Az Újpest ellen folytathatja jó sorozatát a Lombard Pápa

2013. április. 27., 11:22   |    

Az Újpest ellen folytathatja jó sorozatát a Lombard Pápa

Négy mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga 25. fordulója. Az MTK a Diósgyőrt, a Pápa az Újpestet, a Rákóczi a Haladást, a DVSC pedig a Siófokot fogadja.

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK
(Április 27., szombat, 14.00)

A kék-fehérek a legutóbbi két találkozójukon veszítettek, a Haladástól otthon, a Siófoktól a Balaton partján kaptak ki. Igaz, előtte kapott gól nélkül nyertek három bajnokit. Vajon melyik az MTK igazi arca? A csapat a legutóbbi 180 percben mindössze egy gólt szerzett, erre csak a 2-3. fordulóban, valamint az ősz derekán, akárcsak most, a Haladás és a Siófok ellen volt példa. A Diósgyőr az új edzővel, a horvátországi születésű, Belgiumból érkezett Kovac Zoltánnal döntetlent játszott a legutóbbi fordulóban a Ferencváros ellen. Ugyanakkor tény, hogy a borsodiak idegenbeli mérlege sokkal gyengébb, mint a hazai, mindössze egyetlen meccset nyertek vendégként, Vácon az Eger ellen. Idegenben soraikból augusztus 5. óta csak Tisza Tibor szerzett gólt. Március elseje óta a korábbi válogatott játékos sem talált a kapuba, így lassan két hónapja gól nélküli a DVTK vendégként. A két csapat őszi mérkőzését október 5-én a DVTK 2-1-re megnyerte, a gólszerzők Tisza Tibor, Elek Ákos, illetve Kanta József voltak.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–ÚJPEST FC
(Április 27., szombat, 16.00)

Valószínűleg nehezen értelmezhető egymás mellett, mégis igaz a két mondat. Az egyik: a Pápa a legutóbbi nyolc mérkőzésén mindössze négy pontot szerzett, s húszat veszített. A másik: a sárga-kékek a legutóbbi két hazai mérkőzésükön előbb legyőzték a tavaly veretlenül bajnoki címet nyert DVSC-Tevát, majd döntetlenre végeztek a nagy fölénnyel listavezető Győri ETO ellen. De félre a tréfával, a Pápa hazai teljesítménye sokat javult az elmúlt hetekben, még ha ennek eredményét mindössze két gólt is hozta, abból az egyik ráadásul öngól volt. Az Újpest a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, de idegenben mindössze kétszer tudott győzni eddig a 2012–2013-as idényben. Vendégként a legutóbbi hat mérkőzésén mindössze négy pontot szerzett. Aligha lehet sokgólos mérkőzésre számítani, a lila-fehérek vendégként a legutóbbi öt találkozójuk egyikén sem szereztek egynél több gólt, a Pápa hazai pályán a legutóbbi hét fellépéséből csak egyszer jutott két gólig. A két csapat őszi találkozója 1-1-re végződött a Megyeri úton. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Április 27., szombat, 16.00)

A legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszítő Rákóczi áprilisban mindössze másodszor játszik pályaválasztóként. A csapat tavaszi hazai mérlege nagyon gyenge: négy találkozóból három vereség, csak a Pápát sikerült legyőzni. Az egyetlen örömteli tény a kaposvári szurkolók számára, hogy a négyből Waltner Róbert és Oláh Lóránt is három-három mérkőzésen a kapuba talált. A négy meccsen ketten együtt hat gólt lőttek, a Rákóczi mégis csak három pontot gyűjtött. A Haladás sokkal jobb formában van. Mindössze egy tavaszi találkozóját, a Videoton ellenit veszítette el, sőt idegenben november 3. óta veretlen. A Haladás nem játszik gólokban gazdag mérkőzéseket, a legutóbbi nyolc találkozójából csak egyen született kettőnél több gól, de hét fellépésén 12 pontot gyűjtött, szemben a Rákóczi hat pontjával. A két csapat őszi, szombathelyi mérkőzésén nem esett gól.

DVSC-TEVA–FGSZ SIÓFOK
(Április 27., szombat, 18.30)

Az elmúlt tíz év leggyengébb szereplését produkáló DVSC-Teva az utóbbi hónapokban vagy megbotlott hazai pályán, vagy kiütötte ellenfelét. Középút nem igazán volt, csak a Rákóczi ellen nyert kis különbséggel. Kondás Elemér együttese ugyanakkor sokkal eredményesebb így is pályaválasztóként, mint vendégként, Debrecenben tavasszal 66,66 százalékos a mérlege, három meccséből kettőt megnyert. A Siófok hazai mérlege az utóbbi hetekben a legjobbak közé tartozik, tavasszal pályaválasztóként még veretlen, de idegenben – noha egyáltalán nem adja meg magát könnyen, négy tavaszi meccsén négy gólt szerzett vendégként – hónapok óta nem tud pontot fogni. A Siófok immár sorozatban nyolc bajnoki mérkőzést veszített el vendégként. A két csapat őszi, siófoki mérkőzését a DVSC-Teva nyerte meg, 2-0-ra.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS