Bakuban lép pályára a Ferencváros

2022. augusztus. 03., 09:50   |    

Bakuban lép pályára a Ferencváros

Az FTC az azeri Qarabag FK vendégeként lép pályára augusztus 3-án, szerdán, a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén. A találkozó 18:00-kor kezdődik, a visszavágóra egy héttel később, augusztus 9-én, kedden kerül sor Budapesten.

A magyar bajnok az előző fordulóban a Slovan Bratislavát búcsúztatta, a zöld-fehérek az első, budapesti mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedtek, Pozsonyban azonban bravúrral fordítani tudtak, és végül 5-3-as összesítéssel ejtették ki a szlovák aranyérmest.

A Qarabag a selejtező második fordulójában a Zürichhel csapott össze, az első mérkőzésen az azeriek 3-2-re nyertek, míg a visszavágón 2-2-es döntetlen született, így a Fradi szerdai riválisa jutott tovább.

A mérkőzés előtt a Slovan ellen két gólt szerző, valamint a hétvégén a Puskás Akadémia elleni bajnokin is betaláló Kristoffer Zachariassen nyilatkozott az ellenfélről:

„Az azeri bajnok kifejezetten támadó futballt játszik, nem szeret védekezni. Játékosai akkor élvezik a játékot, ha helyzeteket alakítanak ki, ha mehetnek előre, ha irányítják a mérkőzést. Koncentráltnak kell lennünk, hogy szerdán nehogy ránk erőltessék az akaratukat. Nem jártam még Azerbajdzsánban, ez lesz az első alkalom, bízom benne, jó emlékekkel térek haza.”

A Ferencváros hétvégi, zalaegerszegi bajnokiját a csapat sűrű programjára való tekintettel elhalasztották. Továbbjutás esetén az együttes a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában a Viktoria Plzen-Sheriff Tiraspol párosítás győztesével találkozik majd, és hazai pályán kezdené meg a párharcot.

Kiesés esetén a magyar bajnok az Európa-liga rájátszásában a Shamrock Rovers-FC Shkupi párharc továbbjutójával találkozna.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS