Az Újpest idén már harmadszor találkozik a Pakssal

2018. március. 16., 14:22   |    

Az Újpest idén már harmadszor találkozik a Pakssal

Hat mérkőzést rendeznek szombaton az OTP Bank Liga 23. fordulójában, megkezdődik a harmadik, az utolsó kör. A hétvégi bajnokik közül a Videoton FC és a Balmazújváros, valamint a Ferencváros és a Puskás Akadémia összecsapását közvetíti élőben az M4 Sport, míg a Kossuth Rádió 18.05-től körkapcsolásos közvetítést sugároz a 17.00 órai mérkőzések második félidejéről.

BP. HONVÉD–SWIETELSKY-HALADÁS FC
(Kispest, Bozsik Stadion, 17.00)

A címvédő az eddigi öt 2018-as tétmérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni, szerdán is csak döntetlent játszott a DVSC ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Az OTP Bank Ligában a legutóbbi hat kispesti bajnokijából csupán kettőt nyert meg. Noha a Videoton FC kivételével minden riválisánál egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, így is meglepő, hogy csak a hetedik helyen áll. A Haladás az elmúlt hónapokban Janus-arcú csapat volt. Remek a hazai mérlege, de vendégként alig tud pontot szerezni. Idegenben a legutóbbi tizenhárom bajnokijából tizenegyet elveszített. Budapesten tavaly április 12. óta nem szerzett pontot az OTP Bank Ligában. A 2017–2018-as idény első fordulójában, Kispesten, a Honvéd 2-0-ra nyert. Igaz, a Honvéd egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, de csupán öt pont választja el a két csapatot.

A két csapat 1. fordulóbeli mérkőzésének összefoglalója:



VASAS FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A Vasas éppen a legutóbbi fordulóban, a Bp. Honvéd ellen szakította meg nyeretlenségi sorozatát. Így sem túl jó a mérlege pályaválasztóként, a kispestiek elleni siker előtt sorozatban négyszer kikapott. A Diósgyőr gyengélkedik idegenben, az előző fordulóban a Videoton FC-től kapott ki 4-1-re. Augusztus 19. óta mindössze négy pontot szerzett vendégként. Bódog Tamás együttese a 2017–2018-as idényben három mérkőzést nyert idegenben, ezekből az elsőt a Vasas ellen.

A két csapat 1. fordulóbeli mérkőzésének összefoglalója:



VIDEOTON FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

A júliusi nyitó forduló egyik legnagyobb meglepetése az abszolút újonc Balmazújváros felcsúti pontszerzése volt. Ugyanakkor a Videoton FC azóta csak két meccsét nem nyerte meg a bajnokságban pályaválasztóként, szeptember 23. óta pedig százszázalékos. Horváth Ferenc együttese eddig több pontot szerzett vendégként, mint pályaválasztóként, de a legutóbbi fordulóban élvonalbeli története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Groupama Arénában a Ferencváros ellen.

A két csapat 1. fordulóbeli mérkőzésének összefoglalója:



PAKSI FC–ÚJPEST FC
(Paks, 17.00)

A két csapat játszott már idén egymással két mérkőzést a Magyar Kupában , mindkétszer az Újpest nyert 2-0-ra. 2007 óta először nyertek a lila-fehérek egymást követő két meccsükön a mumusnak számító Paks ellen. Pedig a Paks egyáltalán nincs rossz formában, a a bajnokságban a három eddigi tavaszi mérkőzésén hét pontot szerzett. Mindössze egy pont választja el egymástól a két csapatot a tabellán, a Debrecen botlása esetén bármelyik felmehet a harmadik helyre e forduló után. Az Újpest a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából hármat megnyert.

A két csapat 1. fordulóbeli mérkőzésének összefoglalója:



DEBRECENI VSC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 17.00)

A 2017–2018-as idény első fordulójában a Mezőkövesd óriási meglepetésre nyert Debrecenben. A harmadik kör kezdetére a mezőny leghosszabb ideje veretlen csapataként utazik a Nagyerdőbe, egyedüliként nem szenvedett vereséget a legutóbbi öt bajnokiján. A Loki tavasszal még nem nyert bajnoki találkozót, eddigi hat 2018-as tétmérkőzéséből csak a második ligás Dorog ellen nyert, hazai pályán még nyeretlen. Idén Debrecenben eddig háromból hármat veszített.

A két csapat 1. fordulóbeli mérkőzésének összefoglalója:


FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA
(Ferencváros, Groupama Aréna, 19.30)


Az előző fordulóban a Ferencváros a másik újoncot fogadta, s bár a Balmazújváros jó mérleggel érkezett, a listavezető 5-0-ra nyert. Thomas Doll együttese a Diósgyőr elleni idegenbeli kisiklástól eltekintve november 25. óta hibátlan a mérlege. Hazai pályán különösen kiemelkedően szerepel, augusztus 12. óta nem veszített pontot. Mind a két eddigi hazai tavaszi bajnokiján öt gólt szerzett. A Puskás Akadémia finoman szólva nincs formában, tavasszal eddig csak a Merkantil Bank Ligában szereplő Zalaegerszeg elleni hazai meccsén tudott nyerni. Vendégként eddig csupán egy gólt szerzett 2018-ban. Ugyanakkor Pintér Attila mérlege nem rossz az Üllői úton. 2017 júliusában a Puskás Akadémia edzőjeként 1-1-re, 2016 őszén, a Mezőkövesddel 2-2-re játszott. 2012 őszén a Győri ETO-val 1-1-re végzett.

A két csapat 1. fordulóbeli mérkőzésének összefoglalója:


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS