Az Újpest legyőzte a Ferencvárost

2009. október. 03., 20:14   |    

Az Újpest legyőzte a Ferencvárost

Szombaton öt mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 10. fordulójában. Az Újpest és a Ferencváros három és fél év után játszott újra bajnokit, a mérkőzést 2-1-re a lila-fehérek nyerték. A Győr 3-1-re nyert a Paks, a Videoton 2-0-ra a Kaposvár vendéglátójaként, a ZTE 1-1-et játszott Diósgyőrben, a Haladás pedig megszakítva a Lombard sikersorozatát, 3-1-es sikert aratott Pápán.

Az első félidőben döntött az ETO

Győri ETO - Paksi FC 3-1 (3-0)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Takács Gábor, Huszár Balázs)
Gólszerző: Nicorec a 4., Kink a 10., Józsi a 31. illetve Tököli a 65. percben

Határozottan és eredményesen kezdett az ETO, s a negyedik percben már vezetett is: Józsi György szabadrúgása után Onisor-Mihai Nicorec nyolc méterről helyezett a bal alsó sarokba (1-0). A tizedik percben már kétgólos előnyben volt a Győr, ekkor Lina Pilibaitis jobb oldali beadása után Tarmo Kink lőtt 15 méterről a hálóba (2-0). A 31. percben úgy tűnt, el is dőlt a meccs, Nikolov Balázs szabálytalankodott Rati Aleksidzével szemben a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt Józsi értékesítette (3-0). A második félidőre feljavult a Paks, a 65. percben Tököli Attila révén szépíteni is tudott (3-1), ám végül így is kétgólos vereséget szenvedett.


Nem tudott élni az emberelőnnyel a ZTE

DVTK - ZTE FC 1-1 (1-1)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Ivancsics a 24. illetve Rudnevs a 14. percben
Kiállítva: Jeknic a 40. percben

A Zalaegerszeg szerezte a meccs első gólját, a 14. percben Nenad Todorovic bal oldali beadása után Artjoms Rudnevs nyolc méterről fejelt a keresztléc alá (0-1). A 24. percben tizenegyeshez jutott a Diósgyőr, Todorovic buktatta Lippai Ákost a 16-oson belül, Ivancsics Gellért pedig higgadtan gólra váltotta a büntetőt (1-1). A 40. percben emberhátrányba kerültek a házigazdák, Vlado Jeknic megkapta második sárga lapját, azaz a pirosat is. A ZTE így több mint egy félidőn át emberelőnyben futballozott, de ezt nem tudta gólra váltani, a két együttes végül megosztozott a bajnoki pontokon.


Az Újpest a finisben győzte le a Fradit

Újpest FC - Ferencvárosi TC 2-1 (1-1)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
Gólszerző: Kabát a 43., Rajczi a 87. illetve Fitos a 41. percben

Az Újpest és a Fradi három és fél év után csapott össze ismét, s a két gárda meccse a várakozásnak megfelelően nagy küzdelmet hozott. Jó ideig ugyan csak helyzeteket láthattak a nézők, ám a 41. percben a Ferencváros megszerezte a vezetést, Lipcsei Péter bal oldali beadása után a labda Fitos László elé került, ő pedig hat méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). Gyorsan egyenlített az Újpest, a 43. percben Kethevoama Foxi jobb oldali beadása után a labda kipattant Justin Haber kapusról, de az érkező Kabát Péter nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A második negyvenöt percben is nagy csatát láthattak a nézők, sokáig úgy tűnt, hogy a meccs döntetlenre végződik, ám a 87. percben Foxi beadása után Rajczi Péter hat méterről a hálóba fejelt (2-1).


A Videoton gólokra váltotta mezőnyfölényét

Videoton FC - Kaposvári Rákóczi 2-0 (0-0)
Vezette: Németh Ádám (Márton Zsolt, Iványi István)
Gólszerző: Polonkai a 65., Alves (11-esből) a 91. percben

A találkozó első félidejében a piros-kékek futballoztak fölényben, a Videoton több helyzetet dolgozott ki, mint a kaposvári együttes, de a szünet előtt nem tudott előnyt szerezni. A második játékrészben is a fehérváriak irányították a játékot, és fölényük a 65. percben góllá is érett, ekkor Elek Ákos indítása után Polonkai Attila tört be a vendégek büntetőterületére, majd 11 méterről laposan a kapuba helyezett (1-0). A hajrában újabb gólt szereztek a házigazdák, a 91. percben Pintér László buktatta a 16-oson belül Andre Alvest, a 11-esből a sértett a hálóba lőtt (2-0). A piros-kék gárda győzelmével megerősítette első helyét a tabellán.


A Haladás megtörte a Pápa sikersorozatát


Lombard Pápa Termál FC - Szombathelyi Haladás 1-3 (0-2)
Vezette: Bede Ferenc (Butkai Zsolt, Kepe Arnold)
Gólszerző: Lattenstein a 2., Oross a 31., Rácz a 88. illetve Gyömér a 61. percben
Kiállítva: Nagy S. a 79. percben

A Haladás gyorsan szerzett góllal lepte meg a Pápát, a második percben Lattenstein Norbert három méterről helyezett a hálóba (0-1). A Lombard próbált egyenlíteni, a szombathelyiek ekkor visszaálltak, kontrákkal veszélyezettek, és ezt eredményesen is tették, a 31. percben Simon Attila jobb oldali beadása után Oross Márton nyolc méterről a kapu jobb oldalába ollózott (0-2). A 61. percben szépítettek a hazaiak, Gyömbér Gábor 22 méterről lőtt a hálóba (1-2). A 79. percben eldönthette volna a meccset a Haladás, Nagy Sándor a 16-oson belül buktatta Simon Attilát – amiért a pápai védő piros lapot kapott – de Oross büntetőjét Szűcs Lajos védte. A 88. percben aztán mégis megszerezték harmadik góljukat a vendégek, Rácz 13 méterről talált a kapuba, beállítva a végeredményt (1-3).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS