Bajnoki ünneplés után derbi vár a Fradira

2019. május. 03., 12:53   |    

Bajnoki ünneplés után derbi vár a Fradira

A Ferencváros és az Újpest derbije zárja az OTP Bank Ligája 31. fordulóját, amelynek korábbi öt mérkőzésén kivétel nélkül pályára lép olyan csapat, amelyik harcol a kiesés elkerülése érdekében.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

A Puskás Akadémia, amely még nem szenvedett vereséget Komjáti András irányításával, a hetedik helyen áll a tabellán, előnye négy pont a jobbik kiesőhelyen álló Diósgyőrrel szemben. Alakulhatnak úgy a forduló eredményei, hogy a gárda biztosítja élvonalbeli tagságát a következő szezonra. Ehhez ellenben feltétlenül nyernie kell a Bp. Honvéd ellen. A Puskás Akadémia a legutóbbi tizenkét hazai bajnokijából kilencet megnyert, csak az Újpesttől és a Kisvárdától kapott ki. A Bp. Honvéd a legutóbbi győzelmével közelebb lépet az egymás ellen döntetlent játszó Újpesthez és Debrecenhez, de a hátránya még így is négy pont a harmadik és a negyedik helyezettel szemben. Vendégként november 3. (!) óta nyeretlen, azóta összesen három pontot gyűjtött idegenben.

SZOMBATHELYI HALADÁS–PAKSI FC
(Szombathely, 17.00)

A Haladás megtáltosodott március eleje óta, csak a Ferencvárostól és a Debrecentől kapott ki. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzését megnyerte, a legutóbbi kettőn nem kapott gólt. A Paks ellen az elmúlt két évben ötből csak egyszer tudott nyerni. Pályaválasztóként a legutóbbi két alkalommal vereséget szenvedett Csertői Aurél együttesétől. A tolnaiak az előző fordulóban győztek az MTK ellen, de előtte hosszú heteken keresztül nem tudtak nyerni. Vendégként február 2. óta nem tudtak gólt szerezni, a legutóbbi négy meccsüket elveszítették.

MTK BUDAPEST–MEZŐKÖVESD ZSÓRY
(Józsefváros, Új Hidegkuti Stadion, 17.00)

Az MTK hullámvölgyben van hetek óta, az egyedüli a mezőnyben, amelyik a legutóbbi négy fordulóban pont nélkül maradt. A tabellán visszaesett a kilencedik helyre, mindössze három ponttal gyűjtött többet, mint a Diósgyőr. A Hidegkuti Nándor Stadionban idén a Diósgyőr elleni 2-1-től eltekintve minden mérkőzését elveszítette eddig. A Mezőkövesd egy jó eredménnyel biztosan révbe ér. Kuttor Attila legénysége 38 ponttal áll, ha győz, minden más eredménytől függetlenül biztosítja a bennmaradását. Vendégként ugyanakkor a legutóbbi négy találkozóján nem szerzett pontot.

DIÓSGYŐRI VTK–MOL VIDI FC
(Diósgyőr, 17.00)

Tavaly a Diósgyőr a bennmaradása szempontjából nagyon fontos győzelmet aratott a Vidi ellen. Most is nagy szükség lenne a három pontra, a borsodiak a legutóbbi három egymás elleni mérkőzésből kétszer is 2-1-re megverték Marko Nikolics csapatát. Pályaválasztóként a DVTK október 27. óta csak a Haladástól kapott ki, a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert. A MOL Vidi a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett. Már biztosan a második helyen végez.

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Debrecen, 17.00)

A Debrecen a harmadik helyen áll, az Újpesttel azonos pontszámmal. A legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt, nyolc pontot gyűjtött. Hazai pályán a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén százszázalékos maradt. A Kisvárda a tizedik helyen áll, egyetlen ponttal a Diósgyőr előtt. A múlt szombati veresége előtt három fordulóban hét pontot szerzett. Idegenben a legutóbbi két meccsét kapott gól nélkül megnyerte!

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Ferencváros, Groupama Aréna, 19.30)

A hazai pályán több mint két éve az OTP Bank Ligában veretlen zöld-fehérek az előző fordulóban, vereségük ellenére, biztosították a harmincadik bajnoki címüket. Pályaválasztóként október 6. óta minden mérkőzésüket megnyerték, kilencszer győztek sorozatban. A lila-fehérek a harmadik helyre pályáznak, azonos pontszámmal állnak a Debrecennel. A legutóbbi három fordulóban nyeretlenek maradtak. Idegenben a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzésükből csak kettőt tudtak megnyerni A Groupama Arénában eddig egyszer, 2015. december 12-én nyertek.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS