Hatgólos meccsek az OTP Bank Ligában, az utolsó forduló dönt a kiesésről

2020. június. 24., 23:15   |    

Hatgólos meccsek az OTP Bank Ligában, az utolsó forduló dönt a kiesésről

A DVSC és a Paks is nyerni tudott az OTP Bank Liga 32. fordulójában, a Kisvárda az utolsó pillanatokban veszített két pontot.

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Garba (89.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas, Nagy D. (Cseri, 70.), Pillár, Silye - Meszhi, Karnyickij - Pekár, Vajda (Vadnai, 78.), Besirovic (Eperjesi, a szünetben) - Zivzivadze
Debreceni VSC: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Kusnyír, Kundrák (Bényei, a szünetben), Varga K., Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 36.; Trujic, 63.) - Adeniji (Garba, 63.; Barna, 91.)

A nyitó negyedóra tapogatózó játékkal, sok hibával telt - a legizgalmasabb esemény Kundrák és Szécsi összefejelése volt, később mindkét debreceni játékost le kellett cserélni. Az első valódi helyzetre a 16. percig kellett várni, ebből azonban azonnal gól lett, igaz, Andó-Szabó Sándor játékvezető kapustámadás miatt érvénytelenítette Zivzivadze elsőre szabályosnak tűnő találatát. Ezután a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, egy lesgólig ők is eljutottak, de - bár a Mezőkövesdnek ziccere is volt - a szünetig egyik csapat sem tudott előnybe kerülni. A fordulás után nem sokkal egy újabb - ismét les miatt - érvénytelenített találat borzolta a kedélyeket, így ebben a tekintetben már 2-1-re vezetett a hazai együttes, bár az eredményjelzőn továbbra is 0-0 állt. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, a nagyobbak a házigazdák kapuja előtt. A hajrában nyomás alá helyezte ellenfelét a Kövesd, a győztes gólt mégis a vendégek szerezték egy pontrúgás után.

Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi FC 4-2 (1-0)

Gólszerzők: Gazdag (20., 65.), Hidi (62.), Kukoc (94.), illetve Bévárdi (58.), Balázs Zs. (83.)
Budapest Honvéd: Levkovich - Batik, Kamber, Lovric - Mezghrani, Szendrei (Irimiás, 84.), Hidi, Nagy G. (Cipf, a szünetben), Uzoma (Kukoc, 63.) - Gazdag, Ugrai (László, 84.)
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Nagy J., Ur (Nagy T., 42.), Szabó A., Fodor - Szakály A., Vachtler - Bévárdi (Pintér, 76.), Palic, Nagy R. (Borbély, 72.) - Ádám (Balázs Zs., 72.)

Agilis letámadással kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, amely ennek köszönhetően még a kapura is veszélyt jelentett. A kispestiek állták a rohamokat, többször ígéretes akciót vezettek, majd a 20. percben háromérintős kontra végén - Levkovich kidobta, Mezghrani beadta, Gazdag belőtte - megszerezték a vezetést. Ezt követően a Honvéd mezőnyfölénye egyre inkább egyértelművé vált, a kaposvári gárda játékában az agresszivitás már nem párosult kellő lendülettel. Szünet utáni kényelmességére ráfizetett a Honvéd: a Rákóczi előbb nagy helyzetet hagyott ki, majd szabadrúgás után Bévárdi csúsztatott fejesével egyenlített. A felpaprikázott kispestiek négy perccel később úgy vették vissza a vezetést Hidi lövésével, hogy előtte les miatt tévesen egy szabályos góltól fosztotta meg őket Antal játékvezető. Gazdag pazar átemelésével a 65. percben már kétgólos volt a különbség, a hátralévő időben pedig rutinosan lassította és a mezőnyben próbálta tartani a játékot a házigazda. A vendégcsapatba a kispadról friss erők érkeztek, és miután egy kontrából - Levkovich fölösleges kifutását kihasználva - sikerült csökkenteniük a különbséget, a hajrában beszorították ellenfelüket. Volt egyenlítési lehetősége is a Rákóczinak, kontrából viszont ismét a hazaiak találtak be ezzel lezárva az összecsapást. A Honvéd sorozatban hatodszor győzte le a Kaposvárt, amellyel szemben már 11 találkozó óta veretlen. A kispestiek a szezon 17. hazai fellépésén - négy döntetlen és hét vereség mellett - hatodszor győztek, a kaposváriak 16. idegenbeli találkozójukon egy-egy győzelem és vereség mellett 14-szer maradtak alul.

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Sassá (85.), illetve Meissner (94.)
Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Rubus, Kravcsenko, Protic (Baranyai, 91.) - Lucas, Bumba (Sassá, a szünetben) - Simovic, Cukalasz (Ene, 87.), Kovácsréti - Viana (Tischler, 80.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Nagy Zs., Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. (Mebrahtu, 90.) - Urblík (Plsek, 69.), Van Nieff - Slagveer, Knezevic, Gyurcsó - Vanecek (Favorov, 82.)

Eleinte a bennmaradásért küzdő hazaiak voltak aktívabbak, a harmadik helyre hajtó vendégek számára a stabilitás volt a legfontosabb. A 27. percig kellett várni az első nagy helyzetre, melyet a Kisvárda hagyott ki, majd a szabolcsiak egy meg nem adott büntető miatt reklamáltak. A folytatásban is Bódog Tamás vezetőedző együttese előtt adódott több lehetőség, ám a szünetig nem született gól. Az 53. percben Tóth Balázs a tizenhatoson belül buktatta Fernando Vianát, így a várdaiak megkapták szezonbeli első büntetőjüket, melyet a sértett végzett el, ám a felcsútiak kapusa bravúrral védett. A folytatásban már a Puskás Akadémia előtt is akadtak lehetőségek, de Sassá 85. percben szerzett góljával a többet támadó házigazdák kerültek előnybe. Győzniük végül mégsem sikerült, mert a német Thomas Meissner első NB I-es találatával a vendégek a 94. percben pontot mentettek, egyúttal dobogós helyre léptek.

Paksi FC-Diósgyőri VTK 4-2 (1-0)
Gólszerzők: Windecker (17., 74.), Gévay (48.), Hahn (56.), illetve Iszlai (60., 11-esből), Molnár (90.)
Paksi FC: Rácz - Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó - Balogh, Szakály (Haraszti, 64.), Windecker (Kecskés, 77.) - Hahn (Böde, 81.), Sajbán (Bertus, 78.), Könyves (Kulcsár, 64.)
Diósgyőri VTK: Bukrán - Orosz, Polgár, Szűcs, Vági - Egerszegi (Adukor, 81.), Iszlai (Cortes, 81.) - Hasani (Molnár, 61.), Márkvárt, Korbély (Makrai, 72.) - Ivanovski

Hamar nyilvánvalóvá vált, melyik csapat számára fontosabb a győzelem, a bennmaradásért küzdő Paks irányított az első percektől kezdve, több helyzetet dolgozott ki, és bő negyedóra elteltével meg is szerezte a vezetést. Ez megnyugtatta a hazai együttest, a folytatásban már nem fektetett ugyanakkora hangsúlyt a támadásokra, de továbbra is veszélyesebben játszott. A szünet után bő tíz percen belül két góllal növelte előnyét a paksi csapat, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. A vendégek büntetőből szépítettek, de negyedórával a vége előtt visszaállt a háromgólos különbség, a hazai pontrúgásoknál sokat bizonytalankodtak a vendégvédők. A paksiak végig koncentráltabban és kombinatívabban játszottak, s bár a DVTK a hajrában egy ellentámadásból faragott hátrányából, a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak. A tolnai csapat az utolsó játéknap előtt a kilencedik helyen áll, két ponttal előzi meg szombati ellenfelét, az utolsó előtti Debrecent, amellyel idegenben játszik majd.

Tabella

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS