Bajnoki döntőre hajt a válogatott legfiatalabb játékosa

2024. április. 11., 12:51   |    

Bajnoki döntőre hajt a válogatott legfiatalabb játékosa

Kajtár Mátyás, a ScoreGoal Kecskemét magyar válogatott játékosa már a szezon elején is úgy gondolta, hogy csapata képes lehet megcsípni a bajnoki dobogót. Most azonban, hogy a rájátszás hajrájához közeledve még mindig veretlen az együttese, döntőt játszana az elsőosztályú futsalbajnokságban. Előtte azonban válogatott meccsek várnak rá: szombattól egy három csapatos tornán vesz részt Sergio Mullor szövetségi kapitány együttesével.

A kecskemétiek 18 éves játékosa az alapszakasz során inkább csereként szerepelt csapatánál, de a rájátszásban mind a hét mérkőzésen kezdőként lépett pályára, és nyolc góllal hálálta meg a bizalmat Koós Károly vezetőedzőnek. Februárban bemutatkozott a felnőtt válogatottban is, és Sergio Mullor a hétvégén kezdődő szlovákiai tornán is számít a játékára, Kajtár a keret legfiatalabb futsalosa.

Szlovákiai tornára készül a futsalválogatott

Szlovákiai tornára készül a futsalválogatott

Sergio Mullor szövetségi kapitány ezúttal is hívott meg újoncot a férfi futsalválogatott összetartására.

Tovább

Sokat gondolkodtam ezen és sokan is kérdezték, hogy mi változott ebben az időben. Talán az, hogy a csapattársaim jobban támogatnak és klubomban az edző is nagyobb bizalmat szentel nekem” – mondta az mlsz.hu-nak Kajtár Mátyás, aki a DEAC ellen duplázott, a Berettyóújfalu és a címvédő Haladás ellen is betalált, majd a Veszprém ellen mesterhármast lőtt.

A kecskeméti nevelésű futballista szerint együttese, amely egy rövid ideig átvette a vezetést a tabella élén, már a rájátszás elején felkapaszkodott arra a sikerhullámra, amelyről azóta sem jött le: továbbra is veretlenül menetel a bajnoki döntő felé.

Az alapszakaszgyőztes Haladás ellen elmondása szerint teher nélkül álltak ki a Messzi István Sportcsarnokban, ahol az első félidő gól nélkül telt. A fordulás után viszont hét gólt is láthattak a szurkolók, 2-2-es állásnál pedig éppen Kajtár góljával vette vissza a vezetést a hazai csapat, amely végül 4-3-ra nyert Felipe Conde alakulatával szemben.

Fotó: ScoreGoal Kecskemét Facebook



A sikerek előtt azonban a Debrecen ellen már a nyolcaddöntőben búcsúztak a kupától, pedig az alapszakasz során kétszer is legyőzték Tihanyi Csaba együttesét. A rájátszás első fordulójában sikerült visszavágniuk, a legutóbbi összecsapásuk pedig éppen Kajtár parádés góljával indult, majd a második kecskeméti találat is az ő lövéséből született, ami egy debreceni játékosról pattant végül a hálóba, ezzel 2-2-es döntetlennel zárult a párharc.

Korábban az volt a cél, hogy éremért játszunk, viszont evés közben jött meg az étvágy és én személy szerint szeretnék bajnoki döntőt játszani” – hangsúlyozta, és személyes céljai között azt is megemlítette, hogy a jövőben szeretne minél többször címerest mezt húzni a felnőtt nemzeti együttesben, amelyben februárban debütált Kuvait ellen, bár még bele kell szoknia a válogatott munkába.

„Más a tempó, és a szövetségi kapitány taktikailag kicsit mást kér, de vannak olyan elemek, amelyeket Kecskeméten is használunk, ezért úgy gondolom, egy kis idő után sikerül majd beleszoknom.”

A kecskeméti nevelésű futballistának volt egy egyéves kitekintése Tiszakécskére, ezt követően visszatért a Kecskemét kötelékébe tartozó akadémiára, majd elmondása szerint úgy érezte, hogy a nagypályás labdarúgásban nem fogja tudni azt a szintet elérni, amire vágyik. Ekkor már két éve futsalozott, és Dr. Vercz Tamás ügyvezető elnök felajánlotta neki, hogy eddzen a futsalosok felnőtt csapatával.

Kajtár Mátyás arra a kérdésre, hogy a két szakág kiegészítheti-e egymást, úgy fogalmazott, egy ideig mindenképpen, egy ponton azonban mindenkinek választania, illetve specializálódnia kell, mivel profi szinten időben nehezen összeegyeztethető a nagypályás labdarúgás és a futsal.

A Kecskemét hétfőn ismét legyőzte a Berettyóújfalut, így a hetedik forduló után 5 győzelem és két döntetlent követően 20 pontot gyűjtött, ezzel mindössze egy ponttal van lemaradva a listavezető Haladástól (21), mögöttük az előző kiírás ezüstérmese, az MVFC pedig 15 ponttal a harmadik helyen áll.

Közel a bajnoki döntőhöz a Kecskemét

Közel a bajnoki döntőhöz a Kecskemét

Az éllovas Haladásnak Dróth Zoltán, míg az üldöző Kecskemétnek Bíró Attila duplája hozta el hazai pályán a hétfői sikert, előbbi a Nyíregyházát, utóbbi pedig a Berettyóújfalut múlta felül 3-2-re a férfi futsal NB I rájátszásának 7. fordulójában.

Tovább


A futsalválogatott a hét elején utazott el a somorjai felkészülési tornára, ahol három mérkőzésen lép pályára. Az első meccset szombaton 17 órakor játssza a házigazda szlovákok ellen, másnap 17 órakor a svédek, hétfőn 14 órakor pedig a csehek ellen bizonyíthat Sergio Mullor együttese. Ezt követően április 22-én folytatódik a bajnokság, a Kecskemét a listavezető Haladáshoz látogat.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS