Bajnok a Győri ETO!

2013. május. 12., 20:52   |    

Bajnok a Győri ETO!

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi játéknapján a győriek legyőzték a Ferencvárost, a Videoton FC pedig vereséget szenvedett a DVSC-Teva otthonában, ezzel Pintér Attila együttese három fordulóval a szezon vége előtt tízpontos, behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén.

DVSC-Teva - Videoton FC 2-1 (1-1)
Vezette:
Vad II István (Erős Gábor, Albert István)
Gólszerző: Bódi a 39., Kulcsár az 57., ill. Torghelle a 29. percben

Az első félidőben a Videoton dolgozott ki több helyzetet, ezek közül egyet gólra is tudott váltani, a 29. percben Kovács István kapott remek indítást Nikola Mitrovicstól, betört a 16-oson belülre, s bár lövését védte Verpecz István, az érkező Torghelle Sándor az üres kapuba lőtt (0-1). A DVSC első egyenlítési lehetőségét még elpuskázta (az Adamo Coulibaly elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Ferenczi János elhibázta), de nem sokkal később Bódi Ádám talált a kapuba (1-1). A második félidőben a debreceniek több hatalmas helyzetet is kihagytak, de az 57. percben Szolnoki Roland hibáját Kulcsár Tamás kihasználta, és megszerezte csapatának a vezetést (2-1). A hajrában a Videoton főként felívelésekkel próbálkozott, de nem járt sikerrel, a hajdúságiak megszerezték mindhárom pontot.



Győri ETO - Ferencváros 1-0 (0-0)
Vezette:
Farkas Ádám (Bozó Zoltán, Horváth Róbert)
Gólszerző: Völgyi (11-esből) a 60. percben

A győriek a Videoton veresége után abban a tudatban léphettek pályára a Ferencváros ellen, hogy amennyiben győznek, megszerzik történetük negyedik bajnoki elsőségét. Ferencvárosi helyzetekkel kezdődött a meccs, de a vendégek csak lesgólig jutottak a szünetig. A fordulás után az ETO előtt adódott több lehetőség, majd a 60. percben megszületett a hazaiak vezető találata: Aleksandar Alempijevic piros lapot érően szabálytalankodott Andriccsal szemben a 16-oson belül, a büntetőt Völgyi Dániel váltotta gólra. Hamarosan Völgyi is a kiállítás sorsára jutott, majd Marek Strestik kapott pirosat a Leonardo elleni súlyos szabálytalanságért, így végül a hazaiak fejezték be emberhátrányban a meccset. A Győr nyolc mezőnyjátékossal is kivédekezte a hajrát, megnyerte a meccset, ezzel 1983 után újra bajnoki címet ünnepelhet.

í




A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS