Az Újpest négy pontra megközelítette a Videotont

2009. november. 21., 18:50   |    

Az Újpest négy pontra megközelítette a Videotont

A Soproni Liga 15. fordulójának szombati rangadóján az éllovas Videoton hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a Győrrel. Üldözői közül az Újpest, a ZTE és az MTK is nyert, a lila-fehérek 2-1-re a Vasas, a zalaiak 4-0-ra a sereghajtó Nyíregyháza vendégeként győztek, az MTK pedig hazai pályán 4-0-ra verte az utolsó előtti Diósgyőrt.

A 33 pontos Videoton mögött így az Újpest a második (29 pont), ám egyáltalán nem biztos, hogy a lilák telelnek a tabella második helyén, mert a jelenleg 25 ponttal rendelkező Debrecennek még hátra van két, korábbról elhalasztott meccse, az egyik az MTK, a másik pedig a 26 pontos ZTE ellen - így a Loki, vagy a ZTE még megelőzheti az Újpestet.

A Győr pontot szerzett Fehérváron

Videoton FC - Győri ETO 0-0
Vezette: Bede Ferenc (Vámos Tibor, Tóth István)

Az őszi első Videoton és a negyedik helyen álló Győr rangadója nagy csatát hozott. A vendégek ezúttal is jól szervezték meg védekezésüket (az őszi idény során a Győr kapta a legkevesebb gólt, mindössze tízet), és gyors kontrákkal igyekeztek veszélyt okozni a fehérváriak kapuja előtt. A játékot jobbára a Videoton irányította, ám a meccs legveszélyesebb helyzetét a győriek hagyták ki, a 60. percben Onisor-Mihai Nicorec 14 méterről a jobb oldali kapufát találta el. A piros-kékeknek is adódtak lehetőségeik, de a bajnokság eddigi leghatékonyabb támadósora (a Vidi eddig minden őszi bajnokiján a kapuba talált, s összesen 36 gólt szerzett) ezúttal nem tudott eredményes lenni, így a csapatok megosztoztak a pontokon.


Rudnevs mesterhármast szerzett

Nyíregyháza Spartacus FC - ZTE FC 0-4 (0-1)
Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Rudnevs a 39., Rudnevs az 53., Pavicevic a 75., Rudnevs a 80. percben
Kiállítva: Mboussi a 45. percben

A meccs első időszakában váltakozó, és élvezetes volt a játék, mindkét gárda a gólszerzésre törekedett. Ez végül a zalaiaknak sikerült, a 39. percben Magasföldi József jobb oldali szöglete után Artjoms Rudnevs fejelt nyolc méterről a hálóba (0-1). A 45. percben a Nyíregyháza tíz emberre fogyatkozott, Yves Simplice Mboussi lekönyökölte Nenad Todorovicot, amiért piros lapot kapott. Az emberhátrányban játszó házigazdák aztán már nem tudták tartani a lépést a kék-fehérekkel, az 53. percben Marian Sluka jobb oldali beadása után Rudnevs hat méterről fejelt a kapuba (0-2), majd a 75.-ben - ismét Sluka beívelése után - Darko Pavicevic csúsztatott közelről a léc alá (0-3). A 80. percben Rudnevs megszerezte harmadik gólját a meccsen, 15 méterről bombázott a hálóba, beállítva a mérkőzés végeredményét (0-4).


Az MTK bedarálta a Diósgyőrt

MTK Budapest - DVTK 4-0 (2-0)
Vezette: Farkas Ádám (Butkai Zsolt, Márton Zsolt)
Gólszerző: Szatmári a 11., Vadnai a 23., Gosztonyi (11-esből) a 73., Pál a 92. percben

A diósgyőriek kezdtek aktívabban, de a vezetést az MTK szerezte meg, a 11. percben Szatmári Lóránd lőtt kapura 14 méterről, a labda pedig Despot Viskovic lábán megpattanva a bal felső sarokba hullott (1-0). A kék-fehérek második helyzetüket is értékesítették, a 23. percben Vadnai Dániel kényszerítőzött Lencse Lászlóval, s a visszakapott labdát kilenc méterről helyezte a jobb alsó sarokba (2-0). A higgadtan futballozó hazaiak a 73. percben tovább növelték előnyüket, Bognár Zsolt a 16-oson belül buktatta Zsidai Lászlót, s a megítélt büntetőből Gosztonyi András a jobb felső sarokba lőtt (3-0). A 92. percben kiütésessé tette győzelmét az MTK, Gosztonyi hozta helyzetbe Pál Andrást, aki nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt (4-0).


Négy perc alatt döntött a Paks

Paksi FC - Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
Vezette: Szabó Sándor (Forgács Attila, Iványi István)
Gólszerző: Böde a 80., Éger a 84.

Az első játékrészben nem láthattak túl sok helyzetet a nézők, a paksiak valamivel határozottabbak voltak, mint a vendégeik, de gólt a szünet előtt nem tudtak szerezni. A második félidőben is a házigazdák irányítottak, s fölényük a 80. percben góllá érett: Horváth Levente jobb oldali beadását követően Böde Dániel kilenc méterről fejelt a kapu közepébe (1-0). Mire a Haladás reagálni tudott volna, már kétgólos volt a Paks előnye, a 84. percben Éger László harminc méterről, szabadrúgásból bombázott a bal felső sarokba (2-0).


Két kiállítás, három gól

Vasas - Újpest FC 1-2 (1-1)
Vezette: Fábián Mihály (Ring György, Demeter János)
Gólszerző: Lázok (11-esből) a 39. illetve Tóth N. a 25., Rajczi a 60. percben
Kiállítva: Dobric a 12. illetve Pollák a 44. percben

Még negyedóra sem telt el a jó iramban kezdődött meccsből, amikor a Vasas emberhátrányba került: a 12. percben Sasa Dobric megrúgta Korcsmár Zsoltot, amiért rögtön piros lapot kapott. A 25. percben a lila-fehérek kihasználták az emberelőnyt, Kabát Péter adott Tóth Norbert elé, aki 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A Vasas azonban ezután sem kedvetlenedett el, s a 39. percben egyenlített: Vermes Krisztián lökte fel Lázok Jánost a 16-os vonalán, a megítélt büntetőből pedig Lázok a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A félidő végére az Újpest is 10 emberre fogyatkozott, a 44. percben Pollák Zoltán rátartott Bakos Szabolcs lábára, s ez a szabálytalanság is piros lapot ért. A második negyvenöt perc is nagy harcot hozott, és ismét a vendégek kerültek előnybe, a 60. percben Simek Péter jobb oldali beadását követően Rajczi Péter fejelt a háló jobb oldalába (1-2). A Vasas ezt a hátrányt már nem tudta kiegyenlíteni, a három pontot a lila-fehérek szerezték meg.



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS