A bajnokesélyeseknél is jobb formában a DVTK és a Kisvárda

2019. február. 18., 10:38   |    

A bajnokesélyeseknél is jobb formában a DVTK és a Kisvárda

A mérkőzések felén, három pályán 0-1-ről fordított a későbbi győztes 2-1-re. Tovább kapaszkodik a DVTK és a Kisvárda, e két csapat gyűjtötte a legtöbb pontot a legutóbbi öt fordulóban, tizenegyet-tizenegyet. A legutóbbi öt forduló alapján egyébként a Ferencváros csak ötödik-hatodik, a MOL Vidi csak hetedik-nyolcadik lenne. Érdekességek az OTP Bank Liga 21. fordulója után.

DEBRECENI VSC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Tőzsér (83. - tizenegyesből), Zsóri (93.), illetve Dvali (30.)
– A szezon legnagyobb létszámú debreceni közönsége előtt a DVSC a 18 éves újonc, Zsóri Dániel a 93. percben elért ollózásos góljával nyerte meg a rangadót.
– A DVSC 2013. augusztus 25. óta mindössze másodszor tudott győzni a Ferencváros ellen. A zöld-fehérek 2015. augusztus 22. óta nyeretlenek a a Loki ellen Debrecenben.
– Herczeg András együttese, amely visszafoglalta e fordulóban a harmadik helyet a tabellán, szeptember elseje óta, ha szerez gólt pályaválasztóként, meg is nyeri a mérkőzést.
– Tőzsér Dániel egyike annak a négy játékosnak (a másik három: Torghelle, Vernes, Prosser) aki e fordulóban korábbi klubja hálójába talált be. A Loki csapatkapitánya szezonbeli második bajnoki gólját, s egyben a piros-fehérek első tavaszi bajnoki találatát lőtte a Bódi Ádám által kiharcolt büntetőből.
– A grúz Lasa Dvali az első gólját érte el az OTP Bank Ligában.
– A Ferencváros a legutóbbi négy fordulóban nyolc, a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésén tizenegy pontot veszített.
– Szergej Rebrov csapata a legutóbbi négy bajnoki meccséből (ebből három volt tavaszi) egyen sem tudott egynél több gólt szerezni.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Bokros (51. - öngól)
– Augusztus 4. óta először szenvedett a Puskás Akadémia pályaválasztóként bajnoki vereséget.
– A felcsúti legénység az első őszi és az első tavaszi hazai bajnoki meccsén maradt szerzett gól nélkül eddig. Az összes többin szerzett gólt a Pancho Arénában.
– A vereség ellenére folytatódott a sorozat: augusztus 4. óta egyszer sem került a Puskás Akadémia neve mellé az egyesnél magasabb szám a kapott gólok rovatában, hazai bajnokin.
– A legutóbbi két fordulóban egyedül a Puskás Akadémia csapata maradt pont nélkül az OTP Bank Liga mezőnyében.
– Az Újpest a legutóbbi hét bajnokiján nem kapott ki, a mérlege két győzelem és öt döntetlen.
– A lila-fehérek november 10. óta először győztek vendégként az NB I-ben.
– Az Újpest legutóbb 2013 márciusában, a DVSC-Teva ellen győzött öngóllal. Akkor Šimac talált a saját kapujába. Azóta segítette már pontszerzéshez többször is öngól a lila-fehéreket, de győzelemhez csak most, a mindössze 18 éves Bokros Szilárd szerencsétlen mozdulata következtében.



DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Vernes (61.), Prosser (75.), illetve Danilo (15.)
– Két Honvéd-nevelés szerezte a kispestiek ellen a DVTK góljait. Vernes Richárd az első tavaszi fordulóban is a kapuba talált, most a gólja mellett gólpasszt is adott. A csereként beálló Prosser Dánielt csupán négy napja vette kölcsön a Diósgyőr a Puskás Akadémiától.
– A Diósgyőrnél egyetlen más csapat sem szerzett több pontot a legutóbbi öt fordulóban (11, a Kisvárda ugyanennyit gyűjtött.)
– Fernando együttese immár nyolc bajnoki mérkőzés óta veretlen. Előtte hatból hatot veszített.
– A DVTK pályaválasztóként november 24. óta először tudott nyerni.
– A Bp. Honvédnál a legutóbbi öt fordulóban csupán a Haladás szerzett kevesebb pontot.
– Supka Attila együttese a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzését kivétel nélkül elveszítette, viszont Danilo gólja lezárt egy 387 perces, idegenbeli, szerzett gól nélküli szériát.
– A brazil csatár a hetedik gólját érte el az OTP Bank Liga mostani idényében, de az elsőt október 27. óta.



SZOMBATHELYI HALADÁS–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Rui Pedro (23.), illetve Drazsics (32., 38.)
– Sztefan Drazsics nyolc gólnál tart a bajnoki idényben, ezzel ötös holtversenyben a góllövőlista élén áll. (A további négy: a klubtárs Molnár Gábor, a vidis Scsepovics, a ferencvárosi Lanzafame és a honvédos Holender.)
– A Mezőkövesd hat nyeretlen bajnoki után tudott ismét győzni.
– Kuttor Attila együttese másodszor nyert vendégként a bajnoki idényben, a két legyőzött az aktuális tabella utolsó két helyezettje, a Kisvárda és a Haladás.
– A Haladás pályaválasztóként a legutóbbi kilenc mérkőzésén mindössze négy pontot szerzett, szemben azzal, hogy előtte, az új stadion átadása után, tíz meccsen 22 pontot gyűjtött, veretlenül.
– A portugál Rui Pedro, aki 2017. szeptember 27. óta először játszott végig mérkőzést a magyar élvonalban, az első gólját szerezte az OTP Bank Ligában, s ebből következően a Haladás színeiben.
– A Haladás szeptember elseje óta tizennégy mérkőzésen mindössze öt pontot szerzett.
– Horáth Ferenc csapata annyi vereséget szenvedett a mostani OTP Bank Liga-szezonban, ahány gólt szerzett: tizenötöt.



KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC 0-0
– Dajka László együttese a legutóbbi hat fordulóban tizennégy pontot szerzett, négy győzelem és két döntetlen javította a pozícióját.
– A nagyszerű sorozat ellenére ismét kiesőhelyre csúszott vissza a Kisvárda, igaz, már csak egy pontra van a kilencedik helytől és négyre a nyolcadiktól.
– Hazai pályán a legutóbbi négy találkozóján nem kapott gólt.
– November 3. óta először maradt szerzett gól nélkül Kisvárdán a hazai csapat.
– Az újonc mindössze harmadszor játszott döntetlent élvonalbeli történetében.
– A Paks és a Kisvárda is egyike annak a négy csapatnak, amelyik tavasszal még veretlen az OTP Bank Ligában. (A másik kettő a Diósgyőr és az Újpest.)
– Csertői Aurél együttese szeptember elseje óta először játszott idegenben gól nélküli döntetlent. Sőt, azóta csak olyan mérkőzései voltak vendégként, amelyen mindkét csapat szerzett gólt.



MTK BUDAPEST–MOL VIDI FC 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Torghelle (61.), illetve Hadžić (9.), M. Scsepovics (11.), Stopira (36.)
– A MOL Vidi megszerezte első tavaszi pontjait.
– A csapat vendégként harmadszor jutott legalább három szerzett gólig, előbb a Honvéd, majd a Paks, most pedig az MTK ellen. Ami az első s az utolsó sikert illeti: mindkettő helyszíne a Hidegkuti Stadion volt.
– Marko Scsepovics a nyolcadik gólját szerezte a mostani bajnoki idényben, 68 bajnoki találkozón 31 bajnoki gólt ért el eddigi magyarországi pályafutása során.
– Stopira 2017. augusztus 27. óta először szerzett bajnoki gólt. Első magyarországi idénye (2012–2013) kivételével minden eddigi, az OTP bank Ligában töltött szezonjában szerzett gólt.
– Torghelle Sándor a negyedik gólját szerezte az idényben. Amióta távozott a székesfehérvári klubból, harmadszor szerzett gólt ellene.
– Feczkó Tamás együttese pályaválasztóként a legutóbbi négy meccséből hármat elveszített.
– Az MTK-nál a legutóbbi öt fordulóban csupán a Mezőkövesd, a Honvéd és a Haladás szerzett kevesebb pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS