Az Újpest Fehérváron, a DVSC Felcsúton szerzett három pontot

2022. február. 20., 20:22   |    

Az Újpest Fehérváron, a DVSC Felcsúton szerzett három pontot

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnapi játéknapján két vendéggyőzelem született, a tabella második feléhez tartozó együttesek nyertek a felsőház csapatai ellen.

Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 0-2 (0-1)
Gólszerző: Do. Babunski (17., 69.)
Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki, Nunes, Stronati, Nagy Zs. - Favorov - Skribek, Corbu (Bakti, 79.), Urblík (Plsek, 63.), Gera D. (Komáromi, a szünetben) - Kozák
Debrecen: Gróf - Poór (Baranyai, 74.), Pávkovics, Deslandes, Ferenczi - Da. Babunski (Bényei, 61.), Baráth - Bódi, Dzsudzsák (Ugrai, 79.), Szécsi (Sós, 61.) - Do. Babunski (Tischler, 73.)

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés a csütörtökön 88 éves korában elhunyt Fenyvesi Máténak, a Ferencváros VVK-győztes, Európa-bajnoki bronzérmes labdarúgójának emlékére. Az első félidő a labdát kevesebbet birtokló, de így is veszélyesebben futballozó vendégeké volt, akik kicsivel az első negyedóra letelte után az észak-macedón Dorian Babunski egyéni megmozdulása végén szerezték meg a vezetést. A felcsúti együttes a folytatásban nem igazán tudott mit kezdeni a Debrecennel, kapura lövéssel is csak egyszer próbálkozott 45 perc alatt. Fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, bár ahogy telt az idő, a hazaiak úgy igyekeztek egyre nagyobb nyomás alá helyezni a DVSC-t. A Puskás Akadémia ebben a játékrészben már eljutott a kapura lövésig, gólt azonban ismét a Debrecen szerzett, mégpedig a duplázó Babunski révén. A hajrában a hajdúságiak eredményesen védekezve őrizték meg előnyüket, és összességében megérdemelten vitték el a három pontot Felcsútról. A hajdúsági együttes sorozatban harmadik sikerét aratta idegenben, míg a felcsúti csapat egymás után másodszor kapott ki, mindkétszer otthon.

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 1-2 (0-0)
Gólszerző: Nikolics (88.), illetve Croizet (46.), Zivzivadze (74.)
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Fiola, Sabanov, Hangya - Szendrei (Rúben Pinto, 56.), Alef, Makarenko (Zulj, 87.) - Petrjak (Bamgboye, 69.), Kodro, Dárdai P. (Nikolics, 69.)
Újpest: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Kuusk, Antonov - Csongvai, Onovo (Boumal, 85.) - Beridze (Katona M., 63.), Mitrovic, Croizet (Viana, 85.) - Zivzivadze (Kádár T., 80.)

A héten edzőváltáson átesett Fehérvár meddő fölényét hozta az első negyedóra, utána az Újpest átvette a játék irányítását, támadásaiban sokkal több elképzelés és veszély volt. A fehérváriak rengeteg hibával játszottak, a fővárosiak pedig a kapu előtt hoztak rendre rossz döntéseket, ezért sem esett gól a játékrészben. Fordulást követően azonnal megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Croizet volt eredményes. A folytatásban eldönthette volna a meccset az Újpest, de a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázta. A Fehérvár ötlettelenül támadott, miközben a vendégek egyre magabiztosabbá váltak és Zivzivadze találatával eldöntötték a három pont sorsát. A végén Nikolics Nemanja szépített, ezzel Szabó Józseffel holtversenyben ő lett a fehérváriak legtöbb NB I-es gólt szerző játékosa, de az eredmény ezután nem változott, a fővárosiak 2-1-re nyertek, és elmozdultak az utolsó helyről.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS