Bajnok a Gyirmót, lépéselőnyben a Kövesd, hasít a Soroksár

2016. május. 15., 20:32   |    

Bajnok a Gyirmót, lépéselőnyben a Kövesd, hasít a Soroksár

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Mezőkövesd-Zsóry egy lépéssel közelebb került a feljutáshoz. A Gyirmót már aranyérmes.

Bár az élmezőny továbbra is szoros, a bajnoki címet a soproni 3-1-es sikerével megnyerő Gyirmót mögött valójában kétesélyes a feljutási harc, hiszen csak a Mezőkövesd és a ZTE kapott élvonalbeli licencet az élboly együttesei közül. E két csapat éppen a hétvégén cserélt helyet egymással a tabellán, miután a ZTE úgy sem bírt hazai pályán a Szegeddel, hogy a 83. perctől emberelőnyben és egygólos fórban játszott. A szegediek Samuel Obot révén tíz emberrel is egyenlíteni tudtak, a zalaiak számára még sokba kerülhet a most elvesztett két pont.

A Mezőkövesd ugyanis 2-0-ra legyőzte a kiesés elöl menekülő SZTK-t, így kétpontos előnyt szedett össze a ZTE-vel szemben. A hátsó régió csapatai közül a Dunaújváros és az Ajka tudott pontot szerezni, miután 2-2-re végeztek egymás ellen. Az egy ponttal egyik gárda sincs igazán kisegítve, mindketten kieső helyen várják az utolsó három fordulót.

A télen még az utolsó helyen álló Soroksár zsinórban nyolcadik bajnoki győzelmét aratta, és ezzel felzárkózott az élmezőny mögé. Ezúttal a Vác otthonában tudott nyerni magabiztosan (0-4) Lucsánszky Tamás gárdája. Vasárnap két dobogóra pályázó együttes, a Balmazújváros és a Kisvárda játszott egymással rangadót, amelyen a házigazdák 4-2-re diadalmaskodtak, így a vendégek visszaestek a másodikról a negyedik helyre.

A Vác-Soroksár mérkőzési képei:



Merkantil Bank NB II, 27. forduló:

VÁC FC - SOROKSÁR SC 0-4
ZTE FC - SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA 1-1
BFC SIÓFOK - BUDAÖRS 1-2
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC - SZTK-ERIMA 2-0
SZOLNOKI MÁV FC - AQVITAL FC CSÁKVÁR 0-1
DUNAÚJVÁROS-FC AJKA 2-2
SWIETELSKY-SOPRONI VSE - GYIRMÓT FC GYŐR 1-3
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ-KISVÁRDA MASTER GOOD 4-2

tabella2|

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS