Az utolsó fordulóban eldől az ezüstérem sorsa, pontrekordra hajt a Fradi

2021. május. 07., 11:50   |    

Az utolsó fordulóban eldől az ezüstérem sorsa, pontrekordra hajt a Fradi

Az ezüstérem a tétje az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében az utolsó fordulónak. Valamint az, hogy eléri a pontrekordot a Ferencváros, illetve, hogy milyen gólcsúccsal zár a Paks.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–MTK BUDAPEST
(Péntek, május 7., Mezőkövesd, 20.00)

Pintér Attila csapata a nyolcadik helyen várja a fordulót, az azonos pontszámmal álló Újpestet még megelőzheti, az MTK-t csak akkor, ha legalább két és félszer akkora különbséggel nyer, mint az idény legfölényesebb hazai győzelmekor. A Mezőkövesd, miután november 29. és március 14. között nyolc hazai bajnokin veretlen maradt, a múlt hónap eleje óta nem szerzett otthon pontot. Az MTK hatodik, az Újpest és esetleg a Mezőkövesd előzheti meg. Idegenben legutóbb nyert a Szusza Ferenc Stadionban, de előtte vendégként négy mérkőzésen mindössze egy pontot gyűjtött.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, május 8., Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A kispestiek a múlt héten, Budafokon biztosították bennmaradásukat, így már nyugodtan fogadhatják a bajnokcsapatot. Még két helyet előre is léphet, a további eredmények függvényében. Pályaválasztóként 2021-ben eddig mindössze egy bajnoki mérkőzését nyerte meg, éppen az MTK ellenit. A Ferencváros ellen több mint két éve, 2019 áprilisa óta nem szerzett bajnoki mérkőzésen gólt. A zöld-fehérek 2016 és 2020 tavaszán, illetve nyarán is 76 ponttal zárták az idényt, egyelőre ez a 12 csapatos bajnoki rendszerben a csúcs. Most 75-nél tartanak, tehát egy ponttal beállítják a rekordot, hárommal pedig megjavítják. Mindkét esetben veretlenül zárnak vendégként, hasonlóra legutóbb 2011–2012-ben a „csak” 15 idegenbeli mérkőzést játszó Debreceni VSC volt képes, a veretlenül megnyert bajnoki idényben.

ÚJPEST FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, május 8., Szusza Ferenc Stadion, 19.30)

A lila-fehérek a hétfői Magyar Kupa-győzelem után saját pályájukon zárják a bajnoki szezont. Egyetlen esélyük van az előrelépésre: megelőzik az MTK-t, s ezzel bekerülnek a mezőny első felébe, ha győznek, a kék-fehérek pedig nem szereznek pontot Mezőkövesden. Michael Oenning együttese a Megyeri úton legutóbb kikapott az MTK-tól, de előtte négy mérkőzést is megnyert, mégpedig kapott gól nélkül. A ZTE a kilencedik helyen álló, győzelmével megelőzné a lila-fehéreket, s esetleg a Mezőkövesdet is. Ugyanakkor még hátrább is csúszhat, ha a Honvéd pontot, vagy pontokat szerez a bajnok ellen. A kék-fehérek 2021-ben eddig egyszer nyertek idegenben: a legutóbbi alkalommal, a Pancho Arénában.

PUSKÁS AKADÉMIA–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, május 9., Pancho Aréna, 17.30)

Az akadémisták sorsa a saját kezükben van: ha legyőzik az utolsó helyezettként kieső Budafokot, élvonalbeli történetük során először, ezüstérmet szereznek az NB I-ben. Ugyanakkor a legutóbbi három fordulóban nem szereztek pontot. A Budafok, miután eldőlt, hogy egyetlen esztendő után búcsúzik a legmagasabb osztálytól, bár vereséget szenvedett, becsülettel helyt állt a Honvéd ellen a Promontor utcában. Szereplését vendégként zárja, idegenben a legutóbbi négy találkozójából csak az MTK ellenin tudott pontot szerezni.

DIÓSGYŐRI VTK–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, május 9., Diósgyőr, 17.30)

A diósgyőri publikum megérdemelné, hogy csapata legalább szépen búcsúzzon. A DVTK annak ellenére elveszített reményét múlt csütörtökön, az Újpest elleni hazai döntetlennel a bennmaradásra, hogy április 11. óta négy mérkőzésen tíz pontot szerzett. A MOL Fehérvár csak akkor lehetne második, ha győz Diósgyőrben, a Puskás Akadémia ellenben kikap a Budafoktól. (Azaz: a két Fejér megyei csapat a két kieső ellen dönti el a második és a harmadik hely sorsát.). A Vidi múlt héten nyert idegenben, az MTK ellen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC
(Vasárnap, május 9., Kisvárda, 17.30)

A Kisvárda előrébb már nem tud lépni az ötödik helyről (ez is története legjobb szereplését jelenti), ellenben esetleg az MTK még megelőzheti. Supka Attila együttese a legkevesebb gólt szerezte a mezőnyben, az egyedüli csapat, amelyik nem ért el legalább annyi gólt, ahány mérkőzést játszott. Ugyanakkor csak a Ferencváros kapott eddig kevesebb gólt nála. A Paks csak irreális eredményekkel dolgozhatná le a Fehérvárral szembeni hátrányát, így minden bizonnyal negyedik lesz. Eddig 75 gólt szerzett, ez rekord a 12 csapatos rendszerben, s még tovább javítható.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS