Az utolsó meccs utolsó pillanatai döntöttek

2013. július. 29., 00:15   |    

Az utolsó meccs utolsó pillanatai döntöttek

Nincs a világnak olyan versenyszervezője, aki ne azért rimánkodna, hogy az általa szervezett verseny a lehető legizgalmasabb legyen. Ez jelenti ugyanis a sport valódi értékét: a versengés izgalma, az eredmény kiszámíthatatlansága hozza azt a szikrányi feszültséget, amely a sport sava-borsa. Ilyen tekintetben az MLSZ Strandlabdarúgó Szakág vezetői igazán elégedettek lehetnek.

Hosszú évek óta nem volt ugyanis példa arra, hogy a legjobb négybe kerülés kérdésére ekkora izgalmak, fordulatok végén legyen meg a válasz. Az alapszakasz utolsó napjának ugyanis úgy vágtak neki a csapatok, hogy öt együttesnek volt reális esélye a döntőbe jutásra. Az első meccsen az eldőlt, hogy az Aramis tovább élteti a reményét, nagyon könnyedén verte ugyanis a Keresztes Lovagokat. A matek szerint ez már elég lehet az Aramisnak, ha a többi eredmény úgy alakul.

És nagyon úgy alakult. A listavezető Bonyhád ugyanis kiváló játékkal nyert egyetlen pillanatig sem adva reményt az Energiának – a meccs érdekessége, hogy a gyöngyösi csapatban pályára lépett Stephan Meier, a világbajnoki ezüstérmes svájci válogatott sztárja, valamint az Egyesült Arab Emirátusok válogatottjának (szintén vb-résztvevő) egyik alapembere, Kamal Ali. Nem játszott viszont a játékosedző, Weisz Tamás, és ezúttal ez volt a döntő. A Bonyhád kiválóan, összeszedetten futballozott, Máté Róbert és Sebestyén Norbert is megrúgta a maga góljait, ezzel pedig eldőlt, hogy biztosan ott lesz a döntőben.

Az MLSZ Beach Arénában igen sokan nézték a meccseket a helyszínen, és bizony remekül szórakozhattak. Előbb az Energia – immár Weisz Tamással – győzte le az Aramist úgy, hogy ezúttal csak az történt a pályán, amit a gyöngyösiek akartak, az ellenfél nem tudott beleszólni a meccsbe. Így az eldőlt, hogy az Energia is döntős, de még mindig maradt a helyzet: két helyre három csapat.

Az alapszakasz utolsó mérkőzése ilyen izgalmak mellett kezdődött, és méltón a téthez, roppant nagy iramban ugrott egymásnak a címvédő Goldwin és a Szász Therm Miller Pub. Hamar előnybe került a Goldwin, és eleinte úgy tűnt, hogy el is dől a meccs. De jött a végül négy góllal záró Simonyi, valamint Ughy, és néhány egészen parádés jelenet. Előbb a Goldwin centere, Besenyei Ferenc kapott egy labdát a bal oldalon, az alapvonal mellett, és a levegőbe vetődve csodálatos mozdulattal ollózott – Szűcs kapus bravúrral védett. Az ellentámadásból nagyon hasonló helyzetben kapott labdát Ughy Márk, aki olyan ollózó mozdulatot mutatott be, amelyet csak rajzolni lehet, és a labda védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. Végig maradtak az izgalmak annak ellenére, hogy a Goldwin vezetett. Ám három perccel a vége előtt Simonyi egyenlített, és már csak egy gól kellett volna ahhoz, hogy döntősök legyenek (döntetlen utáni győzelemért csak két pont jár, és az nem lett volna elég). A végén Simonyi vette fel a kapusmezt, vagyis öt mezőnyjátékossal rohant az eredményért a Szász Therm, de rajtavesztett: pár másodperccel a vége előtt Besenyei egy labdaszerzés után győztes gólt szerzett.

Így dőlt el az, hogy az augusztus 2-i és 3-i bajnoki döntőbe a Bonyhád, a Goldwin, az Energia és az Aramis került – bejött tehát az Aramis matekja. A bajnoki elődöntőben a Bonyhád az Aramissal, a Goldwin az Energiával játszik majd.

Eredmények

Aramis-Keresztes Lovagok 13-1
Bonyhád BFC-Energia SC 7-3
Keresztes Lovagok-Vasas 10-6
Energia SC-Colorspectrum Aramis 9-2
Goldwin Pluss-Szász Therm Miller Pub 8-7

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS