Bajnokavatás Debrecenben?

2016. április. 01., 11:25   |    

Bajnokavatás Debrecenben?

Szombaton hat mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 28. fordulójában. Amennyiben az MTK nem szerez kettővel több pontot, mint a Ferencváros, a zöld-fehérek már bajnoknak tekinthetőek.

PAKSI FC–MTK BUDAPEST
(Szombat, április 2., 18.30)

Az MTK csak győzelemmel tarthatja nyitva a bajnoki cm kérdését, és még az sem biztos, hogy elég hozzá. A vesztett pontokat tekintve a kék-fehérek és a listavezető zöld-fehérek között 19 pont a különbség, a jelenlegi forduló után pedig már csak 18-at lehet szerezni. (Továbbá az MTK-nak az elmaradt mérkőzése miatt három pontot, aminek esetleges megszerzését már beszámoltuk a vesztett pontokra utalásnál.). A lényeg: akkor nem dől el a bajnokság, ha ebben a fordulóban az MTK nyer, a Fradi pedig nem. Teodoru Vaszilisz együttese az év eleji edzőváltás óta még veretlen, az egyetlen csapat, amelyik nem kapott ki a tavaszi idényben. A legutóbbi négy találkozóját megnyerte. Idegenben ugyanakkor sokkal gyengébb a mérlege, tavaly március 8. óta (!) csupán 2015 tavaszán a Vasas ellen, majd tavaly ősszel a Puskás Akadémia ellen győzött. A Paks ugyancsak sokkal erősebb hazai pályán. Minden helyszínt figyelembe véve november 21. óta csupán a Vasas elleni két hazai mérkőzést nyerte meg. Mindazonáltal az otthoni mérlege 8-3-2, az atomvárosban 23 gólt szerzett, szemben az idegenbeli héttel.

A mérkőzésre szóló jegyek - szurkolói kártyával - megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, valamint országszerte a Ticket Express partnerirodáiban. Elővételben belépők válthatók még a Fehérvári úti stadionban (szurkolói kártyát is ebben az időben lehet kiváltani, ingyenesen) szerdán, csütörtökön és pénteken 14-17 óráig, a székház emeletén, valamint szombaton 12:30-tól a 2. számú pénztárban. A többi pénztár 16:30-kor nyit.

BUDAPEST HONVÉD–VIDEOTON FC
(Szombat, április 2., 18.30)

A kispestiek értek el néhány bravúrt az elmúlt hetekben, ilyen volt elsősorban a Ferencváros elleni hazai és a Debrecen elleni idegenbeli győzelem. A legutóbbi öt fordulóban csak egyszer, az MTK ellen szenvedett vereséget. A Honvéd mérlege 2016-ban 2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, a legutóbbi három találkozóján nem kapott ki pályaválasztóként. A Videoton idegenbeli mérlege kifejezetten gyenge, azt sem túlzás álltani, emiatt nem biztos második a székesfehérvári csapat. A vendégként játszott legutóbbi 11 bajnokijából nyolcat elveszített, nyert Debrecenben, egy győzelem és egy döntetlen volt a mérlege a Puskás Akadémia ellen Felcsúton, ahol tavasszal a hazai mérkőzéseit is rendezi. Júliusban a Honvéd 1-0-ra megnyerte a két csapat kispesti mérkőzését. Három éve nem volt a két csapat között egygólosnál nagyobb különbség a Bozsik Stadionban.

A mérkőzésre szóló jegyek - szurkolói kártyával - megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, valamint országszerte a Ticket Express partnerirodáiban. A Bozsik Stadion 1-es pénztára március 31-én, csütörtökön 17-19 óráig, valamint április 1-én, pénteken 16-19 óráig tart nyitva. Szombaton, a mérkőzés napján 15 órától az 1-es pénztárnál, mérkőzés előtt két órával pedig már összesen hét pénztárnál lehet a jegyet megváltani. A vendégszektor bejáratánál található jegypénztár 16.30-kor nyit.

PUSKÁS AKADÉMIA–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS
(Szombat, április 2., 18.30)

Az akadémisták tavasszal eddig mindössze két bajnoki mérkőzést nyertek meg, mindkettőt hazai pályán, a Diósgyőr és a Paks ellen. A hazai mérlegük ennél jobban fest: a megszerezhető 12 pontból hetet begyűjtöttek, csak a Videoton ellen maradtak nyeretlenek, a „szomszéd” ellen két mérkőzésen egy pontot gyűjtöttek. A Haladás ősszel sokkal jobban teljesített, mint tavasszal, 2016-ban eddig az első három meccsen szerzett hat pont után négy találkozón mindössze egy pontot gyűjtött. Vendégként az első tavaszi fordulóban ugyan nyerni tudott Kispesten, de azóta mind a négy meccsét elveszítette. A két csapat Felcsúton, szeptemberben, 1-1-es döntetlent játszott, majd decemberben a Haladás 2-1-re győzött a Rohonci úton, a „pályabúcsúztatón”. Király Gábor, a Haladás kapusa a mérkőzés előtti napon ünnepli a 40. születésnapját.

A mérkőzésre szóló jegyek - szurkolói kártyával - megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, valamint országszerte a Ticket Express partnerirodáiban. Személyesen a Pancho Aréna 1-es pénztáránál hétfőtől szerdáig minden nap 12 és 18 óra között, vagy a székesfehérvári ajándékboltban hétfőtől szerdáig 10 és 18 óra között lehet jegyeket vásárolni, szurkolói kártya nélkül is.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, április 2., 18.30)

A békéscsabaiak javuló tendenciát mutatnak, a legutóbbi öt mérkőzésükből csak egyet vesztettek el. Tavasszal hazai pályán ugyan kétszer is kikaptak a Ferencvárostól, de legutóbb nyerni tudtak az Újpest ellen. A lila-fehérek mindhárom eddigi hazai tavaszi meccsén mindössze egy gól esett, másképpen fogalmazva az első gól döntött. A DVTK ugyancsak javított a helyzetén tavasszal, de elsősorban a hazai mérkőzéseken szerezte a pontjait. Vendégként október 17. óta nyolc mérkőzést játszott, s mindössze egyen tudott pontot csípni. Igaz, az a Ferencváros elleni találkozó volt, a Groupama Arénában. A két csapat ősszel 1-1-re végzett egymással Békéscsabán. Decemberben Diósgyőrben 2-0-ra a hazaiak nyertek.

A mérkőzésre szóló jegyek - szurkolói kártyával - megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, valamint országszerte a Ticket Express partnerirodáiban. A mérkőzésre érvényes belépők megvásárolhatók elővételben, munkanapokon 08:00-18:00 óra között, Békéscsabán az Előre Székház I. emeletén található Ügyfélszolgálati Irodában. A mérkőzés napján 16 óra 30 perckor nyitnak ki a Kórház utcai stadion vendégpénztárai.

DEBRECENI VSC-TEVA–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, április 2., 18.30)

A forduló rangadójára a Loki egy hazai botlás után áll ki: március 12-én 3-0-ra kikapott a Honvédtól. Előtte viszont 10-2-es gólkülönbséggel teljesítette az első három debreceni bajnokiját. Kondás Elemér együttese a válogatott mérkőzés miatti szünetet megelőző hetekben gyengélkedett, február 20. óta öt meccsen öt pontot szerzett, a legutóbbi kettőt elvesztette, március 5. óta nyeretlen. A Ferencváros a 2015–2016-os idény eddigi 26 fordulójában nyolcszor játszott eddig a fővárostól távol, s csupán egy mérkőzésen, a Puskás Akadémia vendégeként nem tudott nyerni. Debrecenben augusztus 22-én sima, 3-0-s győzelmet aratott. Szeptember 12. óta, a legutóbbi, a Vasas elleni meccset leszámítva, ha idegenben gólt kapott, el is vesztette a mérkőzést. Vidéken mindössze egy gólt kapott a 2015–2016-os idény első 26 fordulójában, még augusztusban, Székesfehérváron, Mirko Ivanovszki lőtt gólt Dibusz Dénesnek.

A mérkőzésre szóló vendégjegyek 1000 forintos egységáron - szurkolói kártyával - megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, illetve személyesen a Groupama Aréna Jegypénztárában. A hazai szurkolók a nagyerdeistadion.hu oldalon válthatnak belépőt a mérkőzésre, valamint hétfőtől péntekig 10 órától 18 óráig, szombaton pedig 10 órától a DVSC shopban.

VASAS SC–ÚJPEST FC
(Szombat, április 2., 20.45)

A Vasas február 20. óta nyeretlen a bajnokságban, a tavaszi idényben eddig csupán két gólt szerzett. Az egyikkel – Ferenczi István lőtte – megnyerte a Haladás elleni, Fáy utcai meccset, a másikkal - ezt Pavlov érte el - szépített a Ferencváros elleni vereség különbségén. Ez utóbbi volt egyébként a piros-kékek eddigi egyetlen, tavaszi akciógólja. A Vasas pályaválasztóként ugyanakkor teljesen más mérleget tud felmutatni az utóbbi időben, mint amilyet egy, a kiesés ellen küzdő csapat kapcsán vélelmeznénk. A legutóbbi öt hazai bajnokijából csak a Ferencváros ellen vesztett, a megszerezhető 15 pontból tízet begyűjtött. Az Újpest októbertől hosszú heteken keresztül őrízte a veretlenségét, majd kikapott az MTK-tól és a Békéscsabától is, egyaránt idegenben. A legutóbbi hat fordulóban mindössze egy győzelmet aratott, a Diósgyőrt verte meg 1-0-ra. Vendégként tavasszal a megszerezhető kilencből mindössze egy pontot vitt el, ez alig jobb, mint tízszázalékos teljesítmény. A két csapat július 25-én találkozott egymással legutóbb az Illovszky Stadionban, akkor a lilák 3-1-re nyertek.

A mérkőzésre szóló jegyek - szurkolói kártyával - megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, illetve országszerte a Ticket Express irodáiban.Személyesen az Illovszky-stadion földszinti öltözőépületének főpénztárában is meg lehet vásárolni a belépőket a napi edzések időpontjaiban. Szintén a székházban lehetséges a szurkolói kártyák kiváltása is.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS