Bajnokesélyesek találkoznak a Groupama Arénában

2022. március. 04., 11:34   |    

Bajnokesélyesek találkoznak a Groupama Arénában

Péntektől vasárnapig tart az OTP Bank Liga utolsó körének első fordulója, a 23. forduló. A listavezető Ferencváros a harmadik helyezett Kisvárdát fogadja.

GYIRMÓT FC GYŐR–MTK BUDAPEST
(Péntek, Gyirmót, 20.00)
Aligha kétséges, hogy a kiesés elkerülésért vívott harcban mindkét csapat számára elementáris fontosságú ez a találkozó. Egyelőre a Gyirmót áll jobban, négy ponttal megelőzve a kék-fehéreket, akik ha veszítenek, nagy bajba kerülnek. Csertői Aurél együttese mindössze egy bajnoki mérkőzést veszített eddig tavasszal, de az a legutóbbi hazai bajnoki mérkőzése volt. Ugyanakkor 2022-ben öt ponttal többet szerzett eddig, mint péntek esti riválisa. Az MTK idegenben három eddigi idei bajnoki mérkőzésén négy pontot gyűjtött.

PAKSI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Paks, 14.30)
A két csapat közül a paksiak a negyedik helyen állnak, ez érhet akár nemzetközi kupaszereplést is, nem szólva arról, hogy még versenyben vannak a MOL Magyar Kupában is. A Mezőkövesd négy hellyel, de csak négy ponttal áll a paksiak mögött. Bognár György együttese az eddigi tavaszi bajnoki mérkőzései mindegyikén legalább három gólt szerzett, a Gyirmót elleni 2-3-t leszámítva. Ugyanakkor a legutóbbi négy hazai bajnokiján kivétel nélkül legalább két gólt kapott. A Mezőkövesd az első idei idegenbeli mérkőzésén nagyon szép győzelmet aratott Debrecenben, majd kikapott Újpesten.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Újpest, 17.00)
A két csapat között óriási a különbség a tabellán, a lila-fehérek a tizedik, a felcsúti sárga-kékek a második helyen állnak, tizenhét pont a különbség közöttük. Ugyanakkor a Puskás Akadémia a legutóbbi három fordulóban csupán egy, az Újpest ellenben hét pontot gyűjtött. A lila-fehérek pályaválasztóként tavasszal minden eredményfajtából gyűjtöttek eddig egyet. A Puskás Akadémia a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén veretlen maradt, de csak Mezőkövesden győzött.

BUDAPEST HONVÉD–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Kispest, 19.30)
A két csapatot három pont választja el egymástól, a DVSC a hetedik, a Honvéd kilencedik. A kispestiek Nebojsa Vignjeviccsel javultak, öt pontot szereztek a legutóbbi három fordulóban. Pályaválasztóként november 21. óta viszont csak egyszer nyertek. A Loki Joan Carrillo irányításával nagyon értékes győzelmeket szerzett vendégként, Székesfehérváron és Felcsúton is győzött. A legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert. A két csapat az első fordulóban rendkívüli mérkőzést vívott egymással, emlékezetes, hogy az volt a Bozsik Arénában az első OTP Bank Liga-mérkőzés. A DVSC 4-1-re győzött.

ZALAEGERSZEGI TE FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 15.15)
A ZTE az ötödik helyre jött fel a nagyon szoros mezőnyben, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet veszített el. Hazai pályán viszont eddig két mérkőzést játszott csak pályaválasztóként az OTP Bank Ligában, egy vereség és egy döntetlen a mérlege. A MOL Fehérvár vesszőfutása folytatódott a csütörtöki MOL Magyar Kupa-mérkőzésen, a tétmérkőzésen első idei győzelmét arató ETO FC ellen kiesett. A Vidi 2022-ben még szerzett egyetlen pontot sem bajnoki mérkőzésen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Ferencváros, 17.45)
A két csapat legutóbbi Üllői úti mérkőzése nagy meglepetést hozott, a Kisvárda győzött. Erős Gábor edzővel még veretlen a Kisvárda a bajnokságban. A Ferencváros a tavaszi hazai bajnoki mérkőzései közül eddig egyiket sem tudta megnyerni. Ugyanakkor a Ferencváros továbbra is vezeti a tabellát. Érdekes, hogy a két csapat legutóbbi öt egymás elleni mérkőzéséből egyszer sem született hazai győzelem.

Az első valóban tavaszi forduló előtt érdemes megnézni a téli időszak legnagyobb bajnoki góljait. Feltűnő, hogy a Paks ezen a fronton is jeleskedett, a hét legszebb téli találat közül négy fűződik a tolnaiak nevéhez.:

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS