szerzett: a nyolcadik percben Tisza Tibor szép csel után, 14 méterről jobbal csavart a házigazdák kapujának bal oldalába (0-1). Az iram ezután is jó maradt, zömmel a szombathelyiek veszélyeztettek, a zöld-fehérek próbáltak egyenlíteni, ám erejükből a kihagyott helyzeteken kívül csak egy érvénytelenített gólra futotta. A második negyvenöt percben is nagy harc folyt a pályán, de a kapuba ismét csak a fővárosiaknak sikerült betalálniuk, az 58. percben Kethevoama Foxi 10 méterről, jobbal lőtt a hazaiak kapujába (0-2). A 87. percben Simek Péter megkapta második sárga lapját, így az Újpest tíz emberrel fejezte be a találkozót, ám a lila-fehérek így is megszerezték a három pontot, s a tabella élére álltak, megelőzve a szombaton pályára lépő Debrecent.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Erwin Koeman szövetségi kapitány. Nemzeti csapatunk holland szakvezetője a találkozó szünetében a Duna TV-nek nyilatkozva elmondta: bízik válogatottunkban két következő meccsünk előtt.

- A Haladás talán túlzottan is tisztelte az Újpestet, a vendégek így szerezhettek vezetést, és ezután a szombathelyiek már hiába futottak az eredmény után - nyilatkozta Erwin Koeman. - A válogatottat illetően, Erwin Koemanahogyan mindig, most is optimista vagyok, csak az aggaszt kissé, hogy kerettagjaink közül többen nem kapnak szerepet kezdőként klubjukban. Csapatunk legtöbb játékosa jó formában van, és tudjuk, hogy nagy jelentősége van a tiranai meccs eredményének, de ezzel ugyanígy tisztában vannak az albánok is, akik egy vereséggel akár el is búcsúzhatnának továbbjutási reményeiktől. Ami a keret új tagjait illeti, az Amkarm Permben szereplő Gaál Miklós már régebben is esélyes volt arra, hogy meghívót kapjon, csak megsérült, és ezért kimaradt a keretből. Nagy kihívás számára, hogy ott lehet a legjobbak között, remélem, élni tud a lehetőséggel. A Bredában futballozó Fehér Csaba három évvel ezelőtt volt utoljára válogatott, ő jó, több poszton is bevethető játékos, aki méltó lehet a bizalomra.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS