Bajnokhoz méltón kezdte az MTK a rájátszást

2014. március. 31., 12:53   |    

Bajnokhoz méltón kezdte az MTK a rájátszást

Hétvégén a rájátszás első fordulóját rendezték a Jet-Sol Ligában.

„Mostantól, már minden meccs élet-halál kérdése” – mondta a Jet-Sol Liga Női Labdarúgó NB I rájátszásának első fordulója előtt a rangadóra készülő bajnokcsapat, az MTK Hungária egyik játékosa. Ennél pontosabban aligha fogalmazhatta volna meg a lényeget, mert valóban, a hatfordulós rájátszásban, majd a bajnoki címért, valamint a bronzéremért (az „Alsóházban” az 5. helyért és az egyenes kiesés elkerüléséért) folyó helyosztókon, a közvetlen vetélytársak elleni meccseken, minden gólnak, pontnak nagy jelentősége lehet.

A télen négy, meghatározó játékosát elveszítő MTK Hungária két héttel ezelőtt, az alapszakasz 13. fordulójában is találkozott a Viktóriával úgy, hogy Csiszárék már nem állhattak Medgyes Péter rendelkezésére. A Viktória akkor 1-1-es döntetlent harcolt ki, pontot szerzett a fővárosban, talán ez is közrejátszott abban, hogy Mitterstiller Csaba roppant bátor – a végkifejlet alapján azt is mondhatjuk, öngyilkos – taktikával próbálta meglepni az MTK-t. A szombathelyiek az MTK gyors szélsőinek lesre állításával, a védekezés feltolásával próbálkoztak, de ez az első negyedórában kétszer is megbosszulta magát. Mindkétszer Nagy Lilla mattolta Földes Fannit, majd mintegy teljes órán át „gólcsend” következett. Hiába adódtak mindkét oldalon lehetőségek – így pontos, inkább csak lehetőségek, mint helyzetek – egészen az utolsó negyedóra kezdetéig várni kellett, hogy újra gólt lássanak a nézők. Pádár Anita lépett be középen a Viktória tizenhatosán belülre, majd higgadt lövéssel növelte előnyét a góllövőlista élén. A hajrában úgy tűnt, mintha a Viktória a lovak közé dobta volna a gyeplőt: Nagy Lili újabb két gólt lőtt, és Gál Tímea is betalált, ezzel a vártnál lényegesen nagyobb különbséggel győzött az MTK, amelynek négy, illetve tíz pont az előnye az egy-egy meccsel kevesebbet játszott Astra HFC és Ferencváros előtt.

Az „Alsóházban” az 1. FC Femina Szegedre, az Újpest pedig Kispestre, a Bozsik Stadionba látogatott.
Az alapszakasz 5. és 6. helyén végzett két csapat, a Femina és a Szeged is randevúzott már idén, a szintén a Tisza partján játszott mérkőzés akkor 1-1-es döntetlenre végződött. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a két csapat ezúttal is osztozzon a pontokon. A forgatókönyv abban is hasonlított a két héttel ezelőtti meccshez, hogy ismét a Femina szerzett vezetést – ezúttal Balogh Nikolett révén – és megint csak Szil Tünde egyenlített. Szeitl Szilvia, a Femina válogatott védője, egyben házi gólkirálya a „bűnös” abban, hogy átírták az előző meccs forgatókönyvét: a 90. percben az újonc Oravecz Petra hálójába fejelte a vendégek győztes gólját.

Az Újpest az alapszakasz során kétszer is legyőzte a Honvédot. Ha ez most is sikerült volna a Bozsik Stadionban, a piros-feketék alighanem olyan hátrányba kerülnek, amelyet szinte lehetetlen ledolgozni a rájátszás még hátralevő öt fordulójában. A Honvéd ennek megfelelő elszántsággal kezdett, már a 20. másodpercben gólt szerezhetett volna, Molnár azonban, ziccerben, Bíró kapus lábát találta el. A hazai csapat a folytatásban is futószalagon szállította a helyzeteket, de Molnár Rózsa, Naki Krivanjeva és Staar Gabriella is elrontotta az „elronthatatlant”. A másik oldalon Mátyás Noémi előtt adódott lehetőség, de a gólvonalon pattogó labdára rá tudott vetődni Aschenbrenner Réka. A második félidő a mezőnyben kiegyenlítettebb játékot hozott, de ebben a negyvenöt percben is a Honvédnak volt több helyzete. Ennek ellenére, nem sok hiányzott ahhoz, hogy a kispesti szurkolók „az elszalasztott esély” meccseként emlékezzenek a találkozóra – a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. A 72. percben azonban megtört a jég, Szvetlik Dóra szögletét Aurora Seranaj, a Honvéd télen igazolt albán középpályása az UTE hálójába fejelte – ezzel a sereghajtó Honvéd felzárkózott a többiek (Femina 15 pont, Szeged 10 pont, UTE 8 pont) mögé.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 1. forduló.

Felsőház
MTK Hungária – Viktória-Trend Optika FC 6-0 (2-0)
Az Astra HFC – Ferencváros mérkőzést április 23-án játsszák

Alsóház
Szegedi AK-Boszorkányok – 1. FC Femina 1-1 (0-1)
Budapest Honvéd – Újpesti TE 1-0 (0-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS