Bajzát Péter lett a gólkirály

2007. május. 29., 15:43   |    

Bajzát Péter lett a gólkirály

A Borsodi Liga utolsó, azaz 30. fordulójában öt hazai győzelem, egy vendégsiker és két döntetlen született. Az első három helyezett csapat sorrendje már nem változott a játéknapon: a DVSC-TEVA (69 pont) zsinórban harmadszor végzett az első helyen, a második az MTK Budapest (61 pont), a harmadik pedig a Zalaegerszegi TE FC (55 pont) lett, s mindhárom dobogós csapat győzelemmel fejezte be a bajnokságot. Az első osztálytól a Dunakanyar-Vác, és – éppen azért, mert az utolsó meccsen nem tudta legyőzni a Vácot - a PMFC-Pécs Plaza búcsúzik.

Vasas - Budapest Honvéd
A záró fordulóban 24 gól esett, ami 3-as meccsenkénti átlagot jelent. A legtöbb találat (négy-négy) a Vasas – Honvéd, a Fehérvár – REAC és a Győr – DVTK találkozón született. A legeredményesebbek a győriek voltak, a meccs valamennyi találatát ők szerezték. A Tatabánya, a Paks, a Diósgyőr és az Újpest gólképtelen volt az utolsó körben. A Vác- Pécs, a ZTE – REAC, Kaposvár - Paks találkozón csak az első félidőben nem született gól, a másodikban azonban legalább kettő is.

A leggyorsabb találatot az MTK-s Horváth Levente szerezte: a védő a negyedik percben lőtt a kapuba, megelőzve a Vasas csatárát, Kenesei Krisztiánt, aki az ötödik percben szerzett gólt. A legkésőbb - 88. perc - a győri Böőr Zoltán volt eredményes. Három játékos – Bozori Balázs (Vác), Kocsárdi Gergely (ZTE) és Horváth Levente (MTK) az utolsó fordulóban szerezte meg első idei gólját, valamint Balázs Zsolt (ZTE) is, aki azonban rögtön kettőt lőtt. Rajta kívül Bajzát Péter, a Győr csatára is duplázott. Ezzel a két góllal Bajzát Péter lett a bajnokság gólkirálya is: az utolsó fordulóban 16-ról 18-ra növelte a találatai számát, s megelőzte a góllövőlistán az addigi éllovast, a debreceni Ibrahima Sidibét.

A sárga lapot huszonhat alkalommal mutatták fel a játékvezetők.
MTK - Újpest
A legsportszerűbbek ezúttal a Sopron és az Egerszeg játékosai voltak, ők egyetlen sárgát sem kaptak. A legsportszerűbb találkozó a Debrecen-Sopron összecsapás volt, Iványi Zoltán játékvezető mindössze egyszer húzta elő a sárga kártyát.

A legkorábban és a legkésőbb kiosztott lapot is két-két játékos kapta: a legkorábbit két fehérvári, Mario Bozsics és Juszuf Dajics (14. perc), a legkésőbbit pedig az MTK-s Horváth Levente és az újpesti Erős Károly – mindketten a 91. percben. A piros lap háromszor került elő: Weisz Tamásnak (Tatabánya) a 80. percben kellett elhagynia a pályát, Horváth Leventét (MTK) és Tisza Tibort (Újpest) pedig a 93. percben állította ki a játékvezető.

Győr - Diósgyőr
Leggyorsabban a Győr cserélt, Klement István vezetőedző Farkas Viktor helyett a 19. percben küldte pályára Menyhért Gergőt. A legkevesebb játékidőt a győri Czanik Károly és a kaposvári Reszli Gábor kapta, mindketten a találkozó 89. percében léptek pályára.

A REAC és a ZTE szakvezetője - Aczél Zoltán, illetve Nagy Tamás - csak kétszer cserélt, a többi szakvezető élt mindhárom frissítési lehetőségével.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS