Az Újpest és a Debrecen is nyerni tudott

2009. április. 11., 20:22   |    

Az Újpest és a Debrecen is nyerni tudott

A Soproni Liga 22. fordulójának szombati játéknapján az aranyéremért versenyt futó éllovas Újpest és a második helyen álló Debrecen egyaránt nyerni tudott, a két csapatot továbbra is csak egyetlen pont választja el egymástól. A Honvéd Fehérváron, a Kaposvár Nyíregyházán tudott győzni, a Siófok a Kecskemét, a Paks pedig a Vasas ellenében tartotta otthon a három pontot.

Czvitkovics második gólja döntött

Szombathelyi Haladás - DVSC-TEVA 1-2 (0-1)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Kenesei a 60. illetve Czvitkovics a 32., Czvitkovics (11-esből) a 64. percben

Aktívan kezdett a Haladás, de a vendégek többnyire már a középpályán megállították a zöld-fehéreket, akik így jó ideig nem tudtak a kapu elé kerülni. A vendégek gyors kontrái veszélyesebbek voltak, s a Loki a 32. percben meg is szerezte a vezetést: Czvitkovics Péter egy csel után nyolc méterről lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). A második félidőre pontosabbá vált a Haladás játéka, és ez eredményt is hozott, a 60. percben Kenesei Krisztián öt méterről, kapásból helyezett a kapu jobb oldalába (1-1). A szombathelyiek azonban csak három percig örülhettek, a 64. percben Guzmics Richárd kézzel ért a labdához a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt Czvitkovics Péter értékesítette (1-2). A hátralévő időben a vendégek eredményesen őrizték előnyüket, s meg is szerezték a három pontot.


Két gól, két kiállítás

Fehérvár FC - Budapest Honvéd 0-2 (0-2)

Vezette: Bognár Tamás (Kovács Zoltán, Huszár Balázs)
Gólszerző: Hercegfalvi (11-esből) a 38., Hercegfalvi a 45. percben
Kiállítva: Koller a 38., Horváth G. a 92. percben

A házigazdák próbáltak gyorsan előnybe kerülni, többet támadtak, mint a kontrákra építkező kispestiek. A 38. percben Koller Ákos a büntetőterületen belül buktatta Dieng Abasst, a fehérvári védő megkapta második sárga lapját, a Honvéd pedig tizenegyeshez jutott, amit Hercegfalvi Zoltán értékesített is (0-1). A játékrész utolsó percében a vendégek megduplázták előnyüket, Abass passza után Hercegfalvi ezúttal 16 méterről bombázott a kapuba (0-2). A második félidőben az emberhátrányban futballozó Fehérvár nagy lelkesedéssel próbált szépíteni, de ez nem sikerült, sőt, a lefújás előtt újabb védőt vesztett, mert a 92. percben Horváth Gábor is megkapta második sárga lapját, ami természetesen pirosat ért.


A második gól oldotta fel a hazaiakat


Újpest FC - REAC 3-0 (1-0)
Vezette: Németh Ádám (Tóth István, Farkas Balázs)
Gólszerző: Kabát a 19., Bozic a 73., Simon A. a 87 percben

A vendéglátók nyomban nekiestek a REAC-nak, sorra alakították ki a helyzeteket, s a 19. percben meg is szerezték az első gólt, Simek Péter jobb oldali beadása után Kabát Péter az ötösről fejelt a bal alsó sarokba (1-0). A gól után kissé visszavettek a lila-fehérek, de továbbra is ők uralták a meccset, és a 73. percben növelték előnyüket, Mario Bozic 23 méterről bombázott a bal felső sarokba (2-0). A hazaiak érezhetően feloldódtak a második találat után, s ez újabb gólt eredményezett: a 87. percben Simek Péter jobb oldali beadása után Simon Attila fejelt a léc alá (3-0). A Debrecenhez hasonlóan az Újpest is győzött, így továbbra is igen éles a harc a bajnoki cím megszerzéséért.


Siófokon nem ment a Kecskemétnek

BFC Siófok - Kecskeméti TE-Ereco 2-0 (1-0)
Vezette: Veizer Roland (Horváth Róbert, Kepe Arnold)
Gólszerző: Kogler a 42., Roni a 79. percben
Kiállítva: Gyagya a 65. percben

A tabella utolsóelőtti helyén álló Siófok kezdett veszélyesebben, a Balaton-partiak az első félidőben több gólt ígérő támadást vezettek, mint vendégeik, s a 42. percben előnybe is kerültek: Ivancsics Gellért szöglete után Daniel Kogler nyolc méterről csúsztatta a labdát a keresztléc alá (1-0). A 65. percben a Kecskemét 10 játékosra olvadt, Gyagya Attila szabálytalankodott Ronival szemben, amiért megkapta második sárga lapját, azaz mehetett zuhanyozni. Az emberelőnybe került Siófok kihasználta létszámfölényét, a 79. percben Roni lőtt a kapuba, beállítva a mérkőzés végeredményét (2-0).


Villogott a paksi ékpár

Paksi FC - Vasas 3-0 (1-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Tököli a 41., Kiss T. a 46., Tököli a 64. percben

A Paks az első pertől kezdve veszélyesebben futballozott, mint az angyalföldi együttes, de a Vasas a 41. percig eredményesen védekezett. Akkor azonban megszerezték első góljukat a zöld-fehérek, Kiss Tamás lövése után Tököli Attila elé került a labda, a csatár pedig 12 méterről a hálóba lőtt (1-0). A második játékrész első percében növelte előnyét a hazai együttes, Tököli emelt a kapu elé, Kiss pedig hat méterről a kapuba fejelt (2-0). A 64. percben Tököli megszerezte második - s mint később kiderült, a mérkőzés utolsó - gólját is: Kiss indítása után a léc alá emelt (3-0).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS