Az Újpest élt az emberelőnnyel, a Haladás nem

2013. április. 27., 20:49   |    

Az Újpest élt az emberelőnnyel, a Haladás nem

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján az MTK, a Kaposvár és a DVSC-Teva hazai pályán, az Újpest idegenben szerzett három pontot.

MTK Budapest - DVTK 2-0 (1-0)
Vezette:
Vad II István (Lémon Oszkár, Aradi József)
Gólszerző: Vass a 41., Balajti a 86. percben

Az utóbbi hetekben mindkét csapat teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, a diósgyőri szurkolók elsősorban az idegenbeli szerepléssel lehettek elégedetlenek, az MTK pedig egymás után két vereséget szenvedett, és elvesztette második helyét a tabellán. Az első félidő az MTK-é volt, de a hazaiak sokáig nem tudtak mit kezdeni mezőnyfölényükkel. A 41. percig megszületett a vezető találat, az U21-es válogatott Vass Patrik kapott labdát Zsidai Lászlótól, majd egy higgadt csel után kapura tört és 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A második félidőben a Diósgyőr volt aktívabb, de gólt az MTK szerzett, Kanta József ívelte a labdát a lesre játszó védők mögé, Balajti Ádám átvette, kicselezte a kapust, majd a hálóba passzolt (2-0), beállítva a végeredményt.



Lombard Pápa Termál FC - Újpest FC 0-1 (0-1)
Vezette:
Oláh Gábor (Szalai Dániel, Varga Gábor)
Gólszerző: Chema Anton a 80. percben

Az első félidőben a jóval veszélyesebben játszó Pápa háromszor is nagyon közel járt a gólszerzéshez, de Goran Maric több nagy lehetőséget is elhibázott és Nagy Sándor sem talált a kapuba a 40. percben. A második félidőben Maric újra könnyedén a kapuba találhatott volna, de ez a próbálkozása sem jött össze. A 67. percben pedig Georges Griffiths megkapta második sárgáját, emberhátrányba hozva a Pápát. Az Újpest ki is használta az előnyt, a 80. percben Balogh Balázs ívelt a pápai kapu elé, Chema Antón pedig megelőzte védőjét, majd a jobb sarokba emelt (0-1), ezzel az újpestiek mindhárom pontot megszerezték.



Kaposvári Rákóczi - Haladás 3-2 (2-1)
Vezette:
Németh Ádám (Bozó Zoltán, Kelemen Attila)
Gólszerző: Hegedűs a 33., Oláh a 45+2., Oláh a 60. (11-esből), ill. Andorka a 45., Ugrai a 90. percben

A meccs első félórája kiegyenlített játékot és egy Haladás-helyzetet hozott, ezért a vendégek joggal reménykedhettek abban, hogy a brazil Pedro 29. percben történt kiállítása után a maguk javára fordítják a meccset. Nem így történt, a 33. percben egy jobb oldali szögletrúgás után Hegedűs Dávid fejelt a hálóba (1-0). Az első félidő hosszabbításában Andorka Péter használt ki egy védelmi hibát, és szerezte meg az egyenlítést (1-1), de a Rákóczi még a szünet előtt visszavette az előnyt, Oláh Lóránt 15 méterről lőtt gólt (2-1). A 60. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, Oláh pedig magabiztosan értékesítette a 11-est (3-1). A Haladás csak a 90. percben tudott szépíteni, az U21-es válogatott Ugrai Roland kapott remek indítást, majd 12 méterről a hálóba lőtt (3-2). Több gól nem született, a Kaposvár emberhátrányban játszva is három gólt tudott lőni a visszafogottan teljesítő szombathelyieknek és ezzel kiharcolta a győzelmet.

DVSC-Teva - FGSZ Siófok 4-1 (3-0)
Vezette:
Bognár Tamás (Kispál Róbert, Márkus Tamás)
Gólszerző: Sidibe a 2., Coulibaly a 25., Coulibaly a 44., Coulibaly az 53., ill. Verpecz (öngól) a 62. percben

A debrecenieknek két perc sem kellett a vezetés megszerzéséhez, Czvitkovics Péter jobb oldali beadása után Ibrahima Sidibe 6 méterről a jobb alsó sarokba továbbított (1-0). Támadásban maradt a Loki, és a 25. percben megduplázta az előnyt, Ferenczi János közelről leadott lövése után a labda a kapufáról kipattant, de sikerült visszatennie a labdát Adamo Coulibalynak, aki közelről a hálóba fejelt (2-0). A 44. percben Czvitkovics indította Coulibalyt, aki könnyedén maga mögött hagyta Tímár Krisztiánt, majd 13 méterről a bal alsó sarokba lőtt (3-0). Volt már példa ebben a fordulóban arra, hogy egy hazai csapat háromgólos vezetése a pontszerzéshez sem volt elég, a Debrecen azonban nem esett a győriek hibájába, az 53. percben Ferenczi beadását követően Coulibaly lőtt 6 méterről a kapuba (4-0). A 62. percben furcsa góllal szépítettek a vendégek, egy bal oldali beadás után Jusuf Dajic még a kapufára fejelt, de a labda Verpecz István fejére, majd onnan a gólvonal mögé pattant (4-1). A DVSC magabiztosan győzött, a mesterhármast jegyző Coulibaly pedig átvette a vezetést a góllövőlistán Böde Dánieltől.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS