Az Újpest fordulatos meccsen verte meg az MTK-t

2009. október. 24., 19:44   |    

Az Újpest fordulatos meccsen verte meg az MTK-t

A Soproni Liga 12. fordulójának szombati meccsein az Újpest 3-2-re legyőzte az MTK-t, s ezzel pontszámban beérte a vasárnap a Debrecent fogadó éllovast, a Videotont. A Pápa 5-1-re verte a Nyíregyházát - ezáltal előrelépett a harmadik helyre -, a Kecskemét 3-1-re győzött a Ferencváros ellen, a Vasas pedig Szombathelyen aratott egygólos sikert. A Kaposvár 1-1-et ért el Győrben, a Paks pedig Diósgyőrben játszott gólnélküli döntetlent.

Méltó volt nevéhez a rangadó

Újpest FC - MTK Budapest 3-2 (1-2)
Vezette: Arany Tamás (Ring György, Kelemen Attila)
Gólszerző: Rajczi a 8., Simek az 56., Takács a 63. illetve Gosztonyi a 12., Vági a 44. percben

Az izgalmas, élvezetes és fordulatos mérkőzés nyolcadik percében az Újpest szerzett vezetést, a labda Tóth Norbertről Rajczi Péter elé pattant, a csatár pedig 11 méterről a háló bal oldalába lőtt (1-0). Az MTK a 12. percben egyenlített, ekkor Gosztonyi András helyezett 12 méterről a kapuba (1-1). A 44. percben aztán már a kék-fehéreknél volt az előny, Lencse László sarkalt Vági Andráshoz, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba gurított (1-2). Fordulás után is jó volt a játék, mindkét gárda alakított ki helyzeteket, de gólt a hazaiak szereztek, az 56. percben Simek Péter 22 méterről, szabadrúgásból talált a kapuba (2-2). A 63. percben aztán az Újpest a győztes gólt is megszerezte, Tóth Norbert jobb oldali szöglete után Takács Zoltán csúsztatott a keresztléc alá (3-2).


A Vasas egy gólt és három pontot szerzett

Szombathelyi Haladás - Vasas 0-1 (0-0)
Vezette: Sulyok Gergely (Márton Zsolt, Kepe Arnold)
Gólszerző: Kovács G. a 80. percben

A mérkőzés első félideje nem hozott igazán sok helyzetet, nagy harc folyt a pályán, de leginkább a középpályán viaskodtak a csapatok, alig tudtak lehetőségeket kialakítani az együttesek. A második játékrészben is a küzdelem dominált, de ekkor már több volt a helyzet, a Haladás próbált nyomást gyakorolni az angyalföldiekre, akik pedig kontrákból veszélyeztettek. Végül az utóbbiak taktikája vezetett eredményre, a 80. percben Piller József szabadrúgása után Kovács Gábor kilenc méterről csúsztatott a bal alsó sarokba (0-1). Több gól nem esett a mérkőzésen, a Vasas megszerezte a három bajnoki pontot.


Hat fejesgól egy meccsen


Lombard Pápa Termál FC - Nyíregyháza Spartacus FC 5-1 (0-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Vígh Tibor)
Gólszerző: Bárányos a 47., Alex a 65., Bali a 84., Gyömbér a 88., Alex a 91. illetve Andorka a 39. percben

A találkozó első gólját a Nyíregyháza szerezte, a 39. percben Pákolicz Dávid beadása után Andorka Péter fejelt 10 méterről a léc alá (0-1). A Pápa a 47. percben egyenlített, Heffler Norbert beívelését követően Bárányos Zsolt nyolc méterről csúsztatott a hálóba (1-1). A 65. percben a vezetést is megszerezte a hazai csapat, Heffler szögletéből Alex bólintott közelről a kapuba (2-1). A 72. percben a Lombard 11-est hibázott, Heffler lerántása után Farkas Attila végzett el büntetőt, de elhibázta a kaput. A 84. percben Gyömbér Gábor hozta játékba Bali Pétert, aki közelről megszerezte a meccs negyedik fejesgólját is (3-1), de amit hamar követett az ötödik is: a 88. percben Bárányos beadása után Gyömbér bólintott a léc alá (4-1). Ennyi azonban még nem is volt elég, a 91. percben Bárányos beíveléséből Alex fejelt közelről a kapuba (5-1).


Döntetlen, piros lapokban is

DVTK - Paksi FC 0-0
Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Varga Ferenc)
Kiállítva: Horváth G. a 90. illetve Vári a 41. percben

Az eseménydús találkozón gólt ugyan nem láthattak a szurkolók, de helyzeteket, nagy csatát és két kiállítást igen. Az első piros lapot a túl hevesen reklamáló paksi Vári Barnabás kapta a 41. percben, a másodikat pedig (második sárgája folyományaként) a diósgyőri Horváth Gábor a 90.-ben. A hazai együttes tehát több mint egy félidőn át emberelőnyben játszott, de ezt nem tudta kihasználni, így be kellett érnie egy ponttal.


A finisben mentett pontot az ETO

Győri ETO - Kaposvári Rákóczi 1-1 (0-1)
Vezette: Farkas Ádám (Demeter János, Fehér Gyula)
Gólszerző: Aleksidze a 89. illetve Nikolic a 13. percben

A bátran kezdő Kaposvár a 13. percben előnybe került, Srdan Stanic szöktette Nemanja Nikolicot, aki tíz méterről a jobb alsó sarokba helyezett (0-1). A Győr ezután heves támadásokat vezetett, amit jó ideig eredménytelenül tett ugyan, ám a finisben, a 89. percben végül sikerült egyenlítenie: Bojan Brnovic bal oldali beadása után Rati Aleksidze lőtt kilenc méterről a kapu bal oldalába (1-1), pontot mentve ezzel a hazai együttesnek.


Litsingi duplázott a Fradi ellen

Kecskeméti TE-Ereco - Ferencvárosi TC 3-1 (1-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Litsingi a 27., Montvai az 55., Litsingi a 64. illetve Ferenczi a 60. percben

Az igen határozottan kezdő kecskeméti gárda a 27. percben előnybe került, Farkas István bal oldali beívelése után Francis Litsingi tíz méterről fejelt a háló bal oldalába (1-0). A zöld-fehéreknek ezután voltak ígéretes akcióik, de a meccs második gólját is a KTE érte el: az 55. percben Vladan Savic ugratta ki Montvai Tibort, aki 12 méterről a bal sarokba helyezett (2-0). A 60. percben szépített a Fradi, Ferenczi István lőtt 15 méterről a háló jobb oldalába (2-1), de ezután ismét a Kecskemét és újra Litsingi következett, a 64. percben hat méterről bombázott a kapuba, beállítva a találkozó végeredményét (3-1).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS