Az utolsó az elsőnél az OTP Bank Ligában

2019. március. 15., 11:50   |    

Az utolsó az elsőnél az OTP Bank Ligában

Szombaton a 25. fordulót rendezik az OTP Bank Ligában. A listavezető Ferencváros az utolsó helyen álló, de az utóbbi hetekben megtáltosodott Haladást, a második helyen álló MOL Vidi FC a Mezőkövesdet fogadja. Most is lesz Körkapcsolás: a 17.00-kor kezdődő találkozókról az m4sport.hu-n, 18.30-tól pedig a Kossuth Rádióban. A DVSC–DVTK meccsbe a 20.11-kor kezdődő Sportvilág kapcsolódik be.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MTK BUDAPEST
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

Az a két csapat találkozik, amely az őszi szezon vége óta nevezett ki új vezetőedzőt. Radoki János aligha elégedett az eddigi mérleggel, csapata tavasszal, a Magyar Kupa-mérkőzéseket is beszámítva, négy hazai meccséből csupán egyet nyert meg. Szerdán, a Merkantil Bank Ligás Soroksárral 1–1-et játszott. A legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén mindössze három pontot gyűjtött. Az MTK a múlt heti vereség után közös megegyezéssel szerződést bontott Feczkó Tamással, s a korábbi edző druszáját, Lucsánszky Tamást nevezte ki a csapat élére. A korábban a második vonalban sikerrel működő Lucsánszky az 53. születésnapja előtt másfél hónappal kapta meg a nagy lehetőséget: bemutatkozhat a legmagasabb osztályban. A kék-fehérek vendégként tavasszal Mezőkövesden nyertek, majd két fővárosi rivális ellen összesen egy pontot szereztek. A hazai mérkőzéseket is beszámítva a legutóbbi négy fordulóban egy pontot gyűjtöttek.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Ferencváros, Groupama Aréna, 17.00)

A Haladás a legutóbbi két fordulóban annyi győzelmet szerzett, mint amennyit előtte az első két körben, azaz 22 fordulóban összesen: kettőt. Ezen a találkozón az a két csapat találkozik, amelyik az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényének harmadik tizenegy meccses szakaszát két győzelemmel tudta kezdeni. Más gárda ezt nem mondhatja el magáról. Horváth Ferenc együttese a legutóbbi két fordulóban olyan fővárosi csapatokat győzött le (Honvéd, Újpest), amelyekben a vezetőedző játékos-pályafutása alatt ifistaként vagy már befutott játékosként maga is szerepelt. A Ferencváros is ilyen. Ellenben a listavezető zöld-fehérek, noha szerdán kupamérkőzést veszítettek a MOL Vidi ellen a Magyar Kupában, a bajnokságban szenzációs hazai mérleggel rendelkeznek: a legutóbbi hat meccsüket megnyerték, s mindössze a Mezőkövesd ellen kaptak gólt.

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

Mind a két csapat nemrégiben zárta le hosszú veretlenségi sorozatát a bajnokságban, a lila-fehérek éppen az előző fordulóban, Szombathelyen, a várdaiak egy héttel korábban, Székesfehérváron. Mind a két csapat az eddigi 2019-es bajnoki mérkőzései felén döntetlent játszott. A lila-fehérek pályaválasztóként az első forduló óta veretlenek. Dajka László legénysége a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából csak egyet nyert meg, de csak egyen is kapott ki. 

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A legutóbbi négy fordulóban mindkét csapat csak egyszer nyert, szeszélyes formában futballozik. Mindazonáltal a paksi döntetlen bravúrnak számított a hetek óta veretlen MOL Vidi FC ellen. A kispestiek tavasszal eddig csak kétszer nyertek, visszaestek az ötödik helyre, de továbbra is belátható távolságon belül van a harmadik helyezés, hiszen a DVSC előnye mindössze egy pont. Supka Attila csapata a múlt hétig csak a két nagytól, a Ferencvárostól és a MOL Viditől kapott ki otthon, de legutóbb alapos meglepetést okozott híveinek a Haladás elleni 1–3-mal. A Paks vendégként legutóbb kikapott Mezőkövesden, de az volt az első veresége idegenben október vége óta.

MOL VIDI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 17.00)

2017 áprilisában a Mezőkövesd elvitt egy pontot az így kettőt elveszítő Viditől (akkor még természetesen a Pancho Arénából), ami akkor nagyon sokba került a hazai csapatnak, de jellemzően a székesfehérváriak pályaválasztóként sikeresek a Mezőkövesd ellen. Kuttor Attila, az egykori fehérvári kedvenc együttese, a Mezőkövesd idegenben november vége óta öt mérkőzésen négy pontot szerzett, Szombathelyen tudott csak győzni. A MOL Vidi a novemberi stadionavató után hibátlan mérleget tudott felmutatni 2018-ban, de az első két idei hazai bajnokiját nagyon elrontotta. Azóta kétszer ismét nyert.

DEBRECENI VSC–DIÓSGYŐRI VTK
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19.30)

A Loki a harmadik helyen áll, s ha nem is könnyen, de nyeri a hazai mérkőzéseit, a Mezőkövesdet négy napon belül a bajnokságban és a Magyar Kupában is legyőzte 1–0-ra. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert, egyedül az Újpest ellen játszott döntetlent. A Diósgyőrnek akadt egy hosszú veretlenségi sorozata, amelyben sikeres idegenbeli mérkőzés is volt, aztán február végén, illetve március legelején mindent lerontott a csapat az Újpest elleni 0–5-tel és a Ferencváros elleni 0–7-tel. Okkal gondolják Diósgyőrben: ennél most csak jobb jöhet.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS