Bajnokveréssel kezdődött az új idény

2008. július. 25., 18:33   |    

Bajnokveréssel kezdődött az új idény

Pénteken a Kaposvár - MTK mérkőzéssel kezdetét vette a 2008-2009-es bajnoki szezon. Az első forduló első meccsén jókora meglepetés született: a Kaposvár 3-1-re legyőzte a bajnoki címvédőt, az MTK együttesét.

Zahoreczé a bajnokság első két gólja

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, de a meccs első szakasza csak 21 percig tartott, ekkor Szabó Zsolt játékvezető a villámlások miatt megszakított a találkozót. Két perc után azonban folytatódott a meccs, majdnem nyomban egy hazai büntetővel: a 31. percben Mladen Lambulic buktatta a 16-son belül Farkas Krisztiánt, s a megítélt tizenegyest Zahorecz Krisztián értékesítette (1-0). Négy perccel később Pintér Ádám szabálytalankodott Farkassal szemben, s mivel ez is a 16-os büntetőterületén belül történt, Zahorecz megint tizenegyest lőhetett, és ezúttal sem hibázott (2-0). A hazaiakat tovább vitte a lendület, és a 41. percben újabb gólt szereztek, ezúttal akcióból - Bojan Bozovic fejelt öt méterről a vendégek hálójába (3-0).

A második 45 perc kiegyenlített, változatos játékot hozott, az MTK próbált eredményes offenzívákat vezetni, a Kaposvár kontrázott, s az álláson a vendégeknek sikerült változtatniuk: a 85. percben Bori Gábor 18 méterről, szabadrúgásból talált a hazaiak kapujába (3-1). Az új idény azonban ennek ellenére is nagy meglepetéssel vette kezdetét, hiszen a bajnoki cím védője kétgólos vereséget szenvedett.

Gabona Trans-Kaposvár - MTK Budapest 3-1 (3-0)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Márton Zsolt)

Kaposvár: Kovács Z. - Kovácsevics, Grúz, Zahorecz, Ribi - Graszl K., Bogdán G., Szakály D., Obric - Farkas K., Bozovic

MTK: Végh - Horváth L., Lambulic, Pintér Á., Pollák - Nagy G., Zsidai, Szabó Á., Pátkai - Urbán, Bori

Csere: Bogdán helyett Farkas Z. a 70., Graszl K. helyett Petrók a 75., Szakály D. helyett Wilfred a 79. illetve Nagy G. helyett Kulcsár a 46., Szabó Á. helyett Pál a 46. Urbán helyett Hrpeka az 56. percben

Gólszerző: Zahorecz (11-esből) a 31., Zahorecz (11-esből) a 35., Bozovic a 41. illetve Bori a 85. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS