Az Újpest és a Vasas a Szusza Ferenc Stadionban játszhatja hazai mérkőzéseit

2017-07-12 17:28:03

Az MLSZ elnöksége erről a keddi ülésén valamennyi körülményt mérlegelve, a szurkolók érdekeit is figyelembe véve határozott. Az ülés másik fontos témájában döntés született az utánpótlásegyesületek hatékonyságának méréséről.

Az Újpest és a Vasas a Szusza Ferenc Stadionban játszhatja hazai mérkőzéseit
Az MLSZ infrastruktúra-szabályzata szerint a most rajtoló idénytől csak olyan pályán lehet NB I-es meccset rendezni, amelynek van fűtése, és erről a kötelezettségről a szövetség már 2014-ben tájékoztatta az érintett klubokat. A Szusza-stadionban ennek ellenére ez idáig nem valósult meg a fejlesztés.

A helyzet kialakulásában jelentős szerepet játszott a Szusza Ferenc Stadion jogi státusza rendezésének elhúzódása. Az állami tulajdonban lévő, több sportág által is használt komplexum vagyonátadása jelenleg is folyamatban van.

Az Újpest FC egy több országban is kipróbált mobil pályafűtési eszközt kíván alkalmazni. Az elnökség azzal a feltétellel engedélyezi a hazánkban még nem alkalmazott eszköz használatát, hogy mindkét klub vállalta alternatív helyszín biztosítását nem várt helyzet kialakulása esetére.

gyerekfoci| Egy másik fontos témakörben az MLSZ elnöksége elfogadta egy olyan mérési rendszer leírását, amely nyomon követi, és számszerűsíti, hogy a magyar felnőtt hivatásos játékosok képzéséhez gyerekkoruktól kezdve mely nevelő egyesületek járultak hozzá.

A mérési rendszer működtetésének egyik célja a képzés minőségének, hatékonyságának (és ezáltal a sportszervezet munkájának) objektív, számokkal is kifejezhető értékelése, ezen keresztül pedig a képzés fejlesztése.A produktivitás folyamatos nyomon követése és transzparens elemzése egyértelmű jelzés a tulajdonosok, sportvezetők, szülők, játékosok és a közvélemény számára az egyesületi munka hatékonyságról, minőségéről.

A mérési rendszer a női labdarúgók előmenetelét is figyelembe veszi, így az is megmutatkozik majd, melyik klub mennyire veszi komolyan a női labdarúgók képzését. A rendszer az összes magyarországi sportszervezetre kiterjed, a kiemelt akadémiák mellett a legkisebb egyesületek hozzájárulását is átláthatóan számszerűsíti. A rendszer alkalmazására 2017/18-as szezontól kerül sor.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokság / Kupák
Teremtornával kezdik az évet a női élvonal csapatai
Bajnokság / Kupák
Szilveszteri múltidézés: bombagólok és mókás jelenetek
Bajnokság / Kupák
A Vidi a szezon elején, a Fradi a végén húzott bele
Bajnokság / Kupák
Futsal Magyar Kupa: Kiesett a címvédő Rába ETO

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol